Паметник на Слободан Милошевич? Вижте колко вече има в Сърбия!

При комшиите се разгоря полемика в социалните мрежи
13 мар 2018 21:30, Елка Василева
107

Да има ли паметник на Слободан Милошевич в Сърбия? Социалните мрежи бяха залети от реакции по темата – някои с огорчение отхвърлят предложението, някои казват, че Милошевич вече има паметник и той е в самия център на Белград /полуразрушените сгради при бомбардировките 1999 г./, а някои предлагат на името на бившия президент да бъде наречен булевардът, по който преди 23 години преминаха стотици хиляди отчаяни хора, пише сръбският вестник "Блиц".

Две граждански сдружения официално излязоха преди дни с инициативата за издигане на паметник на бившия югославски и сръбски президент.

В галерията вижте всичките "паметници", които Слободан Милошевич има.

Една дума – деветдесетте

Трябва ли да припомняме какво се случи през 90-те години в бивша Югославия, докато начело на Сърбия беше Слободан Милошевич? За участието във войните, в които загинаха над 100 000 души, а без дом останаха няколко милиона, до голяма степен е отговорен Милошевич.

„Некролог

Слободан Милошевич

Благодарим ти за всички измами и кражби, за всяка капка кръв, пролята от хиляди заради теб, за страха и неизвестността, разбитите животи и изгубените поколения, за нашите мечти, които не осъществихме, за ужасите и войните, които, без да ни питаш, водеше от наше име, за целия товар, който хвърли на плещите ни.
Ще помним танковете по улиците на Белград и кръвта по тротоарите. Ще помним Вуковар. Ще помним Дубровник. Ще помним Книн и Краина. Ще помним Сараево. Ще помним Сребреница. Ще помним бомбардировките. Ще помним Косово. Тепърва ще го помним. И ще го бленуваме.
Помним загиналите, ранените, злощастните, бежанците. Помним унищожените си животи.
 

Ще помнят гражданите на Сърбия: Нада, Сречко, Живко, Слобода, Весела и Миле Чурчич“.

Снимка: Twitter


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО преди 8 месеца
Югославия винаги е била враг на България, така че ние съвсем резонно съдействахме за разружаването на това антибългарско образувание.

Сърбия ако продължава да бъде проводник на руския интерес, също ще бъде бита.

Косово никога не е било преобладаващо сръбско, а в началото на 90-те населението беше 80% албанци.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На този и ние трябва да му издигнем паметник че разруши Югославия и нашия враг сърбите вече не са такава сила
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Василев

Глупости,българите не са се радвали никога на тази война,по-скоро се интересуваха да изкарат някой лев,покрай войната и ембаргото.Само съдбата на Македония ги вълнуваше.
17
1
 
6
 
! Отговори
bob преди 8 месеца
Кратко видео от трибунала, заслужава да се види 10 пъти :) :
https://youtube/watch?v=MWx8Qstkue8&t=0s&list=FLM7yfqVIlPoee0QVEz7o1ww&index=3
16
2
 
29
 
! Отговори
Лошо преди 8 месеца
Той беше оправдан по всички обвинения но чак след смърта си,а тези който нападнаха и разрушиха Югославия,не бяха дори и съдени.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дреме ми за Милошевич или за паметника му.
Някъде да има паметник в памет на зверски избитите българи в Сърбия и Югославия?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Василев е казал всичко важно по въпроса. Останалото са подробности.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слобо го уважавах, че беше честен човек, а в политиката такива не оцеляват дълго. Беше смел човек, но Сърбия и Русия бяха слаби тогава, а да си смел и честен, когато си слаб, не е разумно... По-добре да не се строят повече паметници. Епохата на паметниците отмина. Във века на интернет и технологиите няма никакъв смисъл от паметниците.
12
4
 
23
 
! Отговори
Стефо преди 8 месеца
Грозна, сорошоидна статия!

Малко хора имат характер и сърце като Милошевич!

Статия писана от продажници, които забравят как самолетите на САЩсринаха Белград, за да измислят изкуствената кокаинова дуржава косово!

Но Господ има! Рано или късно САЩ ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ ДО ДЪНО! АМИН
11
3
 
31
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Югославия беше една страна, която не се контролираше от евреите банкери, и се взе решение да се рзпзрчетоса и да се унищожи всяка форма на съпровителни сили!!!
Българските васали вече бяха победени и в лапите на лихварите банкери, се радваха когато започна войната, радваха се че и сърбите ще станат като тях роби и васали, и ще изпитат всички сладости от демокрацията и свободата!!!
Агент Кейли Гарисън!ЦРУ!!!
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние не дадохме жертви, смъкнахме си гащите и се наведохме и сега имаме банани и тоалетна хартия, американски военни бази и сме свободни да ходим да мием улиците и да слугуваме на Запад.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евродемократите го убиха, а после съда го оправда!
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слобо се бореше срещу мpъcния заговор за откъсване на Косово от Сърбия. Това е идея от началото на 90-те. Слобо е знаел, и се е опитал да предотврати тая катастрофа със всички средства.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се строят паметници е безсмислено. Създава само спорове и култ към личността. Сърбите имат много по-сериозни проблеми за решаване. Милошевич добър или лош историята ще отсъди. Но по-скоро се оказа лош, защото Сърбия се сви до Белград и околността. Сърбите загубиха много територии. Ердоган върви по пътя на Милошевич.
6
5
 
27
 
! Отговори
Блеър и Буш преди 8 месеца
Милошевич беше оправдан от трибунала в Хага по всички точки. За военните си престъпления в Ирак и Сирия, Буш, Блеър и Тръмп трябва да лежат по 25 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Сърбия се е разразила полемика между тамошните copоши и сърбите. А нашите медии са на познайте чия страна.
В Сърбия ще има паметник на Милошевич, противното означава, че сърбите са загубили Сърбия. Подобна възможност обаче става все по-малка със западането на САЩ и ЕС. Бъдещето е на тези европейски страни, които застанат до Русия, останалите ще загубят напълно европейския си облик.
4
7
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 8 месеца
Милошевич поне е защитавал сръбската земя и сръбския народ,а какво да кажем за нашите дупедавци,които построиха паметник на американските пилоти,бомбардирали и убивали български граждани през ВСВ?
3
5
 
23
 
! Отговори
Атанасов преди 8 месеца
Най-лошото е, че тези, които сега плюят по Милошевич, по време на войната го подкрепяха с от все сърце!!!
2
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, във войните загинаха 100 000 човека Слободан е лош ? Че откога да се отбраняваш е лошо, значи Русия е трябвало да се предаде пред хитлер за да не умират хора абе как ги пишете тия неща бе Слободан е герой както и всеки загинал за родината си
.
1
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този им разруши държавата , те паметници му вдигат