Русия зад Сърбия: Путин с помощ за проблема с Косово

Вучич му поискал съвета как да отговори на агресията на Прищина
30 мар 2018 21:40,
168

Докато отношенията между Русия и Запада вървят към охлаждане, руският президент се готви да помогне на Сърбия, съобщи Bulgaria ON AIR.
Още по темата
Владимир Путин ще прати военна помощ на Белград, в случай на нов опит за погром над сърбите в Косово. Това е обещал самият той в телефонен разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Поводът е напрежението в Северно Косово от началото на тази седмица, когато местната полиция арестува за кратко сръбски политик.

Основното послание между двамата президенти е безрезервната подкрепа на Москва към Белград.

За проведения телефонен разговор медиите научават от анонимен източник, говорил пред сръбска медия. Според него още преди време руският президент лично е наредил на военните си експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост.

Съгласно документа, наречен "Стратегия за защита на Сърбия", руски спецчасти могат да бъдат разположени в западната ни съседка в рамките на най-малко денонощие. Но само 2 часа са достатъчни на руски самолети да стигнат до Косово. 

Като причина защо е проведен този разговор между двамата президенти, сръбската администрация е заявила, че Вучич е поискал съвета на Путин как да отговори на агресията на Прищина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
28
 
! Отговори
Су 35 преди 6 години
Нали и Турция е в НАТО а виште какво става помагат на курдите.А ние не сме сила като турция нас ще ни смажат както сирия.Българи опомнетесе какво става утр ще е късно вече.ДА ЖИВЕ РУСИЯ.
57
10
 
4
 
! Отговори
Дезинформация 100% преди 6 години
Много дезинформираща Информация на Путин , не бяха ли Сърби 8000 невинни граждани заклали , нещо мирише на FAKE NEWS
56
1
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
Възможно е дори да промият мозаците на местните ни Роми с Покръстването през 866 г. тоест че са насила християнизирани и ето ти Конфликт като ги въоражат и всико става много бързо
55
3
 
23
 
! Отговори
Су 35 преди 6 години
Америка воръжава всички малцинства за да разбова народоте.Кюрди Талибани Албанци всички те са подтиквани да правят в държавоте държава.Утр ще воражът и ромите в България помнете ми думата.
54
21
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Само най отчаяния алкохолик може да иска да е брат с пияна руска ***
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се вижда самите висши сили от Фатима са посочили грешника за ВСВ . Надявам се русия да се обърне към религията и християнството преди да е станало отново късно. С два хода тя може да стане приятел на Европа и да живее мирно.
52
15
 
2
 
! Отговори
олег преди 6 години
Русия трябва да се обича, но с оръжия за масово унищожение в запасите на армията.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната скоро ще свърши (б.р. през 1917 г. Първата световна война е в разгара си), но човечеството няма да поправи грешките си и затова Господ ще ги накаже с нова война, много по-голяма и кръвопролитна. Кръв ще има и в Русия, тъй като там църквата ще бъде гонена. Русия ще разпространи грешките си по света, което ще провокира насилие и гонене на църквата. Но в крайна сметка Господ ще запази Русия, ще я върне към религията и ще се възцари мир, гласи в общи линии второто видение от Фатима.
50
9
 
3
 
! Отговори
олег преди 6 години
Те и украинците така си мислеха за братята руси дето им предадоха ядрените оръжия на СССР пък после ела че ми трябваш!
49
8
 
33
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Руснаците са наши братя. Винаги ще обичам и уважавам Русия, те са мои братя по вяра, език и кръв. С брат си може да се караш и да не си съгласен понякога, но изпадне ли в беда, винаги му помагаш!
48
14
 
6
 
! Отговори
олег преди 6 години
Абе вие православните в коментарите тука какво мислите за Византия?А тоя дето покрайнините му е все тая чии са, да го питам само, защо като е все тая... Путин що анексира Крим от православната Украйна?Що убива православни Украинци?Акъл някой има ли или си плещи наизуст?
47
4
 
13
 
! Отговори
Россия прежде всего преди 6 години
До Анонимен 44Аз ни съм брат на тебе,закоту ти си турски мрыснк, аз съм брат на истински Българи и сърби, която не си забравя корни и идентичность. Ты мне даром в братья не нужен ничтожество.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През цялата история на Европа и войните никой не се е отказал от вярата и християнството. Само русия по времето на СССР се отказа и направи гонения. Това е било предсказано. Русия трябва да се върне към вярата и разума , за да тръгне напред. Всеки си носи кръста .
45
3
 
19
 
! Отговори
Никои преди 6 години
Румен радев е един достоен президент вав този труден момент за европа.
44
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Россия прежде всегоКакъв брат ти бе yбиец дoлен? Ти си брат на бандитите от свинcката кoчина Русия.
43
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ясно ли е на всички българи защо продажника Радев държеше непременно българското небе да НЕ СЕ ЗАЩИТАВА от евроатлантическите ни съюзници. За да може свободно вражеските руски самолети да летят над България без никой от правителството да се интересува от това. Защото ако тук бяха самолети на съюзниците ни най-хладнокръвно щяха да свалят руските щайги, а сега Радев им осигури безопасен коридор към Европа. Българите хубаво си го начукаха с този предател, *** и руски слуга Румен Радев.
42
5
 
3
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
До 37 вав кой век живееш.покрайнините са на православните .дали вав сърбия или у бг.еднакво е.
41
6
 
22
 
! Отговори
Россия прежде всего преди 6 години
Слава России! Больше не будем терпеть унижения славянских братьев.
40
4
 
3
 
! Отговори
олег преди 6 години
Тва чета глупостите и се дивя! Бриго Аспарухов днеска твърди, че семейните караници Скрипал си ги уреждат с химически оръжия. Ние не сме Желю Желев да лапаме мухи с крилата.Забрави иначе да ви каже, че мутрите косвено ги докара той като накара Желев да свали правителството на Филип Димитров и да създаде правителство на Мултигруп с Премиер Беров, който беше друг съветник на ЖЖ.
39
2
 
4
 
! Отговори
олег преди 6 години
Тези елементарни ядрени факти ни ги обясняваха още в училище, а тук големи хора говорят повторят глупости.Дори не е нужно запасите от ядрени оръжия след един момент нататък да ги закараш над противника. Като те ударят силно може да ги гръмнеш и на своя територия - за да засилиш ядрената зима и замърсяване за оцелелите или да ги пуснеш в океана или море за мега цунами.