Гръцки фермери струпват трактори към ГКПП Промахон

Органите на реда засега не възпират протестиращите
26 яну 2017 09:30, Елка Василева
10
Гръцки фермери струпват трактори към ГКПП Промахон
Снимка: архив, Reuters

Гръцки фермери струпват трактори в посока на пункта Промахон по протежение на магистралата между Серес и Солун, съобщава изданието Нюз.ин.

Земеделците, които от няколко дни започнаха да излизат по пътищата в знак на протест срещу данъчната и пенсионна политика на правителството, са разположили техника в района на Левконас, където има и полицейски части, за да улесняват трафика на преминаващите моторни превозни средства.

Още по темата

Органите на реда обаче засега не възпират протестиращите, отбелязва изданието.

Проблем е, че фермерите не са единни и затова сме в непрестанен диалог с тях, за да постигнем съгласие, казал пред обществената телевизия ЕРТ 1 заместник-министърът на аграрното развитие Янис Циронис.

Целта ни е да изплатим във възможно по-кратки срокове обезщетенията, които земеделските стопани чакат, казал още земеделският заместник-министър.

Днес фермерите се готвят да устроят блокада в района на атинското предградие Никея. Организаторите на протестите са отправили покани към фермерите от Лариса и областта Тесалия, за да се включат в блокадата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: фермериГърциятрактори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
няКой преди 7 години
мноо сте прости 6 и 8. Границата с Турция и с Македония не е граница със страна от ЕС. Там има митничари и граничари, а не като при нас свободна граница. Ноо нахалството на фермерите трябва да бъде наказано-от нас!
9
3
 
8
 
! Отговори
Велко преди 7 години
И докога ще го гледаме тоя филм бе??? На гръцките "фермери" им се е допило узо и им се е прияло цър-пър и айде на нашата граница. Хем ще протестират, хем ще блокират и безделничат на сладки лакърдии.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧАНМного е прав ЧАН. Хайде тези гръцки тарикати да пробват да блокират турската си граница ако им стиска. Ама отсреща блокадата може да бъде бутната и с танкове. Ние тук всеки ден треперим какво щяло да им щукне на гръцките *** с тракторите. Нямам думи.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да попитам: тези фермери не гласуваха ли за Ципрас?
6
6
 
9
 
! Отговори
ЧАН преди 7 години
Ето докъде докара страната ни Борисов.Всеки си прави с България каквото се сети,каквото си поиска и както си поиска.Тия визан тийци защо не блокират границата си с Турция,ами нашата? Ами,защото няма кой да ги спре и всичко е за наша сметка.Ние сме страна без авторитет и достойнство.Проблемът трябва да се реши на държавно ниво,а не нашите хора да губят дни наред,за да се противопоставят.Защо по времето на бай Тошо това не можеше да се случи? Ами,отговорете си сами,отговорете и на днешните балъци.
5
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
закъсняха с 3 дни всяка година едно и също,канили фермери от Лариса и Тесалия да ама там са истински фермери и първо ще смятат какво ще загубят и какво печелят а тези в Серес неса фермери те са само хрантутници на държавата и имитатори на фермери да им барбекюта хапване може и на магистралата важно е купон да има и търпеливи българи да чакат на границата докога ще ги търпим като е ясно че е срещу икономиката на България всяка година
4
4
 
25
 
! Отговори
No comment... преди 7 години
Един милион българи всяка година бият път за да наливат кинти в гръцкия туризъм и икономика! А тия сиртакита и бузукита не спират с простотиите си....
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тея ни се качват на главата,що не вземем да я затворим тая граница и да ходят у европа само по въздух,и целогодишен бойкот на гръцки стоки,аз миналата година не купувах техни стоки,тази започнах,но ще спра завинаги
2
2
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Пак ше има барбекюта и сиртаки в таверните. За какво са им на фермерите тракторите през зимата? По-добре е за тях да направят една блокада и ще получат повече пари от правителството и от ЕС. Докато тази тактика е печеливша, ясно е, че ще продължат да го правят. Миналата година нашите превозвачи искаха да блокират от нашата страна, но Бойко ги уговори да се откажат. Ако и сега се откажат, значи няма за какво да се оплакват от блокадата на гърците - това си и заслужават.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези решението е едно: За всеки ден блокирана граница, след като те си свалят блокадата, ние да им я блокираме за двойно по-дълго време. И догодина пак. И по-догодина. На четвъртата година блокада няма да има.