Токът - в България поскъпва, в Румъния поевтинява

Битовите потребители ще плащат с 3,53% по-малко
124
Токът - в България поскъпва, в Румъния поевтинява
Снимка: Булфото, архив

От днес в Румъния електрическият ток, доставян на населението, поевтинява с около 3,5%, а пенсионният пункт се повишава с 10 процента, съобщава БТА като се позовава на Медиафакс.

Още по темата

Съгласно прилагането на нова методология за изчисляване на тарифите на електричеството, която бе обявена на 22 май от Националната агенция за регламентиране в енергетиката, максималните цени на тока за битовите потребители ще спаднат средно с 3,53% от днес.

Също от днес влиза в сила увеличение на пенсионния пункт, въз основа на който се изчислява размерът на пенсиите. Пенсионният пункт ще се увеличи с 10 на сто до 1100 леи (еврото се разменя за 4,66 леи), а минималната гарантирана пенсия ще нарасне от 520 леи на 640 леи. 

Поскъпва обаче паркирането в Букурещ. От днес влизат в сила нови тарифи за използване на паркоместата в румънската столица, като цените ще започват от 10 леи на час за центъра и намаляват на 5 леи, 2,5 леи или 1,5 леи на час според степента на отдалеченост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Румъниятокпотребители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат БКП, нямат червени фирми.
60
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам каква е цената в Румъния но знам че румънците НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК ПРОСИЯ ЧРЕЗ ЦЕНАТА НА ГАЗ И НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ и не само защото си имат А ЗАЩОТО НЕ ГИ УПРАВЛЯВАТ РУСКИ ПОД,,ГЪЗНИЦИ!Между другото под,,гъзник на руски означава ПАМПЕРС,това за информация на цензура да не си мисли че е *** дума.
59
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логично. В Румъния няма Герб.
58
17
 
2
 
! Отговори
да преди 5 години
лоша работа..касичката Иванчева ще лежи в затвора..а в Пирин ще има нов лифт,а това до сега беше най-голямата аванта на позеленелите..чак пратиха някаква да льготи представителите на Юнеско, но не й мина селския номер..и сега и Пиринското кранче като спре кой ще плаща на тия пара'зити да пишат по сайтовете :-):-):-):-):-)
57
19
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Никъде в статията не се споменава, от каква цена е намалението на токът при румънците! Може след тяхното намаление и нашето увеличение нашият ток пак да е по - евтин от тяхният!!
56
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците ни държат енергетиката, чакайте да паднат цените. Вие сте роби на руските бабички, които искат да взимат пенсии на крадените пари от България.
55
2
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
ДО пост 40 Абсолютно си прав за всичко.Но да направя и още едно допълнение.В Румъния ,в констуцията на която е написано ,че православието е основна вяра се изучава вероучение.А ЗАЩО в православна България в конституцията на която е залегнало ,че е православна религията не се изучава вероучение?????Като имаме изпред вид ,че в Румъния има повече етноси от България .
54
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В румъния няма руснаци, затова поетинява тяхната енергия. Руските свин.е ни доят по всичко фронтове, газ, атомно гориво, нефт. Преди 1-2 години изгониха лукойл и имаха 9% ръст на БВП. Ако и ние ги натирим тея крадци кои знае колко пари ще спред да изтичат към мордор.
53
6
 
30
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
В Румъния застреляха Чаушеску, а в БГ вдигнаха паметник на диктатора, и има много хора, които още си спомнят с носталгия за комунизма и неговите видни ръководители!!!
52
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От днес в Румъния вдигнаха пенсиите с 10 % !!!!!!!!!!!!!!!!!А СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ вдигна цените на всичко !!!!!!!!!!На газа 10,81 %. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е голям успех , Тикво !
51
3
 
23
 
! Отговори
:-) преди 5 години
да, Румъния не се управлява от едни крадливи тикви, а от...други:-):-):-)голямата разлика
50
12
 
10
 
! Отговори
същите са преди 5 години
Преди няколко години жената ме врънка, врънка и накрая ходихме в Букурещ за няколко дни. Има какво да се види и беше хубаво, но на връщане тя коментира....абе уж чужбина , а то всичко същото като при нас и само дето не си знаем езиците, че трябва на англииски да си говорим .Аааа..и къщите им с тенекиени покриви... В Мюнхен вика: беше наистина чужбина!!
49
13
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
свежда се до яко работа и по-малко мрьнкане и оплакване..ето до това се свежда...
48
10
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
ти щом си легнал да чакаш някой да те спасява...вместо да разчиташ на себе си...мани..мани..
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 Нито един не е емигрирал ,според теб!Аз познавам двама които работят в Букурещ ,стоматоложка с мъжи си ресторантьор.Защо ли?Не всичко се свежда до забягване в чужбина!
46
3
 
10
 
! Отговори
:-) преди 5 години
е,нали е рай, бе..корупция няма(нищо,че населението по улиците протестира срещу корупцията...дето я "няма ") щом я хвалите толкова..ей,ви я наблизо...то като родните "турци", за които Турция е рай...ама там не стъпват:-):-):-):-)
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48, какво предлагаш, всички да се юрнем към Румъния ли?Понеже няма кой да ни спаси у дома?
44
16
 
4
 
! Отговори
:-) преди 5 години
но един не е емигрирал в Румъния..що ли...
43
2
 
34
 
! Отговори
йоргаки преди 5 години
българските управници са врагове на България, крадци ни управляват и мошеници,нямам намерение за никого и никога да гласувам, в управляващите има само хищи-ничество.
42
3
 
36
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Няма лошо да си купи човек собствен енергоизточник.Но дотам ли опряхме? И какво? Да купим 2 милиона енергоизточника и да се дистанцираме от държавата?Вместо да направим най-нормалното нещо, което в цял свят се прави - да свалим ГЕРБ ОТ ВЛАСТ?Нямам какво друго да кажа освен - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ТАКЪВ НАРОД!Заслужавате си съдбата!