Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!

Опозиицята: Членове на семейството му са изпратили милиони в офшорки
26 ное 2017 19:30, Анисия Иванова
82
Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес в Истанбул, че е готов да подаде оставка, ако опозиционната Народнорепубликанската партия /НРП/ успее да докаже, че той има сметки в чужбина, предаде ТАСС, позовавайки се на турската държавна телевизия ТРТ.

"Ако можете да потвърдите, че моите пари са в някакви банки зад граница, аз ще подам оставка от президентския пост", заяви Ердоган.

В изказване пред парламентарната група на НРП на 21 ноември лидерът на опозиционната партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че членове на семейството на Ердоган са "изпратили милиони долари в компания, базирана в данъчни убежища в чужбина".

По-рано Кълъчдароглу критикува управляващата Партия на справедливостта и развитието, че е пресякла усилията за предприемане на разследване за евентуално участие на синовете на премиера Бинали Йълдъръм в офшорни компании.

"В коя офшорна компания имам участие? Докажи го. Ако не можеш, напусни политиката. Ако успееш, аз самият ще се откажа от кариерата си и президентския си пост“, заяви Ердоган.

Ердоган заведе иск за обезщетение от 1,5 милиона лири /380 000 долара/ срещу Кълъчдароглу заради неговото изказване. Йълдъръм също заведе дело за обезщетение в размер на 500 000 турски лири срещу два опозиционни вестника в Турция заради информации за разкритията на "Парадайз пейпърс" и предполагаеми връзки на неговите синове с офшорни компании.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
13
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
ЕРДОГАН ТОЛКОВА МРАЗИ ЧУЖДИТЕ БАНКИ , ЧЕ ПО СКОРО БИ ГИ БОМБАРДИРАЛ , ОТКОЛКОТО ДА ВНЕСЕ И 1 ЦЕНТ В ТЯХ, МЕЖДУ ДРУГОТО УСПЯ ДА ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА НЯКОЛКО ОТ ТЯХ :))) ВЧЕРА СЕ ХВАЛЕШЕ , ЧЕ С-400 ГИ Е ПЛАТИЛ С РУСКИ РУБЛИ :)))АКО КЕМАЛ БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ИМА ПАРИ В ТУРСКИ БАНКИ - ЩЕШЕ ДА ЗВУЧИ ПО ДОСТОВЕРНО , НО КЕМАЛ Е ПИОНКА - ДАВАТ МУ АКЪЛ ХОРА , КОИТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА ТУРЦИЯ НА КАРТАТА, КАМОЛИ ДА ПОЗНАВАТ ЕРДОГАН - ДАЖЕ И ДА ИМА МИЛИАРДИ , НЯМА ДА ВНЕСЕ И 1 ЦЕНТ В ЧУЖДА БАНКА -ТОЙ ГИ МРАЗИ
50
6
 
12
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
КЕМАЛ ИЛИ ГАНДИ БЪДИ МАЛКО МЪЖ И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТA :) НО ТИ НЯМАШ СРАМ БЕ ГАНДИ :))
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕрдУхан не е чак толкова пр0зд да се държи парите в сметки на негово име. Има си хора на които му се водят сметките. Има си офшорки, където си държи париците от далаверите и ислямска държава и петрола. Всичкият петрол от ИД минаваше през Турция и се контролираше от сина на тоя сатрап със знанието и опеката на ФАЩ и пуделите им включително и ние, които произвеждахме оръжието за ИД. Така, че тоя 0лиг0френ ЕрдУхан по-добре да мълчи!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45ти не се осланяй много на стари истории. Хич не ти е ясно колко е напред Турция с материала сега.Иначе от статята разбрах че ако този лъже за Ердоган- ще плаща и ще стане за посмешище. Ако не лъже и го докаже- Едроган ще напусне политиката и ще мирясате.Какво не сте разбрали.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Последната война бг турция знаеш ли я ? Кой победи знаеш ли ? Това стига . Ако искаш война с нато и ес нападай ."Абе комшу, на последната война Турция на колко фронта се биеше тогава знаеш ли? А и не го напривихте сами за това знаеш ли, тез ваши братушки ко чакаха 5 века знаеш ли... А и последно ти на нато и ес ли се доверяваш смехурко... И в двете имаме повече думата от Вас, не забравяй, че ти само в бюрокрацията си там... И кюрдите се доверяваха на американците, ама Барзани се скри някъде
46
0
 
10
 
! Отговори
Тъщата преди 6 години
Всичко е на тъщата, като на наш Цоко 6-те апартамента.
45
6
 
8
 
! Отговори
До анадолец преди 6 години
Последната война бг турция знаеш ли я ? Кой победи знаеш ли ? Това стига . Ако искаш война с нато и ес нападай .
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо като добър овчар се грижи за раята си и я оставя да преживя
43
8
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Не е много сигурно кой ще победи във война Русия Турция ! Я пак ? Ти история чел ли си ? Последните десет войни са 10 на 0 за Русия . Турция няма никакъв шанс срещу Русия . Няма нито хора достатъчно , нито ресурси нито технологии , нито руснаците са гейове или имат транссекс армия.
42
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
Ерчо тоя кюрд Бинали те резва всеки ден и ти психяваш от ден на ден повече.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не твърди, че Ердоган има милиони в чужбина, а неговото семейство - синове и зетьове. Той не казва, че семейството му няма , а казва, че не са на негово име.
40
3
 
3
 
! Отговори
OGLEDALEN SVIAT преди 6 години
NA TOA ZNAM KOI MY KRIE SMETKITE.KAZVA SE B.B
39
4
 
10
 
! Отговори
АЙНЩАЙН преди 6 години
До СандоАКО ИМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА СЛЕД НЕЯ ВОЙНАТА ЩЕ СЕ БОДИ С КАМЪНИ И ПРЪЧКИ :D---------------ЕРДОГАН ИЗБИ ПОВЕЧЕ ТУРЦИ ОТКОЛКОТО СА УМРЕЛИ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ТЪЙ ,ЧЕ ТОЙ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ВРЕДЕН ЗА ЕВРОПА!!!!КОЛКОТО ПОВЕЧЕ Е НА ВЛАСТ ЕРДО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТУРЦИ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ЗА ДА ОСТАНЕ ТОЙ НА ВЛАСТ С ФАЛШИВИ ИЗБОРИ!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама лошо ли е да имаш сметки в чужбина?
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Ердоган няма сметки в чужбина, но негови доверени познати изтъкнати челисти от симфоничната група на Ролдугин имат милиарди. 2. Всеки който казва че аркадашлар Ердоган е корумпиран е гюленист.
36
6
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
в следващата сетновна война ще ме на страната на Меркел и ще гнием после векове под китайско робство
35
9
 
11
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"При евентуална война между Турция и Русия с Турция е свършено!"Я кажи при евентуална война...България кои може да победи... Не ми гледайте само паницата на другия... :-) :-) :-)
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУРЦИЯ Е ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЯТЕЛ НА ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ!!!ТЪЙ, ЧЕ И С ТОЯ И БЕЗ ТОЯ!!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
Айде открийте му сметка в България,покажете я на журналисти,и по някоя гледаема телевизия,и да си ходи,бай Йордан.
32
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29При евентуална война между Турция и Русия с Турция е свършено!