Ердоган преди е "стигал" до Бургас и Варна, сега – до Кърджали!?

Президентът на Турция за трети път споменава България в речите си
14 мар 2018 09:00, Петя Славова
220

8096 гледания   |  Още видео

Преди дни, по време на местния конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, още в първата си реч Реджеп Ердоган се обърна към българските турци с думите: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

Тези му думи отново разбуниха духовете в страната ни. Какво казва Ердоган и какво цели?

Според бившия консул на България в Одрин Георги Димов споменаването на страната ни в реч на турския президент се повтаря за трети път.

Още по темата

"Преди в речта си Ердоган "стигаше" до Бургас и Варна, сега само до Кърджали. Хубаво е всички да си зададем въпроса защо? Първо - през 2019 г. в Турция предстоят избори - местни и парламентарни. Това е обръщане към електората в Кърджали, за да го подкрепят", коментира изказването бившият консул в Одрин в "Денят ON AIR".

По думите му балансът на политическите сили в Турция е прекалено изравнен и на Ердоган му е нужен всеки глас, за да спечели изборите догодина.

"Турците са заклеймявани за своите действия в Сирия. В момента държавата е ортак с Москва и Техеран, но въпреки това и те не подкрепят военната намеса в Сирия", смята Димов.

Той е на мнение, че в момента европейска перспектива за Турция не съществува.

"Има договорена среща във Варна, която е под голяма въпросителна дали ще се случи. Никой в момента в Турция не говори за европейско членство. Вече се задоволяват само с поддържане на диалога и уреждането на отношенията с ЕС. В момента властта в Турция е ислямистки национализъм, който е войнолюбив", подчерта още бившият ни представител в Одрин.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че в момента Турция е разделена на две, резултатите от референдума още се оспорват, но все пак рано или късно ще се роди една демократична държава.


220
Още от Балкани
Паметник на Слободан Милошевич? Вижте колко вече има в Сърбия!
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Одрин преди 1 седмица
Този *** Ердоган забравя, че Константинопол е част от духовните граници на Европа и че руски политик го предупреди преди 2 години, че в Света София може скоро да пее Православен свещенник.
177
4
 
4
 
! Отговори
ку ку ру ку преди 1 седмица
Скоро много скоро ще го убият,на един площад е центъра на Истамбул ,и не само него ,реки от кръв ще има .
176
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ердоган
175
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На откаченяка Ердо не му остана и един приятел, освен нашия Монокнижник, който от страх не смее и да му отговори. Колко гадно, единствен Сикаджията му поляга, той и на него посяга, иска територия от България. Да дойде ибси я вземе ако му стиска. Путин ще ги завре там където му е мястото, на майка му в това. Не стига, че воюва с всички около него, как ще го направи с още 7-8 страни? Колкото по-рано го ликвидират американците, толкова по-добре за света. Турците никой никъде не иска, остават изолир
174
8
 
14
 
! Отговори
от Уикипедия преди 1 седмица
В Уикипедия за Борис I пише по-точно за Покръстването че Българския Народ е насила Християнизирън от Византия тоест Християнството е прието насила през 866 г. а дали някой осъзнава това въобще , съмнявам се
173
0
 
12
 
! Отговори
Жибор преди 1 седмица
Лъже хаирсъзина му ниеден- душевните граници на такива вагабонти са до Виена,Будапеща,Крим и Одеса!
172
4
 
12
 
! Отговори
Българи преди 1 седмица
А нашите душевни граници са на Босфора,Бурса и Памуккале...
171
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Кипър НЯМА турски войски, тоя за каква окупация говори? Има Севернокипърска турска република и именно заради наглостта на Гърция тази държава не е призната от повечето държави по света.
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този палячо, си го пуснах няколко пъти да го слушам. Много големи глупости говори. Това е един най-обикновен тюркомразец, ислямомразец. В съвременен свят, няма място за мразци, мразители, хейтъри и тем подобни! Този човек поддържа идеята, че е ОК някой да се подиграва с паметта на видни личности от историята на някой народ. Разказва една история за военното учение - все едно ние българите да отидем на военно учение в Германия и да видим на мишените Левски и Ботев, да са враг и да сме ОК с това?!
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само амчъказлии пишат тука ей.
168
1
 
10
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 1 седмица
ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ.. ЗА СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ..
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дристун? Вземи си хапчета
166
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гадно ми е, много ми е гадно как се експлоатират страховете на българите към Турция и се нагнетява омраза в интерес на някакви си пишман патриоти. Грозно и недостойно.
165
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АМИ НЕКА СЕ ОПИТА ДА ДОЙДЕ ДЕ,АМА НЕ МУ СТИСКА-МАЛОУМНИЯТ ИСЛЯМИСТ САМО МОЖЕ ДА СИ ГОВОРИ .АМАН ОТ ПРОСТИ ***
164
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неблагодарен се оказа Ердоган. Забрави как в Първата световна война българските войни защитаваха османлиите и мюсюлманската Османска империя срещу православните Русия, Сърбия и Гърция. И опазихме Истамбул от християнско иго с цената на двеста хиляди убити и ранени!
163
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега су убедих какви мижитурки ни управляват. В такива случаи най-добре се вижда, че за нищо не стават, а народа им е поверил в ръцете цялата страна. Горките ограничени човечета, те даже не разбират какво е това. Господи, пази България.
162
5
 
12
 
! Отговори
?!? преди 1 седмица
Още един империалист с претенции към България. И на нас ни трябва ядрени бомби да се пазим от такива, като Малкото човече от Корея добре ги цака.
161
3
 
7
 
! Отговори
имперския синдром преди 1 седмица
До Jas

Така е!И Путин много съжалява за "великия"Съветски съюз!И в Италия не случайно казват "Римския сенат",а не италиянския!
160
6
 
7
 
! Отговори
Perry преди 1 седмица
Защо се занимаваме с началника? Отказахме на Русия благодарности, връщаме си националната независимост и чакаме англосаксите да ни освободят.
159
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Опасно е да се дават пари и власт на същества с болни мозъци! Историята го е доказала през вековете и важи за всички нации и империи! Трябва да се спазват всички закони и да се зачитат общочовешките ценности, да не се допускат конфликти и войни!