Македония ратифицира за втори път договора с Гърция за името

69 депутати гласуваха "за", само един се въздържа
5 юли 2018 14:36, Елка Василева
27
Македония ратифицира за втори път договора с Гърция за името
Снимка: архив, Reuters

С 69 гласа "за" и един въздържал се в парламента на Република Македония за втори път бе гласуван законът за ратификация на договора с Гърция за името на бившата югославска република, съобщи Макфакс.

Въздържа се депутатът Ферид Мухич, който каза, че договорът с Гърция е абсолютен прецедент, а за демокрацията не е хубаво всички да бъдат единодушни.

Още по темата

В парламента не присъстваха депутатите от редиците на опозиционния ВМРО-ДПМНЕ, които напуснаха залата преди да започне гласуването.

Преди това министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров изтъкна, че президентът Георге Иванов не може да защитава конституцията, като я нарушава. Димитров заяви, че договорът не застрашава идентичността и нацията.

Държавният глава отказа да подпише закона след предишното му гласуване миналия месец, затова той бе върнат обратно в парламента, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 20-30 години ще я прекръстят на Източна Албания.
5
7
 
10
 
! Отговори
ГЕОПОЛИТИК преди 5 години
СРАМ СРАМ СРАМ и пак СРАМ. Унизителен договор за България-окончателно признаване на Македония.Вижте какво стана в Гърция само заради името: протести, барикади вотове на недоверие, а при нас какво-ограбиха ни територията и историята и българския *** се кефи и си мисли че Боко тиквата е Хенри Кисинджър на балканите. СРАМ СРАМ Левски и Ботев загинаха на празно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
4
 
12
 
! Отговори
Симеон Велики преди 5 години
още много , много отдавна сме ви дали име - БЪЛГАРИЯ . Вмсто да се гордеете че сте БЪЛГАРИ вие се карате помежду си.
3
5
 
11
 
! Отговори
Балкански ценности преди 5 години
Гърците са избили много българи в Северна Гърция и са ги асимилирали. Преди около 70 години. Но сега България е приятел на Гърция и заедно оплюват Македония, които са ни доста по-близки от гърците, все пак.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция не може да принуждава никой да си сменя името, ако Гърция има териториални претенции към някой нека Гърция да си смени името или да излиза от ЕС. Къде e този голям защитник на демокрацията Плевнелиев да защити суверенитета и името на Македония пред съвета на ООН. След като света е признал Македония с това име и граници Гърция няма право на мнение.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония ми е последна грижа.