Борисов на лидерската среща в Сърбия: Където се строи, няма войни

Посланието ни към Брюксел е: Балканите са мъдри и сигурни!
Обновена: 9 дек 2017 14:22 | 9 дек 2017 13:50, Анисия Иванова
101
Борисов на лидерската среща в Сърбия: Където се строи, няма войни

Там където се строи, там няма войни. Това каза премиерът Бойко Борисов на работната срещата на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич в Белград.

"Срещата е далеч по-лесна от срещата слидерите на Западните Балкани. Сърбия винаги е била в сърцето на Европа. Ние отново си говорим как да устроим Балканите, така че хората да живеят по-добре. Аз запознах колегите със срещата в София с лидерите на Западните Балкани", добави премиерът на България, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че е оптимист и вярва на президента Вучич, че ще се скъсят сроковете за присъединяване в ЕС.

"Балканите много векове наред са генерирали войни. Сега е ключов момент, тъй като много от големите играчи в света също имат интереси от Балканите. Искаме единни Балкани и модерна инфраструктура, искаме да няма роуминг и да не плащаме тези огромни пари“, подчерта Борисов.

Още по темата

Според него не на последно място е дигиталната инфраструктура. "Да подготвим интернет така, че да може да сме в следващия век. Сега е моментът. Лидерите на Западните Балкани, които бяха в София осъзнават, че са назад с ангажиментите си и трябва бързо да наваксат. Имаме възможност за финансиране за инфраструктурните проекти. Рядък шанс е, че и срещата с Китай 16+1 също е в София. Отправяме към Брюксел, че имат мъдри прогнозируеми, сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а желаят да спазват всички правила, които европейската демокрация налага. Нашата дружба не е насочена срещу никоя страна“, заяви премиерът.

Само със сътрудничество, солидарност и уважение на международните спогодби, особено на Лозанското споразумение, което е крайъгълен камък за нашия Балкански регион, бихме могли да постигнем просперитет, мирно съжителство, общ растеж и развитие, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас на пресконференция след работната среща с лидерите на България, Сърбия и Румъния.

"В една такава рамка на сътрудничество, българското председателство, което смятаме, че ще е балканско, ще даде възможност да промотираме общите ни идеи и ценности“, посочи той. „Дава ни се възможност да можем да продължим Солунския дневен ред от 2014 година догодина в София, на базата на виждането ни за общо бъдеще“, коментира Ципрас.

Според него България, Гърция, Румъния и Сърбия могат да изиграят изключително важна роля за придвижването и развитието на целия Балкански регион, и на цяла Европа. Гръцкият премиер обясни, че на срещата са обсъдени темите за завършването на сегменти на тръбопровода ТАБ и интерконекторната връзка между Гърция и България. "Историята ни е поучила, че напрежението и конфликтите не водят до нищо добро. Искаме да поставим основите за по добро бъдеще взаимно уважение и развитие“, заяви Алексис Ципрас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Бацоний преди 6 години
Ние им ги строиме [магистралите - бел.ред.], те ги изтъркват, ронят, надупчват...
80
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Стига го плюхте!Този играе футбол във " Бистришките баби" а те вече са под закрилата на Юнеско!
79
2
 
8
 
! Отговори
Белфегор преди 6 години
Б.Б. Поливалентен "политик". Умозрителен"философ".Велик"мислител".Или както казва жена му-обикновен ***.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда,че ще сменяме палачинката - https://youtube/watch?v=OaRc9JgzjkE&t=55sДоклада на Цв.Вассилев е бил на бюрото на на бай Дончо,приели са закон Магнитски.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одобрявам 100% съюз между балканските държави България,Гърция,Македония,Румъния,Сърбия и вишеградската четворка.И търговия с Китай също,но да са смесени дружества,а не само едната страна да печели.И не само да си прекарват пътя на коприната,без българско икономическо участие.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не е добре. Луканките са му увредилиу мозъка, ми се струва...
75
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГЕРБ заГРОБиха България.
74
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Където се строи, се краде най-много.Това се знае много добре от Б.Б., от мафиотите в Италия, които изпират парите от мръсните си дейности в строежите в Палермо, знае се и от всички ГЕРБ-ери.Питайте Лилито Павлова, тя ще ви каже тия неща.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са организирана престъпна група и по всичко личи, че ще успеят да затрият България!
72
6
 
10
 
! Отговори
2 преди 6 години
България прави най-големите си грешки точно в областта на външната политика, всички съседни страни са ни врагове, но най-опасна е Турция , след това Гърция.Резултат от политиката на ГЕРБ и Б.Б.
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нашето банкянско си е кукла на конци с водещ офицер цецо крадецокаквото му напишат американците това чете и номе ра с македония е измислен от тях за да няма пречки за влизането и в ес и натонали ние им бяхме обещали ес през крив макарон заради антибългарската политика дето сега няма да спре но балканите ще са под шапката на краваритетова е нормално за територия с 80% де.бил.че.та
70
7
 
13
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Скоро бях в Сърбия. Много са си добре сърбите. Не им трябва нито НАТО нито ЕС. Храните им истински и вкусни. Софиянци ходят да в близките градове до границата да си купуват истински неща. Сърбите са наши братя и не им пожелавам нашата несрета - да ядем боклкуците на Европа.
69
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Докато не вкараме цялата лъжлива и крадлива пасмина политици от всички партии след 1989 г. в затворите, никога няма да се оправи тая държава.Но с истинска прокуратура , не с тая на Цацаров.Може и народен съд, ако се наложи.
68
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГЕРБ - най-крадливата, най-лъжливата и най-продажната партия в цялата история на България, надминаха и СДС по кражби и лъжи.
67
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Готви се ново прекрояване на границите.Редът в Европа и света, установен след ВСВ, беше развален след откъсването на Косово от Сърбия.Ердоган иска нови граници, има апетити към България и Гърция.Какво ли са и замислили Великите сили?
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-ПАРТИЯТА НА СМЪРТТА !
65
2
 
21
 
! Отговори
ПРЕМИЕР-АХМАК АЛЧЕН преди 6 години
БИЗНЕСЪТ НА МАФИЯТА Е СТРОИТЕЛСТВОТО, ЗАЩОТО ЧРЕЗ ТОЗИ НЕГО СЕ ПЕРАТ И КРАДАТ НАЙ-МНОГО ПАРИ,И ТО ЛЕГАЛНО. НЕ СЛУЧАЙНО ЗА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДАТ 10 МИЛИАРДА ЛЕВА ОСНОВНО ЧРЕЗ СТРОИТЕЛСТВОТО. ТАКА,ЧЕ БОКО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. НАЛАЗВА ЧРЕЗ СТРОИТЕЛСТВОТО И В СЪСЕДНИТЕ НИ ДЪРЖАВИ КАТО ГИ ОМАЙВА С ПРАЗНИТЕ СИ ПРИКАЗКИ, ЧЕ КЪДЕТО СЕ СТРОИ НЯМА ВОЙНИ. ПОРЕДНА ТЪПОТИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА РОДИ САМО КРАДЛИВА КРАТУНА КАТО НЕГО. И КАКВА Е КОРЕЛАЦИЯТА М/УСТРОИТЕЛСТВОТО И ВОЙНИТЕ,БОЛНИЯТ МОЗЪК НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да допълня,където се строи,яко се краде,Бойко най-добре го знае.
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, тоя смо.т.льо с неговите ***.ашки и елеме.нтарни мисли докога ще ни го пробутвате?
62
4
 
19
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Където се строи, НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ.Гарантирано от ГРОБ.