Падат тарифите на роуминга и със Сърбия

Ивайло Московски и сръбският му колега подписаха Меморандум
9 дек 2017 12:55, Анисия Иванова
25
Падат тарифите на роуминга и със Сърбия
Снимка: МС

България и Сърбия подписаха Меморандум за намаляване на тарифите на роуминга. Това стана на среща на лидерите от Западните Балкани, която се провежда в Белград.

Документът беше подписан от министъра на транспорта Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и съобщенията Расим Лияч. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни сключва споразумение в тази област.

Още по темата

Преди по-малко от месец беше подписан аналогичен документ с Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.

Подписването на Меморандума между двете страни е част от работната среща в сръбската столица Белград на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич.

Лидерите на четирите страни обсъждат развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона. Те се срещат два месеца след първите им разговори във Варна, припомня "Фокус".

По същото време на визита в западната ни съседка и главният прокурор Сотир Цацаров. Целта на посещението му е подписването на меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
В нашия Северозапад НЕ ОСТАНАХА хора, САМО ГЛАД и МИЗЕРИЯ, а Бойко тръгнал пак по чужбина да решава други "големи" проблеми... И пак ще прави международни коридори, магистрали - но през Северозапада ПАК НИЩО! Тук ще прави резерват за БЕЖАНЦИ вероятно...
20
2
 
2
 
! Отговори
............... преди 6 години
До Янаами карай през румъния маааааааааааа
19
4
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До ЯнаМа, вие верно още ли с карат-ите пътувате? Нещо Виц ер, райън, ийзи-дж?
18
1
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Първите държави, които признават Косово са САЩ, Франция и Великобритания, както и Турция и Албания.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рай за телефонни измамници и банкери като Цв. В. които се крият в Сръбска. Сърбежите пак ще намажат.
16
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Създаването на Косово е една от най-големите грешки на Великите сили, след Косово рухна международното право и реда, който беше установен след ВСВ.Гарантирано от САЩ, Франция и Англия.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди месец имаше арести в Косово на мафиоти, бяха се самозабравили и ги удариха доста сериозно. Има ги , правят си каквото искат, но не точно. Абсолютно са под контрол. Като кръвождано злобно куче с електо нашийник. Пуснато е да вилнее, ама като се самозабрави и копчето се натиска. Иначе албанците в Черна гора са много различни от косоварите. Те и албанците в Албания са други от косоварите. Косово е ужасна грешка за Европа, че клекна на САЩ
14
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Клановата структура на албанското общество не изключва съществуването на албанска мафия, която е по-жестока и по-опасна дори от италианските мафиотски организации.Пък вие ми говорете за роуминга със Сърбия-това е отклоняване на вниманието от истински важните проблеми на Балканите.
13
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Това сигурно е уникален случай в целия свят-една мафиотска и терористична организация-АОК(Армия за освобождение на Косово)успя да създаде собствена държава-Косово.Хашим Тачи-един наркотрафикант, стана президент на Косово.Дотам стигна лицемерието на западната геополитика.
12
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Не само има албанска мафия, но освен това тя е много силна-наркотрафик, търговия с органи и други престъпления.Друг е въпроса, че те много бързо се ориентираха за обстановката на Балканите и използваха благоразположението на САЩ.
11
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Най-хитри излезнаха албанците, направиха си още една държава - Косово, освен това комадват в Македония и Черна гора, пък ние им се смяхме навремето.Когато някой е глупав казвахме, че загрява като албански реотан.Но явно нещата не са такива каквито изглеждат.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма албанска мафия - това са кланова сбирщина на свирката на посланика на САЩ. Питай онази гад Олбрайт....Прозрачни са за американците, но са им нужни и изгодни.
9
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не е важен роуминга, друго е важно.Западните Балкани ще се командват от албанската мафия.Те вече си имат държава-Косово, освен това имат много силни позиции още в поне няколко държави-Македония, Черна Гора и др.Разбрахте ли, селяни прости?
8
3
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
на мен ми трябва с русия и пуснете влакове за русия софия москва
7
3
 
17
 
! Отговори
народ апатия преди 6 години
Как може да си мразите съседите, пък мед да ви капе по ингилизи и американци, които даже не знаят кои сте...Сърбите са горд балкански народ и са много много близки по манталитет. Близки по храна, по радост, по тъга. Живях в Белград и към мен не е имало лошо отношение никога, даже много положително . Като за мен най-големият срам беше и си остава даването на въздушното пространство на НАТО ... като съседи им забихме нож. Нямахме шанс, но трябваше народа да е на улицата. Целият народ.
6
1
 
13
 
! Отговори
Яна преди 6 години
Не става въпрос само за говорещите със Сърия и обратно,а и за пътуващите транзитно българи.Повечето българи работещи на запад ,минавайки през Сърбия си изключваме телефоните. Така,че това е улеснение. .
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да и какво като пада роуминга то понеже сите българи си дърдориме със сърбите нали.
4
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Голяма работа , аз не говоря с никого в Сърбия.Това ли е цената за разсипаната държава България?Че може да говоря по-евтино със Сърбия.Тия глупости могат да ви минат на бабичките на село, не на мен!Разбрахте ли?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите си имат албанец за министър? И ние си имахме Расим ама беше президент.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано и да пуснат малко повече полети към Балканите като цяло с преференциални цени от летището. С Албания, Черна гора, Хърватска е трагедия. Трябват пътища, жп, полети, комуникации. Балканско обединение ни е едиственият шанс да устоим на напъна за заливане от чужда култура и превръщането ни в безродни пионки