Гръцки вестник: Картината у нас по-отчайваща от България

Комшиите не можели да покриват основните си нужди
Обновена: 25 апр 2018 09:36 | 25 апр 2018 09:30, Елка Василева
83
Гръцки вестник: Картината у нас по-отчайваща от България
Снимка: архив, Reuters

Гърците са започнали да изостават финансово и не могат да си плащат сметките или да покриват всичките си основни нужди, съобщават днес гръцките издания, като се позовават на Евростат.

В. "Нафтемборики" пише, че гърците, които не смогват да покриват разходите си, съставляват 21 на сто от населението на страната, като този процент е четири пъти по-висок в сравнение със средните показатели за Европейския съюз.

Вестникът допълва, че това е вторият най-висок процент сред 28-те страни членки с коментара, че картината в Гърция била по-отчайваща от тази в България.

Според Евростат сериозно материално изоставане означавало, че гражданите не са в състояние да плащат сметките си за отопление, да разполагат със средства за неочаквани разходи, да харчат за месо или риба, за почивка извън дома, за автомобил и други.

Този процент в Европейския съюз е бил най-висок през 2012 г. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
28
 
16
 
! Отговори
До Кънчо .... преди 6 години
Ела в Лондон да видиш как в старческите домове работят гъркини и бършат гъзовете на анкиийските баби (Верно ,не е твоята баба ама е все това дефакто)....в Гърция е доста кофти в момента....
34
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости!!! Нищо подобно! Само реват, иначе са си сто пъти по-добре от нас!
33
7
 
78
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 6 години
Ама каква хубава снимка,тея гръцки мързели само на маса.Когато една Гъркиня дойде да гледа баба ви да и сменя памперсите и да плащате на Гъркинята половината пенсия на бабата,тогава ще повярвам,че са по-зле от нас.
32
19
 
48
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Бойко провежда в България, дословно модела на буля Меркелица. А този модел е робски - арбайтен 25 часа в денонощието, пълниш хазната. Бойко взема с пълни шепи оттам и казва: "Аз ви построих, Аз ви дадох, Аз ви нахраних..." Хитър банкенски шоп. Но има и по-итри от шопете!
31
7
 
61
 
! Отговори
змей преди 6 години
стига сте писали че са мързеливи :) ... колкото ние сме работливи и те така :))) ... проблема са крадливите политици при тях и у нас :)))
30
17
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До СимеоновНие излизаме от ЕС, шопче, а техният чатал е на твоят врат;))) Но не си го разбрал още;)))Вашата, няма да я бъде. Бойко - също.
29
13
 
36
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Гърците не могат да накарат германците каквото и да било.На немците им е точно през хея за тези лай нари,те се интересуват от пазара за стоките си.Набълбукаха ги с кредити,после им сложиха чатала на врата и сега гърчетата са им келнери и камериерки.И такива ще си останат,ако искат да са в ЕС и да имат добър стандарт.Като не могат да са инженери и да произвеждат Мерцедес и Порше,ще бъдат прислуга по хотели и ресторанти.Аз имам парички и редовно ходя в Гърция,голям кеф е да ти прислужват малаки
28
17
 
35
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ххАма много сте смешни бе, вие мафиянците. Да работиш от 8 до 20 часа е робство, както и да го погледнеш. Гърците са му намерили цаката, и щом са успели да накарат германците да работят за тях, а не те за германците, значи имат качества, поне в тая посока. А ние, винаги ще си останем, добрите работливи роби.
27
4
 
46
 
! Отговори
хх преди 6 години
Византийците пак плачат за европейски субсидии.Вярно че стандарта им спадна драстично спрямо онзи преди 10 години,ама колкото си заработиш,толкова харчиш.А те се бяха разпасали и харчеха като за световно и хем мързеливи,хем се правиха на най-великите в света.Мой състудент работи 20 г. като лекар във ХЕИ на военния флот в Солун и се пенсионира с 2500 евра пенсия.Беше абсолютен търтей като студент,а що за лекар е някой мързеливец в ХЕИ всички знаем.Сега пенсията му е 1000 е. и постоянно реве
26
5
 
35
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Въх, *** гръчолята, отде знаят, че и в България не е същото? Нали, не говорим за София. Това не е България. В София е комерса на България и Бойко Борисов. Това е достатъчно.
25
2
 
59
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Търся гъркиня да ми помага вкъщи - да готви, чисти и подрежда. Предлагам 1 минимална заплата. Като там е толкова зле предполагам ще има наплив от гръцки емигранти да дойда тук да видят колко е хубаво.
24
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо, когато се сетят за отчайваща картина хората се сравняват с България? Сигурно защото ние сме добре?
23
3
 
27
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Да плача или да местя? За "бедните" маллакиси, туй е въпроса.
22
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тея по едно време не блокираха ли границата с трактори? На някой да му се намира свободен трактор?
21
5
 
49
 
! Отговори
Лузърпуул преди 6 години
Като дойдат в Бг да ни бършат задниците тогава ще кажа че са зле. На тоя етап е обратното.
20
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Ами нас кво ни дреме. Като сте глупави така, ще сте. Седите под злато и гласувате. Имате земи там ...сейтее лешници , орехи , бадеми , ягоди и кво ли не. Нищо не предприемате 20 години в тоя запад и север освен да ревете. Не разбрахте ли, че трябва да се бачка ? Комунизма свършии .
19
5
 
39
 
! Отговори
Засега преди 6 години
В Северна БЪлгария пред пълна ликвидация с а много села и малки градчета..Усети се че Плевен,Търново,Ловеч, след Видин Враца МОнтана са пътници..Ликвидирана индустрия пълно с бюрократи тровят ги с вода от чешмите/мирише остро на отрова/.
18
4
 
32
 
! Отговори
в BG крадат милиардi преди 6 години
У нас орг престъпници на власт крадат десетки милиарди от народа годишно.прахосват ги през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ По Оперативни програми..на доказано престъпни министерства и ведомства./издържани с ограбвани пари от народаНад 70 % са отровени нелечимо ..НАд 70% нямат пари за оцеляване.Милиони са трайно безработни от десетки години...милиони деца с а увредени с камери
17
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е. Като не дават Гинка да им купи елекропреноса...
16
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура........... ще мога да си позволя гъркиня да дойде да гледа баба ми и дядо ми, и ще и давам една трета от заплатата си :)Що пишете глупости ге хора? Гърция ина най-големия дълг в Европа и един от най-големите в света! Чак сега започнали да стават по-зле от нас. Като гледам как разБойко ръководи България стремглаво се движим към тях