Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** да се чете - шебек
284
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...най-грубата грешка, която американските сметкаджии-тъnaци - не спират да повтарят!Това е все едно - да дадеш на *** да отговаря за ядрени ракети!
283
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция - член на НАТОТурция ( огромна грешка ) - член на НАТОПита се в задачката - американските пишманстратези на чия страна ще застанат?Изпотрепаха сума ти алахогъзни noдчовеци в Сирия , Афганистан, Ирак, Кувейт... продадоха съвремено оръжие на ухабитска Саудитска Арабия.. а Ерсдухания султан купува оръжие от Русия... и се чуди - кой по-напред да заплашва - "съюзниците от САЩ" в това число!Да даваш оръжие на алахонагъзени - е най-грубата грешка , която американските сметкаджии-тъnaци
282
7
 
20
 
! Отговори
Издислав преди 6 години
До ТурчинАко всички станем мюсли кой ши на храни ва бате
281
39
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Светът се повече се ислямизира.. Както и във свещения коран пише един ден всички ще сме мюсюлмани 😁
280
9
 
11
 
! Отговори
nl eu преди 6 години
До Анонимеn-MIJKA DIRJAVA BILI HA HA IMAMI DA OPLOJDAT KUCHETA I KOTKI,DA IZNASILVAT V UCHILSTATA MALKI DETSA,DA GI KARAS NASILA DA SE OJENYAT ZA PRA DEDO SI EYYYYYYYYYYY TVA STE VIE TARAMBUKITE.
279
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз днеска пък се възмутих въпреки че съм турчин : Абе каква е Гърция че ще диктува на Македония как ще се казва "долна или горна Македония" ама си затраях даже не публикувах коментар под новината в този сайт. Гърците не са виновни. Просто са жалки продажни душици. Турските политици пък са агресивни. И изобщо не се държат като политици а казват това което им е на душата.
278
4
 
7
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Da be verno daite da se razberem koi mrazim. Midlmanite, gurzite, makedonzite, rusnazite, eu ili usa. Oburkah se. Boiko li mrazim bsp eto li ili volen
277
1
 
6
 
! Отговори
' преди 6 години
за да разреши на жените да се забулват!ИЗМИСЛИ НОВА ОПОРНА ТОЧКА МАТОХ
276
4
 
9
 
! Отговори
; преди 6 години
Съвременни тактични воени маневри с минумум граждански жертви. Това бихте си научите в англиския вариант на турските медии. Добре укрепени хьлмчета и височини метър по метър. Джендьрските медии фалшифицират сьбития за да завят истината.
275
4
 
37
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Абе не говорехте ли против Гърция под една новина преди няколко седмици. Мразим Гърция ама и Турция мразим, и ЕС мразим, абе мразим всичко което диша и е по добре от нас, дори братя и сестрата.
274
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до седмица може и референдум да направи. .Може, но не му е това целта.Не ти се получава пропагандата. Разбирам, че ти плащат за нея, но не струва. Сега някакви джедайчета, атакисчета и друга червенокаскетниците с волоч може и да ти се вържат, но всеки който малко може да мисли ще ти се смее.
273
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента гледам филма 'София такси' или нещо подобно, кава сте мизерия, пък сте тръгнали Ердо да го мислите.
272
3
 
1
 
! Отговори
До 298 преди 6 години
Аааа, ти си Джедай, ясно.
271
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо си зле с инфото! Турция вече не е привликателна за арабските шейхове! .Не е ли? Пообъркал си се доста. Почти всяка седмица се открива по един мол на шейх.
270
6
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
В Африн няма танкове, артилерия, ПЗРК до сега доказано около два. Намира се от три страни спрямо турската граница на около 20-25 км. За всяка уважаваща себе си армия, ( готова да защити държавата от ракети, които падат на нейна територия (думи на султана)), след масиран десант, до седмица може и референдум да направи. Лично аз смятам, че просто праща про турските сирийци на курбан, щото вече му пречат. А освен това ги отклонява от противодействие на САА в Идлиб.
269
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 294За да питаш!
268
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ислямистки страни и диктатури не ходя. Чао!.Що се интересуваш тогава?
267
5
 
11
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 286Вярно е ,че ислямът прави повече деца! И това е бъдещето! Но ислямът ако не сведе глава пред парите, то парите ще сведат главата на ислямистите ! И то окончателно!
266
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
286, има само един ислям. Няма турски ислям нито марсиански ислям. Най-праведни са арабите, а турците живеят в грях. Но Ердоган се бори с това