По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата имат късмет, че Гърция се страхува от България. Хем искат да не се казват македонци и да им забранят гръцката история, хем много внимават да не ги оставят съвсем без фалшивото име. Затова им оставиха практически името.
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирате ли какво чудо имате за министър председател и какви успехи жъне из Европа, как предава и продава България?Знаете ли че в договора с Македония България не е защитила никакви национални интереси,а ги е оставила на смесена комисия , в България има поговорка че когато не искаш да се реши един проблем създаваш комисия? Знаете ли че тази комисия няма срок до кога може да работи, демек може да работи 200 години!? Нищо няма да реши! Знаете ли че в договора има клауза която предвижда той
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците много ги бива по сметките. И с този договор също си направиха както винаги тънки сметки. А ние може всичко да си пишем и говорим в кръчмата, но когато се стигне до международни договори, никога не си защитаваме интересите. Така стана и сега. В договора няма една клауза, която да защитава България от македонски претенции.А че такива ще има е сигурно, колкото и Заев да се кълне.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който е ходил на море в Гърция, северната й част, Кавала, Драма, Халкидики, добре знае че хората там говорят български, но се крият от страх от гръцкия режим, който управлява.Това са били български територии, населени с българи.Но разбира се, Борисов ще си трае да не разсърди Господарите си.
9
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ е българска. Но политиците ни я продадоха.Заради евра.
8
4
 
43
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Коя ли ? Казвам ти веднага.Сегашна България + Сегашна Македония + Сегашна Северна Гърция.Забележи - Северна Гърция, а не Северна Македония.Защото в Северна Гърция живеят българи, жестоко асимилирани от гръцките фашисти.Само че вместо БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА, материалът избраБЪЛГАРИЯ НА ТРИ МУТРЕТА.Ай честито и със здраве от мен и от Ротердам.
7
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо нито гърците, нито вие тук разбирате, че македонците никога няма да приемат обединение с България? Всеки, който познава поне един македонец знае, че за тях България е най-големият враг, който не признава нито езикът им, нито националността им. Ние и те не сме учили една и съща история и нямаме един и същ прочит на историята! Ако искаме въобще да имаме човешки отношения трябва да сме възможно най-неутрални! А нашият договор с тях така или иначе забранява териториални претенции!
6
0
 
19
 
! Отговори
Даа, преди 5 години
нашичкия, да се свети името му едва ли чете, но поне да се намери някой да му каже!
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сегашна България ще е част от Велика България, коя ще е другата част? Марс? Целият Млечен път?
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-ясно не може да бъде казано.Изтрещяха шамар на великият международник и външната шматка. Българския принос и да го е имало в сделката не беше споменат.Всъщност гърка бърка,нашите никога не биха се сетили да обединят България и Македония.
3
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълкът козината си мени, но нрава- не. Византийската доктрина! Гърците са си гърци. Някой да каже нещо по въпроса?!
2
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква Велика България бе Кодзияс ?Нали за да има Велика българия трябва да имаме политик с топки.дА той Тиквата си сваля гащите още от самолета.
1
11
 
32
 
! Отговори
Троцки преди 5 години
То и за България е по - добре комшии с Македония, от колкото с Албания.