Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
7
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Не закъсня ли малко неговата реакция?
77
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Радев Удари Рекордните 79 % Одобрение! ГЕРБ Вие на Умряло!Президентът Румен Радев постави рейтингов рекорд по одобрение, като буквално отвя всички политици в цялата българска история.
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти специално се водиш от генерал Деса
75
2
 
17
 
! Отговори
доктора преди 7 години
До Турчина: Хе си прав,България не е мултикултурна,тя е просто държава с голямо турско малцинство.Помаците са си чисти българи.Виж за турция съм съгласен:кюрди,бошняци,помаци,араби,арменци.Като стана дума сериозно съмзагрижен за правата на тези народи,молим за честно провеждане на референдума в турция.
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пилците се броят на есен.
73
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев няма речник за да се изкаже, приказва врели некипели, мъка ми е за вас.
72
5
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До Булгарне мога да разбера, защо си мислиш, че ще ти повярваме, че си българин?
71
1
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 7 години
Искаш ли?:)
70
0
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
евала братко ! всички така искаме - дано и да стане! С БОГ НАПРЕД!
69
4
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Точно така генерале,не се притеснявай от долните изказвания на герберските ***,плачещи още за загубата на майка им на президентските избори. Тези безродни *** каквото и да кажеш все ще го изкривят...
68
2
 
27
 
! Отговори
Демонокрад преди 7 години
Баш тази статия да хейтвате и точно заради тази позиция да плюете президента е лееекооо не...нормал.но!
67
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законите са срещу невъоръжени рибари и пътници на автобуси, защо не се изправите срещу аскера ?
66
2
 
23
 
! Отговори
Не трийте, плющя преди 7 години
Не си спомням Плевнелиев да са го споменавали в коментарите с г-н, но г-н Радев заслужава. Чети Роско, ама пак няма да загрееш.
65
2
 
36
 
! Отговори
Е преди 7 години
Браво на Радев! Намери се някой да им го каже най - накрая! Точно и ясно.
64
19
 
3
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
Отново сухарска, написана от някой друг и наизустена реч. Може и да звучи красиво, но какво от това, като рейсовете с турците си влизат в България. И за какво ни е тогава този прецедент, който само приказва, но реален ефект никакъв.
63
2
 
12
 
! Отговори
керата преди 7 години
ОТ 10 ДЕНА СЕ ГЕНЕРИРА НАПРЕЖЕНИЕ,Активно мероприятие за спасението на редник Меди Доган от бившите служби. Топов залп беше . Е честито новият мин. председател К.Нинова
62
6
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До !А не мислиш ли, че някой от всичките президенти по време на целия преход трябва да си мръдне пръстчето и да направи нещо добро за България като сезира КС за етническите партии? Никой от президентите досега, които сме имали не е посмял да го направи. Ако има такъв президент, за него ще гласувам. Нито Жел'ев, нито Стоянов, нито Първанов, нито Радев посмяла да направят такова нещо.
61
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да забрани двойното гражданство за страни извън ЕС, така ще се реши проблема без много да се вдига пушек на всеки следващ изборен процес
60
6
 
35
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
Браво, господин Президент! В няколко изречения демонстрирахте повече позиция и виждане, отколкото семедоячката, насадена ни за президент последните пет години!
59
9
 
44
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Браво Радев, затова българският народ гласува за теб!