Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чуда са в бъдеще как ще се живее като ромите ще бъдат по-вече от нас българите???????????????????????????????
122
7
 
3
 
! Отговори
до 143 от славянин преди 7 години
Не, искам да проявявате разбиране към България, но понеже сте ''умни българи'' и по-далеч от туршията и ракията не виждате, ще си сърбате попарата! Както вече казах два пъти по-долу - силните определят хода на събитията, а България не е от тях! тях! А аз определено предпочитам Сърбия за съсед пред Албания - не ми се слуша нито арнаутски говор, нито вой на мюезини, а на теб ако ти се слушат, просто се премести в Албания!
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 142 Ами умнико, вземи и прочети някой сръбски официоз, пр. от 1874г. по въпросът чие е косово и виж, какво пишат за това самите сърби. Косово стана jе Српска, след като руснаците им подариха Ниш и Северна Добруджа стана румънска, та разпалиха гигантски имперски апетити и провокираха всички по-нататъшни войни. Прочети какво пише самият сръбски княз на възтанниците в Ниш, които сега ги величаят като сърби. Ама ти си много умен, че да четеш!
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 142Война в Източна Украйна и санкции срещу Русия.
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 146 Никак не е лесно и безопасно да си съсед на Русия.Украйна е живият пример.Англия днес е наш съюзник в НАТО,а Русия е агресор,страна от третия свят,която плаши света с ядрено оръжие.
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия искат в ЕС и никаква Русия.
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Добруджа не е върната на България въпреки, че Румъния е демократична в ЕС и НАТО. Русия няма думата повече и всичко зависи от ЕС и НАТО.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, а Великобритания изобщо не е искала Проливите.Тя е действала само от просветителски подбуди... )))
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия е руска база.Със своята "самоубилачка политика" ,лакомия за територии и невъзможност да направят силна,самостоятелна държава,сърбите винаги ще са "слуги на двама господари".
114
6
 
0
 
! Отговори
до 138 от славянин преди 7 години
Талибан Ердоган не мисли така, ''умни българино'', той има съвсем други планове и в тях България не съществува! За него арнаутите са турци!
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 137 Никаква война не водят за Крим. Той седи анексиран от Русия и се строи мост към материка. Нещо като война се води за ДНР и ЛНР и разни смешни санкции. Ердаган никога нямаше да събере смелост, ако не беше Путин и меката Европа. С това трябва да се приключи и работата отива натам.
112
2
 
6
 
! Отговори
до 134 от славянин преди 7 години
Кой и с какво ще смачка Русия, за да върне Крим !? ''Умни българино'', първо влез в настоящите реалности и тогава пиши! Крим може да се върне само ако кримското население желае, а то се произнесе съвсем ясно преди 3 години! А и преди Крим беше Косово, преди Косово беше северен Кипър, ''умни българино'', ти наистина ли си толкова ''умен''!?
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 135 Русия,преговаря тайно с Австроунгария,а Англия се е бояла,че голяма България ще попадне в ръцете на Русия,поради "благодарността" на българите от Освобождението от Османско робство.Друг е въпросът,че Русия се е стремила към Проливите,а не да освободи България,както видяхме в 1885 с помоща ѝ за Сърбия.
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Великобритания е виновна за нещо на Балканите, то е, че е настоявала за ревизия на Санстефанския мирен договор. Русия е била изтощена от войната.-Тогава тя не е била съветска, а става такава след болшевишка революция, подпомогната активно пак от англосаксонския свят.Сега Великобритания вече си плаща за някогашните хитрини. А разправят, че нямало Господ. Има.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албания стига до Ниш, а от Ниш започва България, а сърбите нямат работа там, ТОВА Е!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 134За Крим и сега водят война и санкции на НАТО и Западна Украйна с Русия.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 132 Сърбите никога не се отказват от чужди територии,дори и днес сънуват Велика Сърбия,макар,че твърдят обратното.Цялата им история е отнемане на български територии.Мислят,че със създаването на държавата си 13 век,е създаден светът.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 129Русия е сама на Берлинския конгрес и не може да се бие сама с останалите. Отстъпват и чакат в бъдеще да ударят пак Турция.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 124 от славянин 130 Ами същото каквото стана с Крим. Имаме успешен засега прецедент. Докато не се смачка Путин и Русия не върне Крим, Родопите и Лудогорието са под заплаха.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен123 Австроунгария играе с Русия и заплашва България,че ако превземе Белград,ще изпратят войска срещу българите.Пример за позора на Сърбия,която направи държава с помоща на великите сили.Сърбите винаги са били васали на някого.Дори мимолетният полубългаринът Стефан Душан,царувал 20-ина години,е поставен на престола с желанието на гърци и българи.Той отслабва царството и Османските турци го превземат.