Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!

Министър-председателят на Македония иска да го подпишем
19 юли 2017 09:45, Петя Славова
59
Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!
Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на Македония Зоран Заев коментира пред парламентарната комисия за външни работи Договора за добросъседство с България.

Още по темата

Той подчерта, че наличието на такъв би означавало затваряне на открит въпрос, който страната има с източната си съседка, пише скопското електронно издание "Телеграф".

"Няма да е краят на света, ако не го подпишем, но би било чудесно, ако това се случи", заяви премиерът, изразявайки увереност, че сделката е добра за Македония и ще бъде подписана на 2 август, Илинден.

"Договорът е добър за националните интереси на Република Македония. От държава с проблеми, ставаме държава, която решава проблемите. С договора правителството още веднъж потвърждава уникалността на македонския народ, македонския език и македонската идентичност. В договора няма дилеми, че става дума за две държави, два езика и два народа", заяви Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е разкъсана на три части след Първата световна война.Вардарска, която е истинската Македония и Егейска, която е дадена на Гърция и Пиринска, която преминава към България.В Гърция и България е приложен така нареченият етнически клин за асимилиране на населението, а именно - македонците са разселени във вътрешността на страната, а на тяхно място са заселени други от централните райони. Това е стара практика, използвана още в Древна Персия.
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе тея до 10 години няма да влязат . До тогава ...я има ЕС я няма. Гърците не са толкова меки, като нас . Няма да отстъпят защото знаят, колко макета ще се излеят към тях. Те са бизнесмени ...А ние селяни мислещи само за история.
14
19
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Всички, които си изредил са борци за Национално освобождение на Македония.На Македония, надявам се да правиш разлика.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилното име е ББ! Бивша България, Бойкова България, Баш България, Борисова България, Бъдеща България....
12
8
 
13
 
! Отговори
начо преди 6 години
ползата ще е само за македонизма който ще се легитимира за ес и нато.за нас ще са увредените отношения с гърция и сърбия
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята - на историците! Важното е транспорта!
10
6
 
22
 
! Отговори
Едва преди 6 години
ли някой ни мрази повече от така наречените македонци! Колкото можеш да се довериш на отровна змия, толкова и на македонец!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, Зозо! Заев е македонската Нинова и когато бяха опозиция Станишев ходеше по митингите им да се прегръща с него много по горещо от натрапената прегръдка с Местан ага!
8
2
 
12
 
! Отговори
Швейцарски език има преди 6 години
През 90-те в берлинското метро един четеше български вестник, та четох и аз на аванта. Чак по заглавието разбрах че е македонски.
7
6
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ами, може би без Дрангов останалите биха казали същото като Заев! Автономистките идеи там не са нито от днес, нито от Коминтерна. Да оставим лявото крило на ВМРО, но самият Ванче Михайлов подписва документите например - 25 октомври, 1930 г., Мелник, Македония!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо ни е такъв договор. Ние ползи от макетата нямаме. До вчера всички ни плюха и Македония и Сърбия. Сега дръпнах ме напред и попнаха голямото мазнене, за да се докопат до ЕС. Продължаваме по Български да търсим договори за история, а не за Бизнес и Гео стратегия.
5
15
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Да го подписват по - скоро договора! Щом бесепарските, пропутински прасюгги реват против, значи е правилно! Черна гора се измъкна, сега и Македония ще го направи. Решетников този път незнам какво ще прави :)
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям зор имат БЮРМ-ците да подписваме. Обаче освен гадни приказки по адрес на България, друго не сме чули или видяли.Аз съм твърдо против да се подписва подобно нещо, докато не видим реална промяна в курса на поведение на тези хора.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума искат да капитулираме!
2
10
 
34
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Какви две държави ,бе ! Вие сте Вардарска Македония !!! Заедно с Пиранска Македония сте част от БЪЛГАРИЯ !
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то на нас каква ни е ползата да го подпишем този договор? Съседите освен обещания друго дават ли?