Некоронованият крал на проституцията на Балканите – убит за отмъщение

Дилавер Бойку продал 3 000 жени, цената – 1000 – 5000 евро
Обновена: 16 авг 2017 11:23 | 16 авг 2017 11:00, Елка Василева
88
Некоронованият крал на проституцията на Балканите – убит за отмъщение
Снимка: архив, Reuters

58-годишният Дилавер Бойку, известен като Леку – некоронованият крал на проституцията на Балканите, беше застрелян в македонския град Струга. Бойку, за когото се смята, че е участвал в продажбата на 3 000 жени, е бил убит заради кръвно отмъщение, подготвяно от две години, пишат местните медии.

Според mkd.mk Бойку е бил застрелян преди два дни като отмъщение за убийство, извършено от неговия баща и брат през 2015 г.

От 1979 г. срещу Бойку има 17 дела за сводничество. За първи път е арестуван през февруари 2003 г. в неговия хотел "Берн" близо до Струга за трафик на хора. Тогава той беше осъден на 6 месеца затвор.

През юни същата година той избяга от затвора. В момент, когато бил с охрана, но без белезници, чакайки да бъде прехвърлен в затвора в Охрид, Бойку блъснал стражарите и избягал към съседна улица, където го очаквал черен автомобил.

Бойку беше задържан две седмици по-късно в Черна гора, докато се подготвял да избяга в Бразилия. След като беше върнат в Македония, той беше осъден на 3 години и 8 месеца затвор за посредничество при проституция. След излизането си от затвора Бойку се бил заел със законна дейност, главно в областта на туризма и хотелиерството.

Порталът CDM пише, че Бойку е започнал "кариерата" си като строителен работник в Швейцария. След като се върнал в Македония, той построил барове – имал по един в почти всеки по-голям град. Казвал, че няма от какво да се притеснява, тъй като в баровете му не се работи на черно, "всички жени имат редовни документи и разрешителни за работа, никой за нищо не ги насилва".

Дилавер Бойку е контролирал двете главни направления за трафик на жени – единият от България, а другият – от Албания. И двата канала са стигали до родното му село Велеща край Струга, смятано за мястото с най-много проститутки в Македония. Казват, че във всеки един момент имал 200-250 жени, готови за продажба.

Бойку е арестуван, след като е било разкрито, че в баровете му работят двайсетина момичета от Молдова, Румъния и Украйна без документи, които живеели в ужасяващи условия. Той е можел да продаде момичетата, които работят в баровете му, когато поиска. Македонските медии припомнят думите му, че "проституцията е в природата на жените, с които работи", а той само "им помага и се опитва да ги насочи да намерят спасение".

Казват, че Бойку живеел с три "истински" жени, имал много любовници, а останалите "робини" продавал на цена от 1 000 до 5 000 евро.

Американското ФБР и Интерпол са разследвали Дилавер Бойку и "дейността" му, която той ръководел от село Велеща, в което до 2006 г. са провеждани "аукциони" на момичета, отвличани или чрез измама довеждани от Балканите и държавите от бившия СССР.

Бойку беше застрелян на препълнения плаж "Аква блу" в Струга, който той е държал под концесия, с няколко куршума в главата, пише сръбският "Блиц". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
22
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Да беа изчекали да го короноват, па тогава. Явно за 35 г на властите само това им е останало, след като са го глезили посоянно. Не се учудвам...У нас пича ако не премиер, то поне министър щеше да стане - имал е явно неколко милиона да си купи такова място.
48
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано и Бойко го стигне същото
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е варно наш Бойку е клраля на балканите и на всичку.. трепи ги със снайперу, а не като тоз *** албански измислен сводник от приказките на шихиризада.
46
1
 
34
 
! Отговори
1 преди 6 години
Готино име: ДАлавер Бойку
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от къв етнос и вера е убития. балканскиот крал на проституцията. или нема смисъл, тя авторката ни засили на екскурзия вече - високо в планината!
44
1
 
33
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Далавер Бойку го заболяло главата на плажа !
43
2
 
56
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Абе глупости убили.. Човека се е самоубил вързал е кучето си за чадъра и в левия му джоб има писмо.....Случайно плажуващ минувач е взел автомата АК.... Това е цялата истина
42
7
 
18
 
! Отговори
writer преди 6 години
До the GhostНикога в модерната история не сме били интелигентна нация. Това е една голяма заблуда.
41
2
 
21
 
! Отговори
До the Ghost 36 преди 6 години
Защото той сам си се избира.Още помня ония 500 хиляди бюлетини на Мултипринт
40
1
 
11
 
! Отговори
антиБойку преди 6 години
Хубава работа , ама македонска. Че тъй постъпва ли са ? Ами скопени го, бе.
39
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Службите са се задействали за има няма 30 години.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УжасАко е бил етнически швед, може да е таковал майка си, която да му е родила син, който му е и брат
37
4
 
24
 
! Отговори
)) преди 6 години
Този е братчед на нашият.
36
6
 
41
 
! Отговори
жфг преди 6 години
Стига с това народа ,*** щото избрал Боко!!!!!!!!!!!!!Не разбрахте ли ,че Боката сам се избира,нашите избори ,с изключение на президентските,са като референдума на Ердоган.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ша крадеш бранда, а?
34
1
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
"...извършено от неговия баща и брат през 2015 г."Тоя освен, че е адаш на нашия Далавер Бойко, е и уникален с роднините си. Като гледам журналиста как се е изразил, то баща му е и негов брат :).
33
0
 
25
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
жалко ,че не са го гръмнали със снайпер в ташаците, щеше да бъде прекрасно мецо сопрано
32
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Албанската мафия е най-опасната мафия в Европа.
31
5
 
38
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Ето как хората са си решили проблема с Дилавер Бойку. А ние защо продължаваме да избираме на избори нашия Далавер Бойко?Да се чуди човек. а минаваме за интелигентна нация
30
0
 
16
 
! Отговори
Тишо преди 6 години
до 27Не обиждайте женското съсловие , поставяйки ги под общ знаменател. Те са както мъжете -имаги всякакви