Гърция "За" отглеждането на деца от гей двойки

Новият закон подкрепиха 161 народни представители
10 май 2018 13:15,
93
Гърция "За" отглеждането на деца от гей двойки
Снимка: visualhunt.com

Гръцкият парламент прие закон, който позволява на хомосексуалните двойки да отглеждат деца.

"За" новия закон гласуваха 161 народни представители, а 103 бяха "против". В пленарната зала имаше общо 264 народни избраници от общо 300 депутати, колкото наброява гръцкият парламент.

Законопроектът бе подкрепен от представителите на управляващата партия на премиера Алексис Ципрас СИРИЗА и левите опозиционни партии. Основната дясна опозиционна формация Нова демокрация гласува против предложения закон.

"Това е една много малка крачка от страна на правителството, което обеща много неща", каза известният гръцки хомосексуален активист Григорис Валиантос, който се счита за ветеран на тази кауза в страната.

"Обикновено се твърди, че гръцкото общество е доста консервативно, но в крайна сметка стана ясно, че не е чак толкова консервативно", каза от своя страна друг известен хомосексуален активист - Лео Каловирнас, цитиран от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Гей отглеждане преди 5 години
Да се отглеждат деца от двойки има смисъл само когато те са от различен пол. Ако са от еднакъв пол какво пречи да се отглеждат от тройки, петици, седмици, осмици или 11ки?
36
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 33И аз съм съгласен с теб.Даже бих подкрепил и 20членна комисия която да изпробва сексуалните качества на жена ти преди да ви разреши да си имате дете
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най красивите хомота са онези *** с наболата брада замазана с фондютен, покрай пътищата.Ще повърна...
34
1
 
10
 
! Отговори
666 преди 5 години
Все ми е тая за гeйoвeтe, но мразя .... им номера.
33
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 29Защо налагате стереотипа че хомо двойките са задължително умни красиви и интелигентни.Защо се опитвате да ни убеждавате че при тях всичко е цветя и рози.Как ще расте дете в хомо семейство при "родители" алкохолици и наркомани които всяка събота вечер правят сексуални хомо оргии
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 33, аз съм съгласен с теб, но искам и да има комисия за изпробване детеродните органи на майката в реална ситуация и аз да участвам в нея също.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова пeд***ли има в парламента, че е нормално да искат да излязат на светло вече.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично съм за ЛИЦЕНЗ за родителство, той трябва да включва двама родители, с професий и заплати над 2 хил лв на човек, визше образование, пълен психо тест, тест за интелигентност, пълен медицински тест за липса на генетични заболявания, които да се предават по ген път на детето, документ за съдимост, тест за наркотици и преминаване през 5 членна комисия кадето да се чуе мотивацията на семейството за дете.Предпочитам гейове които отговарят на тези изисквания пред таксиметров шофиор и шивачка..
29
6
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До 16:Това не се лекува за съжаление или не. Генетично заложено е!!! Все едно да се опитваш да лекуваш, че си висок или нисък и т.н... Има и случаи, в които не е така и там може да има промяна, но там хомосексуалността не е толкова силно изразена. Що се отнася до децата, ами по-добре да ги гледат хомосексуални и да получат образование дом и т.н... отколкото да израснат в мизерията на социалните домове. А това, че ще ги гледат хомосексуални съвсем не значи, че и децата ще са такива, напротив...
28
5
 
5
 
! Отговори
Punks преди 5 години
До би до PunksБаш гейовете ли са ти виновни за хората с психични и сексуални отклонения в България? Сериозно? Значи според теб е по-добре едно дете да отрасне в ужасна среда, където най-вероятно няма да има бъдеще отколкото с родители гейове?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ИМА ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ *** МОЛЯ НАПИШЕТЕ ГО!!! :DОПИТАШ ЛИ ВЕДНЪЖ МЪЖКО ВРЪЩАНЕ НЯМА :D
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според световната статистика, гейовете в Европа, са горе долу еднакакъв процент във всички държави в Европа, странното е, че в източна европа процентът даже е малко по висок от западна. Там имат повече права и постоянно говорят за правата им, но реално тука са си повече от там.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕ ТАЯ!!!!СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ Е 10 МИЛИАРДА ДУШИ!!!!И 10% ДА СА ГЕЙ ВСЕ ТАЯ!!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Punks преди 5 години
Абе, някой тук от вас да се е загрижил да осиновява ***, че така се противопоставят? Не стига, че имаме хиляди деца, които гният по домове, ама и сме против този закон? Защо? Пак е много по-добре тези деца да имат шанс с нормални родители, които се обичат (да, за гей двойки говоря) отколкото да отраснат в ужасни условия...помислете малко, бе!
23
3
 
12
 
! Отговори
би до 18 преди 5 години
Ало, различните, защо не си признаете, че това е болест, ами непрекъснато вменявате вина на хетеросексуалните? Нещата не опират само до ориентацията. Такива хора са и с психични отклонения. Цялата работа тръгва оттам, че навремето в САЩ спряха да водят хомосексуалността за болест, но това е станало след натиск на гей лобито в политиката.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един вицГърците измислиха ЛЮБОВТА,Римляните добавиха жената...
21
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Пропагандата върви с пълна сила.Питат гейовете дали са доволни.Защо няма интервю с другата страна.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива закони трябва да се приемат само след референдум!
19
2
 
9
 
! Отговори
би преди 5 години
Впрочем, пример за хомосексуална пропаганда е да се обяснява колко умни и талантливи били гейовете, как предпочитанията им били само по рождение и не са придобити.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До би по малоумно сравнение не бях виждал. я се запознай какво означава IQ. Умението да се справяш с логически проблеми без да си запознат с условието, не правиш разлика между обща култура и IQ явно. Може да си неграмотен и да не знаеш столицата на Франция, но коефициентът ти на интелигентност не зависи от това.