Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!

Отново имаме дестабилизация на Балканите, оценяват анализатори
28 апр 2017 11:52, Елка Василева
213
Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!
Снимка: БТА

Сблъсъците в Македония лесно могат да прераснат в етнически конфликт между македонци и албанци, заяви сръбският анализатор Зоран Драгишич.

"Това е последният удар, който, боя се, Македония няма да може да издържи. Беше въпрос на време кога ще се случи нещо подобно, което ще вкара Македония в агония. Боя се, че след това трудно може да се намери решение", каза Драгишич, цитиран в сръбския вестник "Вечерне новости".

Той припомни, че при разпадането на Югославия се случи нещо подобно, когато всеки отиде към своя лагер.

"Същото ще се случи и в Македония, страхувам се, че конфликтът между партиите на Никола Груевски и Зоран Заев ще премине в етнически конфликт между албанци и македонци", каза Драгишич.

Експертът Драган Симеунович каза, че главният въпрос е какво ще се случи с парламента, но е факт, че албанците са се придвижили в посока създаване на Велика Албания.

"Албанските екстремисти са готови да навлязат в Македония, това положение повече импонира на албанците, докато Европа не каже "против", но се съмнявам в това", каза експертът. Според него е сигурно, че албанските въоръжени сили няма да се активизират, докато масата не опита да направи нещо насила.

Според сръбските анализатори албанците са започнали създаването на своя трета държава на Балканите. Според Драгомир Анджелкович става дума за опит на албанските сили да разтурят Македония.

Съдржан Перишич смята, че в това си начинание албанците имат подкрепата на Запада и НАТО, иначе не биха се осмелили да предприемат такава стъпка.

Експертът Джевад Галияшевич оцени, че случващото се в Македония не е македонска, а балканска криза.

"Отново имаме дестабилизация на Балканите. Отговорни за тази криза са брюкселската администрация и правителствата на западните страни и НАТО. Креаторите на тази криза са точно на тези адреси", каза Галияшевич.

Според него Черна гора ще е следващата мишена и точно поради тази причина не се подписвало споразумението за демаркация на границата между Косово и Черна гора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свърши се со така наречената Македония. Тая измислена от съветските евреи дръжава, дека сръбите колеа и бесеа бугарите веке нема да я има. Ке има само една Велика Албания.
146
17
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Путин даде тон с безнаказаното анексиране на чужди територии и ефекта на доминото тръгва.Тегло ни чака, а ние де ли ръкопляскаме.
145
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВЕН ТОВА НЕ ВСИЧКИ АЛБАНЦИ СА МЮСЮЛМАНИ, ИМА И ХРИСТИЯНИ - И КАТОЛИЦИ, И ПРАВОСЛАВНИ.Огромна част от християните в Албания отдавна са прокудени оттам по един или друг начин. Не разчитайте на това.
144
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо ти е обединение с Македония бе, Божилчо? Ти собствената си държава не можеш да наредиш, че други държави ще интегрираш:)
143
12
 
23
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Не виждам начин,по който руснаците биха допуснали обединение между България и Македония: те по-скоро ще ни обявят война заедно със сърбите,отколкото да оставят Македония в наши ръце.
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите имат основание да се боят- описания от тях сценарий ще засили най-вече България.
141
14
 
20
 
! Отговори
с прости думи преди 6 години
България и Сърбия трябва да се обединят в защита на Македония. Всичко останало са глупости. Същото важи и за Косово. Западът обаче няма да го допусне. Да не забравяме, че сме в "съюз" със съюзниците на Турция от едно време. Те никога няма да прецакат Ердоган. Турция винаги ще е на печалба. Това винаги си е било така, доколкото зависи от Запада. Прецаканите ще сме ние, за да бъдат прецакани руснаците. Около това се върти всичко.
140
6
 
28
 
! Отговори
... преди 6 години
Западът иска да превърне полуострова окончателно в к.ене.ф. За целта си имат албанците. Над това племе райхсфюрерката и брюкселоидите са разпънали чадър следвайки директивите от Вашингтон- Косово се издържа от наркотрафик, албанци дърат проституцията и наркотиците в Хамбург. А пък Боцко ще призовава всички да се обичат и да ядат торти, а не да се замерят с тях, в София вдигнаха паметник на Рейгън. Комшиите ще ни проклинат докато сме живи.
139
4
 
45
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Това, което стана в парламента им е все едно Мустафа Карадайъ да стане председател на нашето НС и да произнесе първата си реч на турски. Ефекта подозирам ще е същият. Малко е плашещо колко лесно могат да ни запалят и нас.
138
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дойде време когато в Македония ще бият политици говорещи на македонски.
137
2
 
37
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Интересно сега велика Македония, която насаждаше омраза към Българите, към Гърците и към Сърбите към кой от съседите си ще се обърне за помощ.......да се чуди човек. Нищо те знаят как да обяснят сега на Албанците, че всъщност произхождат от древните Македонци живели по земите им и че могат да проследят родословието си Албанците чак до Самия бог Македон създателя. Кофти работа ц ц ц ц де да имаше сега някой да ги харесва Македонците да им помогне ама.........късмет
136
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е фалшива държава и това е известно на всички, освен на самите македонци. Разпадането й е въпрос на време и е неизбежно.
135
9
 
29
 
! Отговори
SS преди 6 години
Нормално е албанците да разширяват влиянието си - хората все още имат здрави семейни ценности, създават повече деца и си ги гледат. Смешен е спора тук дали са християни или мюсюлмани, тъй като 90 процента от нас не са нито едното, нито другото. Моралните и семейни ценности в християнството са също така строги, проблема е отново, че в Европа почти няма истински християни. Единствено спешни мерки за възпроизводство на най-качествените хора в нашата нация, както е било в Райха, могат да ни спасят.
134
3
 
26
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Имах познат албанец, който ми беше разправял, че всеки глава на семейство под дюшека си имал калашник. Изводите ги правете Вие.Кофти пОплОч са те. Дано всичко се успокои и дано си налягат парцалите албанците, ама надали.
133
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"....ИМА И ХРИСТИЯНИ - И КАТОЛИЦИ, И ПРАВОСЛАВНИ."В Косово и Македония като че ли албанците са по-ислямизирани отколкото в самата Албания. Който пък е ходил в Македония няма как да не е усетил колко много "македонците" мразят шиптърите. Преставете си какво би станало с нашите турци, ако ние ги мразим силно?
132
2
 
38
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Албанец без ножа си / като минимум/ не излиза , а в Македония вече са прекалена много, който е живял в Гърция знае за какво става въпрос , гърците са пропищяли от тях , те са опасни за целия Балкански полуостров !!!
131
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека са любезни,но да си стоят в Албания,а не да се разширяват за чужда сметка.Но КОЙ ги подкокоросва ?
130
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ НАЦИИ АЛБАНЦИТЕ ИМАТ НАЙ-МЛАДО НАСЕЛЕНИЕ - 55 % са под 40 години. МНОГО ОТ ТЯХ ГОВОРЯТ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ: най-вече английски и италианскиСЕМЕЙСТВАТА СА МНОГОДЕТНИ - 8 - 10 ДЕЦА НЕ СА РЯДКОСТ.АЛБАНЦИТЕ СА ЛЮБЕЗНИ, ПРИВЕТЛИВИ, УСЛУЖЛИВИ ХОРА. КОЙТО Е ХОДИЛ ТАМ - ЗНАЕ ТОВА.
129
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АРНАУТИТЕ НЕ СА ДОКАРАНИ ОТ НИКЪДЕ.АРНАУТИН - ТОВА Е ТУРСКОТО НАЗВАНИЕ НА АЛБАНЦИТЕ.ОСВЕН ТОВА НЕ ВСИЧКИ АЛБАНЦИ СА МЮСЮЛМАНИ, ИМА И ХРИСТИЯНИ - И КАТОЛИЦИ, И ПРАВОСЛАВНИ.
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ли днес Рубин се срещна с Борисов в централата на герб?!