Евросрещите – с бавен резултат, но важни за България

Подобни визити са много важни за успеха на председателството
2 мар 2018 20:20,
2

Срещи като тази между лидерите от Западните Балкани, Юнкер и Могерини в София не дава очаквания за бързи резултати. Нейната цел е да материализира казаното в новата стратегия, като в същото време да подчертае значението на България като председател на Съвета на ЕС и адресант на инициативи, важни за региона.

Това коментира пред Николай Кръстев в интервю за Bloomberg TV Bulgaria бившият български посланик в Скопие и Белград Ангел Димитров.

Още по темата

Срещата в София, посочи Димитров, е логичен завършек на важната обиколка на председателя на ЕК и еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан в страните от региона.

Той е категоричен, че присъствието на гости от такъв ранг у нас е не само формално, а и много важно за успеха на европредседателство, както и за успеха на българската политика и дипломация.

Това, дали страната ни ще остане мотор за процесите в региона и след европредседателството зависи от усилията на външната ни политика.

"Убеден съм, че такива усилия ще се полагат", категоричен е Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Чакаме следващата "нка" на Боко. "---Гинка, Калинка, Николинка, Цветелинка,Теменужинка, Руминка, Лилинка, Десилинка, Цецинка, Цветинка ... цяла дружинка Кухинки ...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме следващата "нка" на Боко.