Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент

Неговата Партия на справедливостта и развитието печели и парламентарния вот
Обновена: 25 юни 2018 09:50 | 25 юни 2018 07:00,
241
Ердоган превзе Турция! 52,6% от хората го поискаха пак за президент
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са победители на президентските и парламентарни избори в страната, след като 97% от гласовете са обработени, информира турският Hurriyet.

За преизбрания турския президент Реджеп Ердоган са гласували 52,6% от избирателите, на второ място остава кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 30,8%, на трето място се изкачва Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 8,2%, а четвърта остава Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,4% от гласовете, съобщи "Фокус".

Още по темата

Сред партиите на парламентарните избори победител е Партията на справедливостта и развитието с 42,4%, на второ място остава Републиканската народна партия с 22,7%, а Демократическата партия на народите се изкачва до третото място събирайки 11,4% от гласовете. На четвърто място остава Партията на националното действие с 11,2% от гласовете, а на пето е "Добрата партия" с 10,1%.

Избирателната активност на изборите е била 87,4%.

"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

Снощи той обяви победата си в президентските и парламентарни избори.

"Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт", заяви Ердоган пред журналисти в Истанбул, цитирайки неофициалните резултати, които ще го направят първия турски лидер в новата президентска система на управление.

Той призова всички да оставят на заден план предизборните аргументи, напрежения и обиди, за да се фокусират върху бъдещето на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
22
 
15
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Ердоган направи голяма грешка като надцени възможностите си ,надцени и възможностите на турския народ и започна да плюе по западните инвеститори които измъкнаха Турция от калта ! Ердоган много добре е на ясно ,че 80 или 90 % от турците са религиозни и необразовани хора и с такива хора развитие не може да има без помощта на запада ! Давам пример , от години се опитват да създадат балистична ракета поне с далекобойност до 2500 км ,но не става ! Нямат акъл , трябва запада да им даде технология !
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BurzumПОЗДРАВЛЕНИЯ ЕДИН ОТ НАЙ-ГОТИНИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ДЕНЯ Е ТВОЯ :D
131
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците сами си вкараха таралеж в гащите ! Никой не им е виновен , 80 % от населението е неграмотно или слабо образовано , резултатът е на лице !
130
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Burzum, e и,ще я превземете ли.
129
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така така, само вашата другарка Мути може да управлява Европа пожизнено, при това без да са я избрали европейците. Но в Райха е така. Има 80 милиона германци, които избират Фюрера на Европа и 400 милиона техни роби да им бачкат и помпат икономиката ;) Укпех на Турция!
128
19
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Турчин. Вълнуваме се дотолкова, доколкото да разберем още колко ще пада турската лира, че да знаем кога да си купим. И да идваме по вашите курорти да ни слугувате. Сега ни е още по-изгодно, ефтинийка. Иначе вас как ще ви тъпчат и унижават и колко ще обеднеете изобщо не ни е еня.
127
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИЛИОНИ НЕПОДПЕЧАТАНИ БЮЛЕТИНИ!НИКАКВО ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ!И ВСИЧКИ КОИТО СИГНАЛИЗИРАХА ЗА НАРУШЕНИЯ СА ТИКНАТИ В ЗАТВОРА :DЕРДОГАН ЩЕ ГИ СМАЧКА ТУРЦИТЕ!
126
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН ЩЕ СМАЧКА ТУРЦИТЕ !!!
125
19
 
15
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Сега в момента 1 кг. месо в Турция е 100 лири ,тоест малко над 20 долара ! До тук я докара султана , народът стигна до просешка тояга ! Да видим идните седмици и месеци дали поне ще може да намали цената на месото поне с 50 % или пак ще дава заповеди на народа да не купуват долари и евро въпреки инфлацията и така да ги кара да мизеруват още повече при положение ,че всеки час турската лига става по-слаба и след всеки час със 100 лири можеш да купуваш все по-малко стоки ! Яндълар , амъна кояйъм !
124
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гюбрекчи, ти не мисли за турския народ и страданията му. Гледай си твоя хал.
123
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не заблуждавайте читателите! 52% от гласувалите, а не 52% от хората. Разликата може да е много голяма..Голяма, голяма, колко да е голяма при 90% избирателна активност? Дори и останалите 10% да не са за него резултатът ще му се намали с няколко пункта.
122
18
 
15
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
До ХахаКаква силна Турция бе ?! Сега вземи лист и химикал и всяка седмица си води записки колко се обезценява турската лира и колко се увеличават цените на стоките! Според мене вече не е важно дали Ердоган пак е фалшифицирал резултатите като на референдума в който дори не допусна ревизия! Важното е ,че щом турският народ го търпи значи турският народ си заслужава страданията , хем ще са бедни ,хем без право на свободно изразяване на мнение ! Сами си го направиха! Кендилери еттилер ве булдулар
121
7
 
29
 
! Отговори
Братя българи преди 5 години
Вие си гледайте вашите управбици че от немотия и от безпаричие хора не останаха в българия вие сте много завистлив народ
120
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Турция става все по-силна.
119
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Пич преди 5 години
До ХахаТова че не разбираш защо говори много за твоя интелект!
118
8
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Аз немога да разбера щом хората го избират защо западните медии пропагандират че е диктатор че е луд че е нз какво.Аз да ви кажа!! Защото не искат силна турция.Кучетата си лаят а кервана върви!!!!!
117
18
 
17
 
! Отговори
Ерджолан преди 5 години
Честит им диктатор! От изборите сатана ясно че турчина необразован, *** и дисциплиниран будала - мечтания електорат за всеки алчен и безскрупулен политик!
116
1
 
8
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До комунистДа обяснявам на ***, какъв е проблема на комунизма е безсмислено. Той затова остана в една-две държавки още.
115
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука некъф се радваше, че нямало демокрация в Турция. Щото така си било много хубаво.А дано да те приберат тебе или някой твой роднина и после майка му да не чуе нищо за сина си до края на живота си.
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не заблуждавайте читателите! 52% от гласувалите, а не 52% от хората. Разликата може да е много голяма.