Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Опозиционен лидер бе убит днес в Ерзурум
Обновена: 24 юни 2018 19:49 | 24 юни 2018 19:34, Красимир Ангелов
370
Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите
Снимка: Reuters

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната, а неговата Партия на справедливостта и развитието печели най-много гласове за парламента, сочат първите предварителни резултати, цитирани от турският ежедневник "Hurriyet".

Според изданието при обработени 20% от бюлетините, на президентските избори води Ердоган с 58,2%. На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 27,3%, на трето е Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,6% от гласовете.

Сред партиите на парламентарните избори води Партия на справедливостта и развитието с 51,9%, следвана от Републиканската народна партия с 15,6%, Партията на националното действие с 13,1% от гласовете. "Добрата партия" е на следващото място с 8,5% от гласовете.

Същевременно стана ясно, че регионалният лидер на Добрата партия в Ерзурум - Мехмет Дурмаз, е убит при престрелка по време на обиколка в района. При нападението са убити още двама души, твърдят от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците не искат демокрация.Те си искат сулат ефенди!Да им е честита диктатора!
214
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчин от ГерманияГюбреджийо, хайде върви да я приговтвиш твоята за суинг купона, че конгоанските негроси чакат с нетърпение! Чакам новите аплоади с приключенията на жена ти в канала ти на Юпорн! :-))
213
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
255 - спретната държава изградена с труда на турците? къде е тази държава? може би ние трябва да кажем - какво направихте с Тракия, която е наша, а вие ПОРОБИХТЕ!Как не ви е срам, да говорите за труд, когато в България има едан турска партия - ДПС - която е терористична и правеше атентанти СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА - България с благословията на Турция.Защо у вас няма нито една българска партия?
212
10
 
13
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Вече почти 98 % от гласовете са преброени !На диктатора -честито !А на турския народ - д.упе да му е яко !Това е съдбата им - кадериниз бьойлеймиш кардешлерим беним ! Гьотлериниз съкъ олсун !
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРез 2016 туризмът в Турция преживя най-тежкото лято от 25 години и това се дължеше на ЕРдоган - запука кюрдите, те му отговориха с атентати и потока от туристи рязко секна. Сега турците пак го избраха. да видим как ще хвръкне лирата!
210
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко дариха Марешки, Пеевски и 'олигарха' Валери Симеонов? Колко дари Прокопиев?
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерен апарат за клинична биохимия получи шуменската болница от собственика на фирма Алкомет Фикрет Индже. Лично г-н Индже днес бе в болницата, за да дари медицинската апаратура, която вече е поставена в клиничната лаборатория на лечебното заведение.Дарението на Алкомет включва нов автоматичен биохимичен анализатор, система за дейонизирана вода на обща стойност 60 000 лв. с ДДС.
208
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такакака. само че от 2017 има непрестанно атентати в Турция и тези атентати се дължат на ЕРдоган - той влезе във войнас кюрдите. все повече ще намаляват туристите
207
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерен 4D ехограф получи Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Апаратът е дарение от Алкомет и Фикрет Индже.Дарението получиха днес директорът на МБАЛ д-р Юлия Димитрова и началникът на Родилно отделение д-р Ивайло Балабанов. Директорът на болницата д-р Юлия Димитрова благодари на дарителите за 4D ехографа, като подчерта, че това не е първото дарение от страна на Фикрет Индже за лечебното заведение.Тази апаратура значително ще подпомогне работата ни коментира днес доктор Ивайло Балабанов началник на АГ-отделението. По думите му, това със сигурност е най-голямото да
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, тя Турция В МОМЕНТА е по-задръстена държава от ИРан и Саудитска арабия. Непрестанно се увеселявам на глупостите на ЕРдоган. Жалко защото бяха хубава страна, но сега и след сто години няма да ги посетя.
205
11
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
През 2010 в Турция са пристигнали малко над100хил чуждестранни туристи за да се лекуват, а през 2017 са минали 500хил. И сега тука следва въпроса след като Ердоган вкара всички професори, интелектуалци,разбирачи в затвора как пещерните и неграмотни избиратели на Ердоган успяват да лекуват толкова хора и всяка година пациентите им се увеличават?
204
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шуменската фирма Алкомет АД дари апаратура за видеоендоскопска система /видеогастроскоп/, както и видеоендоскопска платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия на Комплексния онкологичен център Шумен.Колко дариха великите бг бизнесмени?
203
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високотехнологичен цветен ехограф за комплексна диагностика получи днес Онкоцентърът в Шумен. Модерният апарат е дарение от Алкомет АД и е на стойност 57 256 лв.Две легла за родилна зала на Акушеро-гинекологичното отделение на шуменската болница дари днес Алкомет АД.На церемонията присъстваха председателят на надзорния съвет на фирмата Фикрет Индже, зам.-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова, директорът на МБАЛ д-р Атанас Атанасов и шефът на Родилното д-р Ивайло Балабанов.
202
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОБРЕ СЕ ПОВЕСЕЛИХМЕ ЗА СМЕТКА НА ТУРЦИТЕ :DЕРСДУХАН ЩЕ НАПРАВИ ОТ ТУРЦИЯ ПО-ЗАДРЪСТЕНА ДЪРЖАВА И ОТ ИРАН :D
201
3
 
5
 
! Отговори
Шахин Кара Фахише преди 5 години
Яcтpe6ke, като не харесваш България, защо пишеш анонимно в бълг. форуми, ами не в турските?
200
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плюйте по Ердоган, а се радвайте, че го избраха!Първо, Турция ще влезе в ЕС през 31 век.Второ, сделката за бежанците остава.Да ви е жив и здрав Ердо!
199
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците за седем години почти ни стигнаха по немотия. Турците вероятно ще ни стигнат за десет. Те ще пропадат - а на нас ЕС ще дава пари., за да бъдем външна граница с Турция.
198
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е кеф сега, като стане ЕРдоган сулата Турция как ще потъне надолу. Даже ми се иска и партиа му да спечели с болшинство - та още по бързо да потъне надолу Турция. като се разбягат туристите а лирата изхвърчи нагоре след две години ще си говорим.
197
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ТУРЦИЯ РАЗРЕШЕНИ ЛИ СА ГРУПОВИТЕ УБИЙСТВАТА С КАМЪНИ КАТО В ИРАН ИЛИ СКОРО ДА ГИ ОЧАКВАМЕ :D
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
230 - щом ще си говорим за освобождение и България има своите претенции към цяла ИЗточан Тракия - Земите чак до ОДрин - Включително - са БЪЛГАРСКИ! Какво население са заварили там османците? Българи!