АТА: Албанският парламент още не е приел закона за малцинствата

Външният министър Дитмир Бушати подчерта важността на закона
13 окт 2017 14:37, Елка Василева
8
АТА: Албанският парламент още не е приел закона за малцинствата
Снимка: архив, Reuters

Албанската телеграфна агенция съобщи, че албанският парламент все още не е приел закона за защита на малцинствата. По-рано днес се появи информация, че законът вече е приет.

Албанският парламент се събра днес, за да обсъди и приеме законопроекта за защита на националните малцинства. Председателят на партия Социалистическо движение за интеграция Петрит Васили заяви, че законопроектът за малцинствата е бил лишен от изчерпателни дебати и затова е представен с недостатъци, пише АТА, цитирана от БТА.

Още по темата

Външният министър Дитмир Бушати подчерта важността на закона и наблегна на ясното определение за национални малцинства, посочено в Европейската конвенция и в Конституцията на Албания.

В първоначалния проект на Закона за защита на националните малцинства в Албания като такива се признават гръцко, македонско, влашко, ромско, египетско /гюпско – в Македония наричат гюрци ромите/, черногорско, босненско и сръбско, но не и българско.

Заседанието на албанския парламент продължава и в този час, като депутатите обсъждат други въпроси, съобщи БНТ.

По процедура се очаква в рамките на днешния ден да бъде гласуването по закона за малцинствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има. Това че някой промит мозък са му втълпявали че коминтерна е направил македонците си говори за невежеството му . Македонско самосъзнание има от края на 19 век и хора в България с такова съзнание са много . Не обръщам внимание на промити мозъци . Времето е наше и ако някой казва и си мисли че няма то проблема е в неговия телевизор и черепна куха кутия . Тези хора няма да изчезнат , ще се увеличават, защото действа закона на физиката -на всяко действие е равно по сила противодействие .
6
3
 
5
 
! Отговори
:)))) преди 6 години
няма македонско малцинство в Българияа сега като ви пренапишем и учебниците по история - няма да има "македонци" и в Македония :)))))
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално да признае със закон това малцинство както признава тутрското, ромското, каракачанското, гагаузкото което се състои от 280 човека . Има огромна разлика от данни на преброяване и признаване на малцинство .Имаш нет бре , чети на страницата на външно . Ако видиш че са признали македонското със закон тогава ела и пиши. ПОнеже съм запознат , знам че самите американци и посланника Уилиам Монгомари беше казал да го признаят на бъл правителство. Трябва механизми против не спазване на закона
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 На последното преброяване, България е регистрирала над 4000 бг граждани самоопределили се като македонци.Каво повече да признаваме.
3
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те си имат признати малцинства и закон за това . Просто не могат да признаят нещо което го няма . Но така ви предават информацията , че и без това болните ви психотични мозъци да горят. Нема, нема бре македонци , това са българи ... Абре психопати болни не разбрахте ли че има , и са признати навсякъде -най много в Австралия .България е жалка в опитите си да лъже и манипулира, пропагандира . България си плаче за мониторинг за незачитане на правата на македонското малцинство и за говорене с омраза
2
4
 
5
 
! Отговори
софия преди 6 години
Албанците ще приемат закона за малцинствата, иначе ще са като македонците на червен светофар за Европа.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
груйовците здраво са притиснали албанците и они хък-мък - нема българи в историята на Коминтерна!