Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е заплаха за света,която използва Сърбия,за да дестабилизира Балканите и ЕС.Но в Брюксел не пасат трева,много любезно,държат Сърбия в чакалнята за членство и ще го правят поне до 2030 година.Сърбия е страна от третия свят,като Русия и там е нейното място.
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ужaсът 175 "Православието" и славянството"служат само на руските имперски интереси и на сръбския сепаратизъм и националшовинизъм."Православните"славяни-руснаците в момента избиват "православните славяни украинците.Сърбия е руска ***.
141
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянке, ревнуваш ли? Ами сорри, никой не обича мурззилки.
140
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 171 Ти чел ли си Санстефансия договор? Там никаде няма България.
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 168 Щото Тито толерираше албанците. Той беше хърват. Даже напоследък излезна че е австрийски евреин. Майка им с истинския Тито е еднаква. Той е бил убит на руския фронт и австрийчето, като го пленили се представил за него.
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MAKEDON 159 Прав им път,в сръбскоруската ***.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз като всеки българин съм израстнал с болката от незачитането на Санстефанския договор, но с времето се научих да ценя това, което имаме в момента. Факт е, че в отнетите територии българите са асимилирани и без бг самосъзнание. Дори да има прекрояване на границите в наша полза, за да ги запазим е нужно да населим тези места с българи, които да са мнозинство там. Нещо невъзможно за съжаление. Не е ли по-важно да запазим това, което имаме над 130г, защото и то е под въпрос.
136
7
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
По-първосигнален от ''умният българин'' даже и на Балканите трудно ще се намери- той мрази сърбина, защото той му взел земя и обича шиптарина, понеже той не му взел! Някой ''умен българин'' да е чул за шиптърската мафия в Европа и с какво се занимава тя, за ''правата вяра'' на шиптърите има ли смисъл да говоря, за планът ''зелен диамант'' или за другото му име - ''ислямска дъга'' на Балканите някой ''умен българин'' да е чувал!
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно защо тези ре.зани шиптъри не се правеха толкова на отворени при ЙОСИП БРОЗ ТИТО? От както умряха ТИТО и БРЕЖНЕВ всички започнаха да се отварят отзад. Много евливи станаха бе евах тейната ***! Ама като им намаа некой квадратния с котешка глава ше оревът орталъка. Това време наближава.
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 164 Точно така е. Знаеме! Те напоследък и генетично ги изкарват еднакви.
133
1
 
3
 
! Отговори
до 160 от славянин преди 7 години
Ти да не си шиптароман!? Аз съм реалист и както казах по-долу предпочитат сърбин за съсед отколкото шиптарин!
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стойте далеч от сърби и албанци. Нищо добро не сме видели от едните нито ще видим от другите. Това е.
131
0
 
3
 
! Отговори
до 156 от славянин преди 7 години
Произходът на сръбската музика е от Босна и Херцеговина и впоследствие е преминал в Сърбия, истинската сръбска народна музика няма нищо общо със сръбската чалга, също както и българската народна с българската чалга! Чалгата реално е ислямско-ц.ганско-балканска музика! Кючекчийска музика!
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравянски турулюгювеч със српска пърцуца.
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MAKEDON Па кай ви брои вас за нещо бе! Я там во дупката!
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 143 от славянин Ами то отдалече си личи че си сърбоманско чалгаджийско ... Добре че те е нямало по време на Априлското въстание да им разправяш за силните, които определят хода на събитията. Пу, кой ви роди такива!
127
15
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Makedonija nikogas nema da bide pod bolgarska cizma..... 100 godini ne lazevte deka ke pomognete da se oslobodime od Otomancite a si gledavte SEIR . Sega Putin - Tsarot na planetata ne dava .... ke dojdete i vie na red kako Krim.....
126
3
 
2
 
! Отговори
до 150 от славянин преди 7 години
Но е напълно ''безопасно'' да си съсед на Турция, нали!? Може би се уповаваш на защитата на натовска Турция от самата себе си!?
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 149 Сърбия само говари,за да получи пари от ЕС,но действа,като руски съюзник.80% от сърбите вярват,че Путин ще им "върне"Косово и Велика Сърбия.
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 150 Украйна краде руски газ и Русия взе компенсация с Крим.