Равносметката от Скопие: Протестиращи – няма, ранените са 100

Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне хората
28 апр 2017 06:28,
150

Снимка: БТА

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщиха, че ситуацията в центъра на столицата, около и в парламента вече е нормализирана.

Властите отбелязаха, че са предприети допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Около 100 души са ранени, вследствие на щурма от снощи, при който протестиращи нахлуха в парламента в Скопие. Лекарска помощ са получили 77 граждани, 22 полицейски служители и трима депутати.

Полицията използва зашеметяващи гранати и влезе в сблъсъци със скандиращите. Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие. Той обяви в телевизионно обръщение, че е извикал лидерите на основните политически партии на среща днес и призова за "разумно и отговорно поведение".

"Депутатите носят главна отговорност за възстановяване на положението в съответствие с конституцията и законите, които бяха нарушени", заяви Иванов.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди насилието.

"Ние осъждаме... нападенията срещу депутати в Скопие. Проявите на насилие в парламента са напълно неприемливи", каза тя.

Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ако Бат Сали стане тука председател, единственото което ще направиш е да напишиш тека едно дълго "беееееее" с други бувки!Отворен!
11
4
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
На Груевски не му се влиза в затвора! Това е проблемът. На някой хора край Вардар им дотегна от зулумите му и са готови да се съюзят с албанците за да има справедливост. И у нас накаря ще стане така. Тиквата няма да падне без да разруши България!
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва реда и на Бойко Борисов, Цецо Цървула и цялата им шай//ка слуги и крадци! Заиграе ли мечката в съседа, чакай я и у нас. Рано или късно ще стане защото бедността и корупцията ни докараха *** от ГЕРБ. Те си мислят, че българина е заспал но една искра трябва а тя ще дойде със сметките за парното и тока.Като ги гледах колко самодоволни бяха когато Радев им даваше мандата си казах, ще трупат в сметките си още наши пари.Да управляваш два мандата и да тънем в корупция и лъжи, няма да стане
9
0
 
7
 
! Отговори
До 8,10 преди 6 години
Това можеш, това правиш!!!!!!
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беееееее
7
10
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.И какво спорно е имало при това гласуване!???
6
12
 
7
 
! Отговори
Един от бг Нацията преди 6 години
Бееееееее
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците на Македония сами избраха да нападат България все едно им е враг и сами проспаха това, което сега започва, а тепърва ще им се случва.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците живи ще ги изядат следващите години и те си го знаят.
3
6
 
32
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Уж сме едно с македонците, а пък се оказа, че те не са баш такива роби като нас...
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографията, демографията... Тя решава една държава на кого ще бъде! Не ми се мисли за България....
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно гнусна провокация е било от страна на новоизбрания шеф на парламента да държи реч на албански език, след това депутати са поискали да бъде пуснат и албанския химн, според други сайтове. Правилно макединците са приели това като опит за държавен преврат и затова нахлуха в парламента. Така се пази държава, в случая подкрепям напълно македонците.