Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
Janvier преди 1 година
Добро утро. Аз съм търговец, аз съм в партньорство с няколко банки, правя заеми между физически лица в размер от 3%. Аз също финансира проекти. Моите работа варират от 20000 евро до 20 милиона евро, Ако имате нужда от финансиране на проекти или заем, не мога да ти помогна. Можете да платите повече от 3 до 25 години Максимална в зависимост от размера назаем. това е до вас да се mensualités.Merci за разбирането и чака да чуе от вас!

Моля, кажете ми размера на вашата кандидатура и думата за погася
200
0
 
0
 
! Отговори
Хкл преди 2 години
Да не говорим как тези хора виждат неща които ги няма в България. А вае някой трябва да ни запознае с тях нали?
Точно както всичките Ни поети са пътували по различни страни за да се запознаят с различни жанрове и култури. Събирали са информация за да я вкарат в България. Защото все някой трябва да го прави, ако искаме да се сравняваме с другите държави.
199
0
 
0
 
! Отговори
Хкл преди 2 години
Защото тях това не го ЗАСЯГАЛО. Хаха а значи изборите ги засягат.

Докато хората по Европа имат семейства в България и се чувстват наистина Българи, които пеосто са решили да пробват по друг път и начин. Тези хора ще гласуват наистина за доброто на родината. И да теси хора не живеят в България , но повечето от тях вкарват повече пари в България отколкото хората живеещи там. И парите които вкарват са от чужда икономика/ държава. Тоест те развиват България.
198
0
 
1
 
! Отговори
Хкл преди 2 години
Първо да искам да се изясня ,че съм ЗА българските турци живеещи в Турция да нямат право на глас. НО съм против българите по Европа да няма право на глас. Защото аз мисля че Българите в Турция, винаги са се смятали за Турци(не за Българи) , и винаги са били лесни за подкупване. Тях не ги интересува реално какво ще се случи в България, защото те не се считат за Българи и не приемат държавата за тяхна. Един скорошен пример: Когато отказваха да гласуват за референдума на Слави, тъй като тях това не
197
0
 
0
 
! Отговори
veteran преди 2 години
В България могат да гласуват само хора, които живеят в България, харчат парите си тук и са си платили данъците. Както преди, когато е имало държава и се е управлявала от българи. Никой друг.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен № 126:

КОНСТИТУЦИЯТА ДАВА ПРАВО НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ДА ГЛАСУВА ЗА БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ, А НЕ ЗА ЧУЖДИ!

ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНО И ОБЩИНСКО НИВО, КАКТО И В СИЛОВИТЕ ВЕДОМСТВА ТРЯБВА ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ!

НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА СЕ ОБСЛУЖВА ОТ ЧУЖДЕНЦИ!

ВСЕКИ, КОЙТО НЕ СЕ ПРИЗНАВА ЗА БЪЛГАРИН, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е РОДЕН ИЛИ НЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЧУЖДЕНЕЦ И БЪЛГАРИЯ НЕ Е НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ!!!

ТОЙ НЯМА ДУМАТА!
195
1
 
0
 
! Отговори
булгар преди 2 години
Колко ли бомбени заплахи ще има в районите около Кърджали по изборите..
То с тия автобуси дето сега влизат, знаели човек какво влиза въобще.. Освен готови напечатани бюлетинки!
194
1
 
5
 
! Отговори
тя- преди 2 години
Смех! Намери се кой да ни говори за честни избори!
193
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо още да посъветва? А турция може ли да остави кюрдите на мира.
192
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Султан Ердоган няма нищо общо с демокраията,затова и тя не го желае.
191
1
 
6
 
! Отговори
мухахаххаха преди 2 години
Грузинският потурнак вдява от честни избори, колкото сви ня от кладенчова вода!
190
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя полуграмотен *** -ислямист много започна да се бърка и ще гризне дръвцето накрая
189
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ ИСЛЯМИЗИРАН РОМ -ЕРДОГАН ЛИ Е,ЕРГОЛЯМ ЛИ Е,СЪВСЕМ ИЗПРАЩЯ БЕ . ЩО НЕ СИ ГЛЕДА РОМСКИТЕ ОРДИ,А ТРЪГНАЛ С ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ЗАНИМАВА
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На север отвъд границите е България, където живеят само българи и говорят български. "

Мухаа ха ха, ТОГАВА В БЪЛГАРИЯ ИМА БЕЛИ И ЧЕРНИ БЪЛГАРИ...ХМММ:-):-)
187
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм се чудил на на тея наши натрапени братя турци,че където и да са, искат турция да е там.Е не може така бе дост.И престанете на женския род да казвате, на него.Цял свят туркия ке бъде.Нагла работа сте седнете си малко на дупетата.По малко простаци бъдете.Не може в чуждата къща да си я направиш собствен дом.600 години ви траем бъдете малко хора или си останете простаци
186
3
 
7
 
! Отговори
chach преди 2 години
mnogo skoro 6te idi6 pri kadafito.
185
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ще си организираме честни избори,а ти не ни се бъркай във вътрешните работи не ни пращай автобуси с хора,които не знаят български и на които предварително са им попълнени бюлетините или им е заповядано за коя партия да гласуват.Това честно ли е?
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги Турци живеещи в България днес бях написъл коментар за здравните осигуровки в Турция...от бързане съм допуснал грешка за цената на осигурвките, вместо 53 лири съм написъл 35 лири:-):-):-) извинете:-)
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
196 не обиждай индианците! Тоя е неандерталец.
182
1
 
12
 
! Отговори
Бай преди 2 години
Ще го видим какво ще го сътвори на тяхния референдум. Ще видите колко е "демократичен". Навсякъде от позицията на 900000 армия зад гърба му. Извинявам се имаше 50-60000 съкращения. И колко хиляди арестувани