Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент

Неговата Партия на справедливостта и развитието печели и парламентарния вот
Обновена: 25 юни 2018 09:50 | 25 юни 2018 07:00,
241
Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са победители на президентските и парламентарни избори в страната, след като 97% от гласовете са обработени, информира турският Hurriyet.

За преизбрания турския президент Реджеп Ердоган са гласували 52,6% от избирателите, на второ място остава кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 30,8%, на трето място се изкачва Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 8,2%, а четвърта остава Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,4% от гласовете, съобщи "Фокус".

Още по темата

Сред партиите на парламентарните избори победител е Партията на справедливостта и развитието с 42,4%, на второ място остава Републиканската народна партия с 22,7%, а Демократическата партия на народите се изкачва до третото място събирайки 11,4% от гласовете. На четвърто място остава Партията на националното действие с 11,2% от гласовете, а на пето е "Добрата партия" с 10,1%.

Избирателната активност на изборите е била 87,4%.

"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

Снощи той обяви победата си в президентските и парламентарни избори.

"Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт", заяви Ердоган пред журналисти в Истанбул, цитирайки неофициалните резултати, които ще го направят първия турски лидер в новата президентска система на управление.

Той призова всички да оставят на заден план предизборните аргументи, напрежения и обиди, за да се фокусират върху бъдещето на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Анонимен"превръщането на жените в уличници и други подобни мерзости" - ....забрадяването им и използването на жената само за разплод. Ако твоята жена е ОК , моята и други не са :)
152
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Плач, не плачи ,за чуждо умряло,гледай си в чинийката,нямате,какво да ядете,тръгна ли сте,хората да оправяте.
151
23
 
9
 
! Отговори
Плач преди 5 години
Турция няма бъдеще,скоро 100 турски лири ще са 1 $.
150
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
До турчин от Германия,ти само *** от България можеш да бъдеш,аскари ужрета,в Турция е 1670лири,кг .агнешко е 45лири,ха сега сметни,колко месо ще купи работещия за аскери ужрет,в Турция и България,като минималната заплата е 510лева.
149
14
 
11
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Който не ми вярва ,че с минимална нетна заплата в " проспериращата ердоганова Турция " могат да се купят само 5 кг. агнешко месо , нега да влезе в Гугъл и да провери щом не е ходил в Турция и или няма роднини които да му дадат информация ! Сега ще ви напиша как е на турски минимална заплата - асгари юджрет ! Ще ви го напиша и на латиница , но понеже има букви които ще се появят като цифри , ще сложа 2 точки отстрани ,което означава че точките са над буквата - asgari u:cret , търсете в гугъл
148
19
 
15
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Слагайте минирано поле по границата и я затваряйте. Турция е халифат!
147
15
 
16
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Турското население е като нашето с над 80% ***и резутатът е такъв... и фалшификация на изборните протоколи,както прави и бай Х... Сега вече турците ще ядат токаното... Не е възможно при толкова гонения и вкарани хора в затвора,резултатът от изборите е фалшифициран 100%,но така че да изглежда реален не с много голям процент. Ердоган май е работил и за нашата ДС,научил е някои хватки,а може би да са от приятеля му Буда...
146
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КомшолюбниковПо какъв начин болния ти мозък слара в един кюп 1, 2 и 6?Едва ли една Турция, стигаща до адриатика, ще тъне в мрак...
145
18
 
14
 
! Отговори
Комшолюбников преди 5 години
За Кемал Ататюрк съществувала само една религия - религията на светската република.52.6 % е първата стъпка. При статистическа грешка от 4 % и поне 15 % измама, то Еър Доган ще управлява "странно". Икономиката е в застой, дори върви надолу.Нужен е имперски подход:1. Претенции за Северна Турция в нашите южни региони;2. Изграждане сухопътен коридор Турция-БГ-Косово;3. Сближаване с Русия, чрез военни поръчки;4. Гонения на всички "светско" мислещи;5. ЕС е ненужен;6. Турция ще тъне в мрак!
144
9
 
26
 
! Отговори
До 161 преди 5 години
Европа е един балон под налягане.България като член на ЕС какво спечели? Нормалните хора нищо не спечелиха.Онези от върха и техните лопати ще ядат от баницата.Така че не се радвай че си в ЕС.
143
9
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До турчин от Германия-----------------------------------Брат в една държава трябва да има ред и сурови закони.Оставиш ли стадото да прави каквото иска и става лошо.Това че Турция се напълни с всякаква *** от Сирия и Ирак не е добре.И аз не одобрявам забулените жени и онези брадати къде не излизат цял ден от джамия.Ердо вече няма кой да го пипне.Сега и говедарите ще омекнат и ще запеят друга песен.
142
20
 
32
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Помнете ми думата - Турция много скоро ще стане като ислямска република Иран ! След няколко години пак ще говорим ! Аз рядко греша ! Не знам само кога ще умра ,ако знаех сам щях да си изкопая гроба един ден преди да умра ! Край на демокрацията ,край на човешките права , дойде ред на мизерията и на законите на шериата ! Морковите за турския народ свършиха , дойде ред за тоягата !
141
12
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
турците отново имат султан,какво европейско те просто нямат място там.
140
4
 
15
 
! Отговори
jjy преди 5 години
Европейско бъдеще за Балканите ли ?! хахахахахахха
139
21
 
20
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
От сега нататък турският народ ще живее с надеждата да види светлина в тунела !Ще ви кажа Ердоган до къде докара турския народ ! Минималната брутна заплата е 2030 лири ,а чисто нето като приспаднем удръжките 650 до 700 лири ! Килограм агнешко месо варира от 80 до 100 лири ! Представете си за каква трагедия става дума ! Който не вярва да отиде и да види или да пита роднини ако има такива в Турция ! Ако и роднини нямате в Турция тогава потърсете информация в интернет ! Това е положението !
138
3
 
13
 
! Отговори
Бай Хуй преди 5 години
Братчеда Реджи се излага. Аз на следващите избори ще взема 80%. За мене ще гласуват всички активисти на ГРОБ, държавната и общинската администрация, митничарите, охранителите, работниците, които ремонтират по 4 пъти една и съща улица, тези, дето санираха с държавни пари и т.н. А, и по 50 лв на ***. Хммм, даже 80% ми се виждат малко.
137
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярва ли на тези цифри?
136
8
 
22
 
! Отговори
До турчина от герман преди 5 години
Ти свинско не ядеш ли в германия що мислиш за другите ти си яш свинското пийни си бирата работи си като роб какво те бърка или ти искаш да станеш султан ще станеш ама другия живот а сега бачкай по строителствата за 50 евро на ден и събота и неделя си пий биричката недей да се бъркаш на работи дето не разбираш
135
11
 
15
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
До До турчина от герман лиратара беше обезценена нарочно надуха като балон еврото и паунда заради изборите повече надуха само и само ердоган да падне.Нооо не стана същия номер правиха и на русия.................Искаш да мислиш философски но не ти се удава! Щом са го направили нарочно защо тогава Ердоган или Путин не направиха контра-нарочно и да подбият цените на долара и еврото ?! Тук няма нарочно! Тук има реална икономическа обстановка ! Сега след като Путин спечели , рублата по-ценна ли е
134
9
 
24
 
! Отговори
До турчина от герман преди 5 години
Турската лура беше обезценена нарочно надуха като балон еврото и паунда заради изборите повече надуха само и само ердоган да падне.Нооо не стана същия номер правиха и на русия само да не изберат путин но пак не стана.надуй дядо кавала хаха.А ти дали си турчин не се знае народа иска ердога ти кой си или западните медии кои са!!! Що народа иска Еддоган той ще е той ще управлява а другита да духат супата дреме му на ердоган какво си мислят европейците.