Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!

Той щял да е признат на територия с 500 млн. жители
21 авг 2018 15:45, Елка Василева
149
Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Македонският език ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани, написа македонският премиер Зоран Заев в своя профил във Facebook преди информационната кампания за предстоящия референдум за споразумението с Гърция и поканата за членство в НАТО и ЕС, съобщи МИА.

Заев заяви, че като се присъедини към ЕС, всички официални връзки между Република Македония и членките на ЕС ще бъдат водени и превеждани на македонски език като официален и признат на територия, която има 500 милиона жители, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да македония е българия но не е виновен сталин а алчния и безхаберен кобург който загуби балканската война- първа национална катастрофазагуби и първа световна - на неправилната страна- втора национална катастрофаа сталинин трябва да му целуват *** защото гърците претендират след втора световна за целите родопи до асеновград- но точно столин не даваа между другото когато влизат в българия руснаците казват на нашите да не напускаттериториите-но ние се изтегляме сами от гърция и македония
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
безкрайна благодарност на банкянския ду.***.давец и съратниците мудето направиха всичко възможно да унижат родината ниама като гледам деблщината на 805 от населението си мисля че това е само началотоайде хаирлия начело с гробарите към пропаста
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Затваряй си устата. Много ви се ще да си мислите, че сте македонци, ама вече изобщо не е ясно какви сте. Нито риба, нито рак. Името ви е измислено, като вас самите. Търсете някаква идентичност другаде. Идете да питате бае Тито и бае Сталин какви сте сега.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен78Ти за какво ми говориш изобщо, бе? Като тръгнете да се правите на интересни започвате да ръсите такива глупости, че чак трябва да се засрамите. Вашата държава е измислена и изкуствено създадена Просто е част от България, която Сталин подари на Сърбия. Трябва да приемете, че нямате история, а езикът, който говорите е български диалект. Това как ще се възприеме в ЕС не знам, но това е истината. А самите вие не знаете нито кои сте, нито какви сте. И затова така зверски драпате.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зайко, зайкооо... Къде си тръгнАл с голямата кошница...
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!-тоя яко започва да ме дразни! от човек, който отглежда канабис, какво да се очаква ?!а азбуката, и тя ли е от "македонските земи"!няма да свърши добре за нас, това приемане на югозападната част на българия в ес...гърците много добре си оплетоха коницата, но нашият т.н. "договор" е едно голямо нищо, с по-скоро пожелателени декларативен характер!
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ООО,не само и черногорският,и босанският па и сръбският хахаххаа,ама има мнооооооооого вОда да иСтЕче докато влезете в ЕС!Като те слушам и тебе и ония дето мълчат та са те пуснали тебе по пързалката та и "българинът"Люб/п/чо Георгиевски какви ги дробеше преди няколко дни,тежко ви се пише.ББ няма да е вечен премиер а и българите не са повечето като Захариева и нашите пишман политици все пак ще трябва да се съобразяват с нас българите колкото и да е лицемерно.
75
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Трябваше да се впише в Договора със Северна Македония, че "официалният език, говорим в Република Македония е разновидност на книжовния български език" и с това да се приключи. Изпуснем ли птичето от кафеза (и то отлети в ЕС), вече ще е късно...
74
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименПрез 1978г. на власт беше Тодор Живков и говорехме български език, а вас ви караха да си чанчите устите вашия да се различава! Доволен ли си?
73
0
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
М,дааа.Изучих английскя,немския и руския.Сега трябва да уча и македонския,на който ще говорят и "си" хамериканци.Тоя Заев надмина Ердоганя по маниполация на заблудените си избиратели.
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му мислят сега големите "експерти", които преговаряха и подписаха договора с БЮРМ! Българските интереси били напълно защитени? Ако (изобщо) Реп. Македония влезе в ЕС, то и македонският диалект ще бъде признат за официален език от ЕС. Каква полза тогава, че България не го е признала в Договора?
71
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е турскиот, кажи кога е създадена Турция? ...То и България е създадена 1978г. Преди това на какво язик сте зборили?
70
0
 
15
 
! Отговори
50963 преди 5 години
Доста ще се объркат чиновниците в ЕС, защото няма как да забележат разлики между българския и този негов регионален говор. нашите политици, които призаха нличе на македонски език да проявят любезност и да посочатр разликите, които павят от българския език и един от неговите диалекти два отделни езика.
69
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименКато е турскиот, кажи кога е създадена Турция? Мотаете се като пате в кълчища в собствените си лъжи!
68
1
 
24
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Всичко е още в проект , а Зоран се потопи в блянове. Истината е , че никой нищо не ще им разреши , като членове на ЕС. За информация - страните от Източна Европа.Но...заблудата е велика работа.
67
46
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оригиналниот бугарски язик на който са збореле аспаруховите татаре е турскиот.
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по противен и неблагозвучен език, в света, от така наречения македонски-фиромски. Това е някакво сърбизирано, нелепо съзвучие, от накъсани срички. Винаги когато, в чужбина ме заговори случайно, някой индивид, с подобен ,,език,, преминавам на английски. Просто ми е отвратително да ги слушам, затова и се старая да ги избягвам, доколкото мога. Много са ми гнусни и противни. Тези фироми са наследниците на гъркомани и сърбомани, унищожили всичко българско и екзархийско там.Дръжте ги далече.
65
42
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бугарите го зехте язикот от назе. Бугарскиот е македонска диалекта. На македонски се е зборило тука и преди аспаруховите татари да минете Дунавот.
64
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северномакедонският език. Трябва да протестираме, ако искат да го пишат македонски език. Заедно с гърците трябва да ги наредим. Македонски език и македонска държава няма. Има Северномакедонска държава.
63
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и сега си е официален, само че освен книжовната форма обхваща и всички други диалекти, не само македонския. Нарича се български език.