Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния

Руснаците предупредили западните ни съседи за рисковете
13 фев 2017 21:40,
504
Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния
Снимка: Reuters, архив

Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбия, опасността идва от Хърватия, България и Румъния, пише белградското издание "Vesti-online.com", като се позовава на интервю на руския външен министър Сергей Лавров пред вестник "Известия".

В коментар за изявлението на руския външен министър сръбското издание публикува коментара на Стевица Дечански, председател на Центъра за международно развитие, който смята, че"НАТО систематично и преднамерено дестабилизира Балканите, като се започне от Македония, премине се през Черна гора и се стигне до Хърватия, която доставя американски хеликоптери, които трудно могат да се приемат за отбранително оръжие.

В интервю пред вестник "Известия" на 10 февруари 2017 г., руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "осъществяването на плановете на НАТО в региони, близки до руските граници носят провокационен и дестабилизиращ характер", а като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.

Според Лавров в момента се обсъжда разполагането на сили на блока и на територията на други страни от Източна Европа "в частност" България и Румъния, припомя "Фокус".

Руският министър посочва като притеснителни за страната му програмите за модернизацията на въоръжените сили на страните от НАТО и строителството на нова военна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некъф лудБългарския народ никога няма да вземе страната на НАТО и ЕС при един конфликт срещу Сърбия или Русия.верно ли бе? Така ли пише на листчето от руското посолство?
220
5
 
23
 
! Отговори
was преди 7 години
Руснаците винаги са били против България,историята го доказва!
219
5
 
21
 
! Отговори
боби преди 7 години
Като падна желязната завеса за пръв път посетих Сърбия.Знаех,че са доста по-добре от нас,но това което видях ме изуми.Хубави пътища,богати,чисти села и градчета, дворовете пълни с модерна селскостопанска техника.Хората много по-богати от нас и дрехите и колите и къщите-всичко далеч по хубаво от нашите.Бяха поне 30 г. пред нас.Но тъ пите сърби се хванаха с руснаците и съсипаха хубавата си държава. Днес са по-бедни от нас, а перспективите им никакви...Хванеш ли се с русия, все е така.
218
1
 
8
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Първо да се вдигнат две ръце срещу петата колона у нас. ***
217
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е никаква заплаха щото няма армия и граници не се знае къде са и всеки си влиза.
216
5
 
23
 
! Отговори
сър Пичук преди 7 години
Лавров и останалите шeбeци трябва да разберат, че България и останалите страни са суверенни държави, и могат да модернизират армиите си колкото пожелаят! Също така могат, като членове на НАТО, да позволяват разполагането на НАТО-вски сили на своя територия, колкото си поискат, когато си поискат а Лавров може да лае колкото иска...
215
2
 
22
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
След ножовете в гърба при Съединението и Балканските войни, логично в двете световни войни България и Сърбия са в различните лагери. Световните войни не ги спечели Сърбия и не ги загуби България, но си прилапаха Западните покрайнини и Македония. Вследствие на това и политиката на Коминтерна, сега имаме странното "държавно" образувание БЮРМ, което но всичкото отгоре всеки момент ще се разпадне... Е, как човек да не обича Сърбия - през средновековието византийска, а сега е руска маша.
214
1
 
12
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
До Некъф лудАз пък ще вдигна и за теб, две ръце ако трябва!
213
1
 
18
 
! Отговори
Наивен народ преди 7 години
До Некъф луд.......Па много си неграмотен. Чети историята кога Сърбия напада България. Аман от болшевишко-сталински летописци.Лъжете и мажете, защото сте продажници.
212
21
 
3
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Аз съм Българин и никога няма да вдигна ръка срещу православен християнин независимо бил сърбин или руснак. Добре е това да го знаят всички политици че Българския народ никога няма да вземе страната на НАТО и ЕС при един конфликт срещу Сърбия или Русия.
211
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сърбите ни нападнат, руснаците и русофилите ще помагат на сърбите,
210
25
 
8
 
! Отговори
марин преди 7 години
Прав е Лавров , като нищо ще ни изправят едни срещу други на Балканите ако е изгодно на Запада , а после как ще живеем по съседски , това не трябва да го допускаме !
209
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия всячески се стреми да отклонява вниманието от себе си като подклажда конфликти които после да се "самопокани" да потушава. Винаги така е действала на Балканите. Не може да преглътне факта, че не ги владее.
208
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руснака врагове му дай и го остави. Тоя лавров /обизянь/ що си не *** макятя!
207
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
rusnazite se vryt v shamarite i se opitvat da razmiriat BG Rumynia sys syrbia mamka im komunisticheska
206
0
 
0
 
! Отговори
До 300 преди 7 години
Факти и изследвания първи "историко"!!! Цитирай ми факти и проучвания, а не подхвърляния поставящи под съмнение нормалността ми. Ако това са ти "аргументите" .......
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименнищо не си разбрал, ние, хърватите и румънците ще нападаме сърбите, днес, утре, когато са готови да ударят в гръб по навик, щото сме вражески елементи от НАТО и лошия империалистичен колониално капиталистичен западащ ЕС, застрашаващи границите на Руската федерация до Камчатка, тъй стресирал Лавров другаря Дечански от Центъра за галактично развитие.а турците какво те плашат, те с руснаците сега са във вечна дружба по Патока, няма да нападат сърбите, поне тоя месец.
204
3
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Лавров си проси да го поканят да им направи едно арменско гости с 50-60 хиляди червеноармейци да ги пази.
203
0
 
1
 
! Отговори
до 294 преди 7 години
ти ненормален ли си ?????то знам,че всеки втори в тая държава се мисли за историк, но поне не си измисляй глупости за да се правиш на интересен
202
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно ембарго на сръбската музика това да стане