"Нефели" донесе потоп в Гърция: Къмпинги с българи – под вода!

Плажове под вода, прелели реки... властите взимат мерки
Обновена: 27 юни 2018 11:57 | 27 юни 2018 10:00,
166

Циклонът "Нефели" донесе библейски наводнения в централна Гърция и достигна до полуостров Халкидики, където много наши сънародници са на почивка.

Най-сериозно е положението в Ситония, на втория ръкав, където само през последното денонощие са се изсипали близо 100 л/кв.м дъжд.

"Продължава да вали дъжд навсякъде. Властите в Халкидики искат да се обяви частично бедствено положение, особено в Никити, където първите етажи на къщите са под вода", обяви пред Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Водата е твърде много и е разчупила заграждения на някои язовири, стихията отнесе и автомобили в морето.

"На къмпинг "Каламици", където има много българи, там също всичко е под вода, властите взимат мерки", съобщи Пеева.

Още по темата

Според метеоролозите обаче отново ще продължи да вали. В Сивири, където има много туристи, реката е излязла извън коритото си.

Властите предупреждават за силни бури и в Егейско море, което означава, че фериботните връзки до някои острови също ще бъдат преустановени.

Синоптиците обещават подобряване на времето в южната ни съседка от утре.

"Най-важното е, че при този силен циклон, а и при тези наводнения, няма пострадали хора. Може би защото медиите разпространяваха информация дни преди този потоп и хората взеха мерки предварително", заключи Катя Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има и малко село Нефела до Враца със същото име.
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъркам ли? Колко дни се пътува с кола до Турция и колко дни трябва да релаксираш от пътуването само. Бургас и Варна са ми на 4 часа път или на 40 мин със самолет. И това е защото съм в Западна България.
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато в България има наводнения по гръцките медии не се съобщава или се казва за 20 секунди а тука занимават ни с проблемите на гърците и чак репортери веднага пратили директно да показват!Бокл..ци бе,бок..уци продажни и плащани от гръцки турфирми.Гледам една се жалва"КО ША СТАВА НИ ЗНАЙМ..ДЬЕСЬЕТ ДЬЕНА.."и една такава бьеличка бьеши,ай тьез са графинитье и бароньеситье дьет ни стъпат на нашиту мурье.Компания им праат софийските селски бекове и държанките им е, има и някой нормален българин де!
69
7
 
3
 
! Отговори
do неразбрал преди 5 години
Много е просто, Тиквата си купи там остров единствено според Кутевите ви точки и Пеефските ви медии. Това обяснение добре ли ти е? НИКОГА не съм гласувал за тиквата, но само заради антибългари като вас, този път ще гласувам, вие не виждате ли че им правите мечешка услуга, знаете ли колко народ са като мен!
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До реалиств Турция ще получиш спокойствие ,чистота, безукорно обслужване и внимание на 3но по-ниска цена-------------------Да, и ще загубя 4 дни за път или ще платя още толкова за самолетни билети. Давам 5 хии леа и си почивам в БГ на 4* ол инклузив.
67
5
 
5
 
! Отговори
Бог ме наказа преди 5 години
До 88 ха-ха-хаЕ Нострадамус браво бе , как ме хвана ?От 4 дни съм в тъпата Гърция и още немога да изхарча 200 евро. На Мичурин с 500 лева две седмици седя, ама ти понеже си много умен незнаеш кво да праиш за да пестиш.
66
9
 
12
 
! Отговори
Мразя синоптици преди 5 години
Няма какво да ме плашат с времето.Плашат ме стомашночревните капани, плажния рекет и наглите собственици по нашето Черноморие.Ако ще камъни да валят др. седмица една седмица Дубай и Бахреин .После август една Балтийска седмица и за края на Годината Йордания и Израел.Балами те да си пукат парите по наще мизерни хотели.
65
9
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Пак ни плашат за да отидем на Черно море.Аз пък напук съм си резервирал от 16 юли , две седмици на остров Скиатос.После от 15 август , нови две седмици, този път в Италия - Тоскана.
64
6
 
7
 
! Отговори
На Боеко преди 5 години
на мурето не стъпвам никога повече.
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както вече е известно, снощи предаването на Милен Цветков по Нова телевизия НЕ БЕ ИЗЛЪЧЕНО, а на негово място бе завъртян стар запис.В анонса за предаването бе казано, че ще бъде коментиран скандала със закупения гръцки остров от Бойко Борисов и защо някой се е уплашил от фалшивата новина.Предаване обаче нямаше и очевадно то бе спряно, а бе спряно, защото предаването на Милен Цветков се записва предварително, предвид късния час в който се излъчва в ефир.В предаването на Милен Цветков е БИЛ ПОКАЗАН СКАНДАЛЕН ИЗОБЛИЧАВАЩ ДОКУМЕНТ, РАЗКРИВАЩ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ КЪМ ЕДНА ПАРТИЯ!
62
7
 
28
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 5 години
Какъв с.кот трябва да си да хулиш по хората, отишли поне за малко да се измъкнат от сивотата и мръсотията в тикволандия. Слава Богу на две неща - че до два дена всичко ще е забравено в Гръция и че чистото, спокойното и приятно море ни е само на 2 часа път от София.. и да, патриот съм, но няма да наливам пари на тези, унищожили морето ни, а на тези, които го пазят :)
61
4
 
3
 
! Отговори
Ко-нан В-на преди 5 години
Като не си оправяте,халките така ще е
60
22
 
14
 
! Отговори
Бог ме наказа преди 5 години
От 25 години си ходя на Ахтопол или на Мичурин на бунгалата и тая година кой ме прокле да хвана 500 лева от нац. лотария и да се изхвърля да хода на Гърция .Вместо да си се пека и раздумвам с авери трети ден не съм излизал от това гръцко къще.Еми да ми е за урок.Един билет нема да изтрия повече, сигурно ако хавана пак ще ги дам за лекарства.
59
6
 
27
 
! Отговори
турист преди 5 години
Много ме забавлява коментиращия, който на плажа във Варна си оставя багажа и си влиза спокойно в морето и после дори си го намира :D Никой нищо не споменава и за джетовете, които карат на скорост м/у плуващите до брега и ги заобикалят като шамандури, неспазвайки никакви правила за безопасност. И да, нашето черноморие е презастроено, водата е мътна (радваме се на 3-4 метра видимост и то навътре - да речем на остров Свети Иван), паркирането е кошмар и т.н и т.н
58
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходил съм в 3* и 4* хотели в БГ. Храната беше вкусна честно казано. Но персонала един сърдит, няма добър ден, знаят 2-3 думи английски и руски. Едно лудо ръкомахане с чужденците, дръзнали да попитат нещо.. Ресторантския персонал ходи по тениски и джапанки и обслужва. Ми в Гърция и Турция хората са били винаги в униформи. В Турция не знаят много английски, но винаги усмихнати. В Гърция и бабите знаеха английски, освен приветливото отношение. Усещате ли разликата?
57
0
 
8
 
! Отговори
мартин преди 5 години
До панчо - аре ше менкаме, тенекия 5 литра зехтин от Закинтос, за тенекия 5 кила мед от Никити! на връщане!
56
1
 
11
 
! Отговори
главният готвач преди 5 години
Обед е. Време е да нахраним троловете.
55
11
 
10
 
! Отговори
панчо преди 5 години
в петък тръгваме! над ситония времето се оправя! от никити ще си вземеме мед, на връщане - бг мед смес с гръцки, трепач!
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тяхната опозиция издава ли нечовешки звуци, а да те нямат въртоглави и приемат нещата като нормални хора
53
4
 
5
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 79. И както си вървиш по улицата ще вземе да ти се взриви някой автобус. Just like that :)))