От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия

Западната ни съседка ще получи 6 руски бойни самолета "МиГ-29"
25 мар 2017 19:23,
303
От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Шестте руски бойни самолета "МиГ-29", които Сърбия ще получи най-вероятно, са предизборния подарък от президента Владимир Путин за бъдещия му колега Александър Вучич, пише в коментар в днешния си брой загребският вестник "Jutarnji list".

В текста хърватското издание отбелязва, че до момента сръбските военновъздушни сили са имали на въоръжение само 4 подобни самолета, а след четвърт век безсилие, с руска помощ, Сърбия от края на миналата година иска да се превърне в регионална балканска военна сила.
 
"Jutarnji list" припомня, че през декември Сърбия подписа договор за доставка на шест леки хеликоптера H145M, а в споменатия руско-сръбски договор за военна доставка са включени допълнително още 60 единици бронетанкова техника.
 
Според вестника, половината от това количество представляват 30 танка Т-72 S, които са по-усъвършенствана модификация и имат по-добра броня, но по-слабо управление на огъня от американския М-84.
 
По този повод "Jutarnji list" пише, че към момента армията на Сърбия има на въоръжение около 250 танка, докато германския Бундесвер разполага с общо 306, а Хърватия има само 72 американски танка M-84A4.
 
Вестникът припомня, че летателния ресурс на сръбските "МиГ-21" вече е изтекъл и руският подарък е единствената възможност на Сърбия да защитава небето си, пише Фокус. 
 
Изданието съобщава, че Сърбия вече е обявила закупуването на ракети "въздух-земя", които могат да бъдат използвани от изтребителите "МиГ-29 SM".
 
Доставката на новите бойни самолети може да бъде извършена още до края на месеца, като военните експерти очакват единствено подписа на руския президент Владимир Путин. 
 
Според хърватския вестник, доставката на самолетите ще бъде направена преди президентските избори, насрочени за 2 април 2017 г.
 
"Jutarnji list" смята, че подобно военно споразумение Сърбия предстои да подпише и с Беларус, информира "Фокус". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До граф ИгнатиевАбсолютно вярно, граф Игнатиев е косвения убиец на Бевски. Това сочат историческите изследвания.
139
2
 
8
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Българите в османската империя са имали "правото" единствено да бъдат колени. Непонятна е носталгията ти по това "мирно време" - най-мрачното в историята на българите. Когато идват турците на Балканите, българите са били най-големия етнос в региона - около 1 500 000 души, но сме били разделени. За сравнение англичаните..."Абсолютно вярно. Това сочат историческите демографски изследвания. А иначе четете "Под игото" и не вярвайте на "Пещерата прави свободата". Но в този сайт много турци пишат.
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТ"И ние можеше да намажем 6 изтребителя"Единственото което ти можеш да мажеш е руски рядки и3прaжнения на филии и да ги нагъваш млящейки.
137
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До граф ИгнатиевХиляди пъти да повтаряш руските лъжи истината си остава една и съща. Главният виновник за обесването на Апостола си остава руското дpисливо *** граф Игнатиев.
136
4
 
5
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Засрами се бе убиецо на най-светия българин."И хиляда пъти да повтаряте една лъжа, тя не става повече истина. Клеветниците, лъжците, изменниците, поругателите на всичко свято и българско трябва да се засрамите, но нямате съвест. Не всичко е пари, да знаеш. Рано или късно българите ще се събудят и за вас, клеветниците, поругателите с българската история, няма да има прошка! Запомни това и си наври едва ч.лия в г.за от яд, че българите знаят кой ги е освободил, турски бля, *** ***!
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТЩо не си на границата бе руско *** да дърпаш бабичките като началника си Винкела?
134
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците единственото което изнасят без пари е корупция. Тази сделка е 100% корупция на Вучич и вучич подобните около него. Схемата е дай ми, та и аз да ти дам под масата. В Индия вкараха в затвора военния министър и началник щабовете на военно-въздушните и военно-морските им сили заради подписани свръх корупционни сделки с путинова Русия.
133
13
 
12
 
! Отговори
рила преди 7 години
Да живее Русия!
132
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не 6, а 600 самолета да им подариш на сърбите пак няма да те огрее.Сърбите са горд народ и не цепят басма нито на американци нито на руснаци.
131
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По това време българите под турско робство са имали право на бизнес, собственост, образование."Българите в османската империя са имали "правото" единствено да бъдат колени. Непонятна е носталгията ти по това "мирно време" - най-мрачното в историята на българите. Когато идват турците на Балканите, българите са били най-големия етнос в региона - около 1 500 000 души, но сме били разделени. За сравнение англичаните по това време са били около 350-400 000 души. Пишеш цинизъм.
130
5
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Поредната корупционна схема-нешо типично за руснаците. "Подаряват" ти едно абсолютно негодно желязо . АБСОЛЮТНО НЕГОДНО!! И това е въдицата!! После сърбия започва едни плащанки...........бедна ви е фантазията......Двигатели, оборудване.........съживяване на мъртавци с много пари. Е, и съответните комисионни ...........И накрая-пет негодни, абсолютно небоеспособни железа. Елементарна мишена за всеки западен изтребител.Money for Nothing. Е, не съвсем за за нищо-начин за финанисране на пета колона.
129
0
 
1
 
! Отговори
скукааа преди 7 години
Кълвете ли на "новини"? Кълвете си,въдици колкото щеш.
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 155 АнонименМного се отвараш и като нищо може да та открият некоя сутрин в кройпътна канавка истинал.....
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 152 АнонименНещо намирисваш. да не си се испуснал в гащите бе , Пепи ?
126
4
 
11
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Крепостните селяни в руско са били роби в пълният смисъл на думата."Ми не е вярно това, което говориш. Роб значи вещ, предмет. Никакви права, нула, зеро. Още древните римляни са го разписали. В САЩ и колониална Англия примери за роби колко щеш. В Османската империя също и на робския пазар в османски Цариград. Да слагаш знак за равенство между крепостен и роб е признак за върховно невежество. Сигурно от хубаво хиляди българи бягат тогава от "свободна Турция" в руската империя. Не лъжи.
125
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦенкоЩе си строим магистралите, ще търгуваме с китайците и ЕС, ще живеем по добре. През това време руснаците ще се учат да ядат ракети.
124
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животът в Рашка е говнян а говното е в Кремъл.
123
4
 
10
 
! Отговори
Ценко преди 7 години
А ние? - Ще сгъваме хартиени самолетчета....
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците безаналогово подариха безаналогови самолети на сърбите. Срещи 100 млн всеки. Безаналоговото джудже е щастлив.
121
5
 
8
 
! Отговори
флинкерхофен преди 7 години
Гледам много специалисти по военно дело, политика и...професори по завистливост тук :) Сърбите не ги мислете, ще се оправят, ама ние да видим кога или надали. Проблема ни е че все сме големи тарикати и все от е-баната страна. Дано се вразумим някога.