Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
до 203 от славянин преди 7 години
Ами прочети статията бе и ще разбереш за какво прилапване претендират любимите ти шиптари!
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 200 от славянин203 България не е нито агресивна и сепаратистична Русия,нито лакомата за територии Сърбия.България няма териториарни претенции не саво на думи,като Сърбия,а и на дело.Живеем в 21 век и сме страна,членка на НАТО и ЕС.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 195 от славянин201 Не позволяват.Позволяват само, ако написаното им отговаря.Ти сигурно си желан гост там,защото се подмокряш от руснаци и сърби.
160
2
 
0
 
! Отговори
до 200 от славянин преди 7 години
Ами кажи на бат ти Бойко да претендира за Косово пред шиптарите бе, умни българино, ти защо им завиждаш на сърбите, че претендират!? Като нямате нито гръбнак, нито топки, кой ви е виновен на вас, ''великите'' българи!?
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 194 от славянин199 Глупости,Албания е членка на НАТО,а Косово е заобиколено с натовски страни,за какво прилапване говориш?Албанските лидери,просто използват трика на сърбите,да сплашват ЕС,за да получат пари и подкрепа.На Белград все още му минава номера,да плаши ЕС,че ако не дава пари и преференции на Сърбия,то тя щяла да се присъедини към Руската федерация,както савият Николич каза.
158
2
 
1
 
! Отговори
до 195 от славянин преди 7 години
И сръбските и руските сайтове позволяват, не се прави на интересен, защото си много плитък в главата!
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Jelena Печащият ракия и доскорашен сръбски президент,ултрасът на Шешел-Николич,съживява духове още от преди 600 години,за да покаже,че Косово е сръбско.Забравя,че Косово е било в пределите на средновековната българска държава 300 години,преди Сърбия.Но за сърби и "македонци",всичко преди тях няма значение,с тяхните държавици започва светат.
156
3
 
2
 
! Отговори
до 194 от славянин преди 7 години
В момента шиптарите на Балканите искат да лапат територии, не сърбите, ''умни българино''! За анадолците мисля, че не е необходимо да споменавам! А мир сред ''правоверни'' вълци с маслинени клонки не се пази, а с оръжие, миротворецо!
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До селяков196 Защото върти далавери,заедно с него и руснаците.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анонимен195 Да се чете "коментират",грешка при писането.
153
1
 
5
 
! Отговори
селяков преди 7 години
А Сърбия защо крие оня български банкер който окраде държавата и народа с няколко милиарда.Не е много християнско и братско от тяхна страна.Пак ще ядат дървото заради игричките на руския мафиот.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Jelena Айде,са "славянина" и полако в сръбската ***,тук е български сайт!Сръбските сайтове не позволяват българи да комунтират,както руските,което показва,че Сърбия и Русия не са демократични държави.Фактът,че комунтираш в български сайт,говори,че България е демократична страна.Сега се измитай,защото само те съжаляват.
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 186 от славянин192 България няма претенции да бъде велика в 21 век.А и това е невъзможно за нито един от балканските народи.Живеем в друго време,когато трябва да работим за мира,а не да воюваме,като сърби и руснаци,неналапали се с територии.
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Jelena 189 Чути джукело стара.Глупа.За сърбите избитите от тях хора,нямат никакво значение.
149
4
 
1
 
! Отговори
до 186 от славянин преди 7 години
Така е, Сърбия става все по-малка, а ''велика'' България все ''по-голяма'' и все ''по-велика''!
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен171 Ние си пазим,това което имаме,но не забравяме своята история.Защото сърбите и "античките" се опитват да я пренапишат.
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Сърбите са свиневъди.Тяхно е само Шумадийско,останалата част е Войводина,Българското поморавие,Западните покрайнини и българската област Македония.
146
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия,като стария модел "Нокия","Все по-малка".През Средновековието ,сърбите са били малко племе,което е отглеждало ***.С помощта на хърватския княз правят обща държава,която се вляива в измисрената такава -Югославия.Същата се сгромоляса с гръм и трясък,поради лакомията и националшовинизма на сърбите,подстрекавани от Русия.
145
4
 
2
 
! Отговори
до 183 от славянин преди 7 години
Путин върти търговия с Ердоган, не се прегръща с него, ваш император Тиквий се прегръща се него! Пък и тюркието доколкото знам от десетилетия е в ''руската'' военна организация нато, нали!?
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянин 176 България няма да допусна повече Турция и Русия да се намесват във вътрешните ѝ работи.Путин ни плаши с Турция,а се прегръща с Ердоган?!