Гръцки вестник: Картината у нас по-отчайваща от България

Комшиите не можели да покриват основните си нужди
Обновена: 25 апр 2018 09:36 | 25 апр 2018 09:30, Елка Василева
83
Гръцки вестник: Картината у нас по-отчайваща от България
Снимка: архив, Reuters

Гърците са започнали да изостават финансово и не могат да си плащат сметките или да покриват всичките си основни нужди, съобщават днес гръцките издания, като се позовават на Евростат.

В. "Нафтемборики" пише, че гърците, които не смогват да покриват разходите си, съставляват 21 на сто от населението на страната, като този процент е четири пъти по-висок в сравнение със средните показатели за Европейския съюз.

Вестникът допълва, че това е вторият най-висок процент сред 28-те страни членки с коментара, че картината в Гърция била по-отчайваща от тази в България.

Според Евростат сериозно материално изоставане означавало, че гражданите не са в състояние да плащат сметките си за отопление, да разполагат със средства за неочаквани разходи, да харчат за месо или риба, за почивка извън дома, за автомобил и други.

Този процент в Европейския съюз е бил най-висок през 2012 г. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
До do 37 Да ,много сменят памперси в Гърция ,но има кой да им плаща ,следователно не са толкова зле. Ако не могат да си го позволят ,ще се оправят сами. У нас няма гъркини които да сменят памперси на български баби и дядовци.
54
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълбоката провинция, камериерка с 4 часов работен ден - заплата 800 евро.Айде у лево с тъпата дезинформация, че били по-зле...
53
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО ВИДЯ ГРЪЦКИ И ДРУГИ ЕВРОБАБИ И ДЯДОВЦИ ДА ИДВАТ ДА БЪРША КОД КАФЯВО НА БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ ТОГАВА ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ С ТЯХ ДО ТОГАВА ДА СИ СПОМНИМ ЧЕ ИМА И ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ.
52
3
 
45
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Хубава снимка сте сложили.Ето, така са нещастните гърци,на сянка в кафенета и пенсионерски клубове ,на кафенце,биричка или узо. А щастливите български пенсионери ходят да пазят офиси или да ги чистят,защото само с пенсията си са обречени на глад .
51
8
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
А защо се уточнява, че в България процента изнемогващи е най-голям ?Да не би да се опитвате да скриете, че под "вещото" ръководство на червената мутро-олигаргия все така сме твърдо на дъното, по стандарт на живот по-нисък дори от редица африкански държави ?
50
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нашата криза да беше като гръцката, щяхме да сме по добре.
49
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У вас в Гърция картината ако не бяхте със 180% дълг към БВП а България с 25% щеше да е МНОООГО ПО-СТРАШНА защото на нас БЪЛГАРИТЕ никой не ни е наливал такива пари,нашияТ стандарт Е ИЗКУСТВЕНО ЗАНИЖЕН,А ВАШИЯТ ИЗКУСТВЕНО МНООООГО НАДУТ или поне беше доскоро!!!Скоро ще се сблъскате с реалността.При еднакви условия а дори сега не са такива ВИ ОТСВИРВАМЕ като стой та гледай!Винаги сте били ПО-БЕДНИ,АМА ВИНАГИ! ЕС МНОГО ВИ ПОМОГНА,ПРЕДИ ТОВА ПЛАНЪТ МАРШАЛ и пак стигнахте до просия!НЕ ВИ БИВА ГЪРЦИ!
48
20
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
СТИГА ПРОСТОТИИ. ЩОМ НАШИТЕ ГАСТЕРБАЙТЕРИ КОИТО СА ТАМ НЕ СА СЕ ВТУРНАЛИ ДА СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ ЗНАЧИ, ЧЕ ТОВА Е ПРОПАГАНДА ЗА ДА НИ УВЕРЯТ НАШИТЕ ГРОБОКОПАЧИ ВИЖТЕ В БЪЛГАРИЯ СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ГЪРЦИЯ. ТЕ МЕДИИТЕ СА ПЛАТЕНИ И КАКВОТО ИМ КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ОТГОРЕ ТОВА ПУБЛИКУВАТ. А И ЦЕНИТЕ СА ПО-НИСКИ ОТ НАШИТЕ И КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ. НЕЩО КОЕТО С ОЧИТЕ СИ ГО ВИДЯХ И СИ НАПАЗАРУВАХ ДОВОЛНО.
47
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е бедна държава и ще бъде така.
46
4
 
34
 
! Отговори
На тяхно място преди 6 години
А 30 години живяха по-добре и от германците.А ние,ако не са албанците от жалки ,че най!
45
10
 
54
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В бюрото за мерки и теглилки във Франция - има нов еталон за мизерия - България!:-)
44
8
 
51
 
! Отговори
Антон преди 6 години
Няма как да са по зле. Просто България е нарицателно.На всичкото отгоре и 80% от медиите са ни Пеевски..
43
6
 
53
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Гърците изостават, не че ние ги догонваме с бясна скорост.При нас,ако има някакъв растеж в стандарта той не е заради подобрения бизнес климат а най-вече че не останаха хора в България. Бизнеса е принуден да увеличава заплатите за да си покрие основните нужди от работна ръка.Като вземем из предвид че най-големия Инвеститор в България са Гурбетчиите картинката ви става ясна.
42
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, по-зле са от преди 5 години, но нас не могат да ни стигнат. И това, че от време на време журналистическия слугинаж публикува такива статии, никак не ни кара да мислим колко сме добре. Ходим до Гърция, виждаме как е там, така че тая пропаганда не минава.
41
3
 
26
 
! Отговори
xa-xa-xa преди 6 години
be, towa e metafora - по-отчайваща от България! demek, 4e sa udarili danoto!
40
12
 
27
 
! Отговори
do 37 преди 6 години
Гърците не са галеници на съдбата.Преди 30 години,масово са емигрирали към Германия,Австралия и САЩ.Навсякъде в Европа има гръцка диаспора.По островите са нямали кво да ядат и са били на риба по цял ден.Само българина си мисли че някой ей така ще ти даде пари да си живееш и да си оправиш държавата.Днес гъркините също сменят памперси като българките,има и много рускини които сменят памперси в Гърция.
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите влезнаха в ЕС за да щтракат с пръсти , като гърците..
38
8
 
45
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 6 години
До До Кънчо ....Мисля,че съм го написал съвсем ясно,нашите жени ходят да сменят гръцките памперси,когато стане обратното значи Гърция е по-зле от България.
37
2
 
34
 
! Отговори
просто сме по-добри преди 6 години
Положението е отчайващо защото последните двеста години гърците са били галеници на съдбата. Те не са свикнали да правят собствени усилия и не се вижда как да стане така че да бъдат помилвани.На другия край сме ние където е тежко, но ние никога не сме били помилвани и така или иначе ще се справим сами.
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се сравняваш с България, трябва да си доста зле.