ВМРО отвърна на Ердоган: Говорите за османски победи, помнете и загубите!

Воеводите го призовават да спре да говори "изключително провокативно"
28 авг 2018 19:00,
176
ВМРО отвърна на Ердоган: Говорите за османски победи, помнете и загубите!
Снимка: Reuters

ВМРО обяви в позиция до медиите, че поредното позоваване на османското минало, което турския президент Реджеп Ердоган направи вчера, е "изключително провокативно".

"Нашето съществуване се дължи на победата, която Алп Арслан спечели при Малазгирт. Тя ни проправи пътя до към средата на Европа. Поради тази причина Малазгирт значи за нас и Мека, и Медина, Бурса, Одрин, Истанбул, целите Балкани".

Още по темата

Това каза Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от медии, на многохиляден митинг по повод годишнина от прословутата битка при Манцикерт (наричан днес на турски Малазгирт), в която селджуките побеждават византийските сили.

Битката бележи началото на окончателния упадък на Византия и е ключова точка за възхода на онова, което по-късно ще стане известно като Османска империя.

"Не забравяйте, че Анадолът е като един бент, напомня Ердоган и продължава: Ако този бент се събори, няма да остане камък върху камък, няма да останат нито Близкият изток, нито Средна Азия, нито Балканите...", каза още той.

"Само преди по-малко от половин година включи Кърджали, Скопие, Гюмюрджина и Ксанти в нещо, което определи като душевни граници на Турция. И четирите града обаче са неразривно свързани и българското културно-историческо наследство. Тъжната историческа ирония е, че районът на езерото Ван, около което се случва прословутата битка, е част от арменското наследство. Въпреки това, България никога не говори по този начин, а показва по-верния път: сътрудничеството на Балканите, вместо претенции, напомняния, многозначителни игри на думи и провокации. 

Но след като Ердоган си позволява да говори за възхода на Османската империя, ние пък ще му припомним нейният фактически край – след победата при Одрин 13.03.1913 г. Именно тогава, с водещата роля на България, Балканите застават заедно срещу прогнилата империя и показват единение в името на цивилизованото си бъдеще, прогреса и свободата. И днес това е правилният път за Балканите.

По-късно турската държава на Ататюрк също пое по този път – който днес Ердоган явно иска да ревизира. От тази ревизия може да страда единствено обикновеният турски народ, с който ние, българите, сме приятели", завършват воеводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разни воеводи не вървят пред султана. Хахаха
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички страни на Балканите губят територия, но България от Аспарух я увеличава 5 пъти, .А от Симеон колко пъти я "увеличава"?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си е харен Ердо, дълги годинини да ги управлява, още по-дълбоко да ги вкара на кучето в гъ.. Тази държава и народ взеха самоизмамно взе да се изживяват като независим икономически и политически фактор, а винаги са били добре хранено куче на каишка. Скъсаха каишката и сега ще ги блъсне камион на улицата. Неизбежно е, за наш късмет!Да живее Ердо! Дълго да го преизбират!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Су 34 9Опитвам се да се съглася с теб, но реалността е друга. Може и да имаме дух все още, но за съжаление ние просто нямаме ресурс.
20
3
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Всички страни на Балканите губят територия, но България от Аспарух я увеличава 5 пъти, а такива като Гърция и Турция, които са били империи намалят по 30 пъти територията си.
19
2
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ердоган не дава на офшорките , да крадат държавата му, до като воеводите стават хайдути и съучастници с офшорните бандити!!!Това е разликата между Ердоган и воеводите!!!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
К6 преди 5 години
Слава богу че днес им намерихме слабото място на диктаторите, просто им спираме кранчето, късно е вече за всякакви националистически интереси, света днес е глобален и икономиката на прощава на диктаторските режими
17
9
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Турция и да завладее части от България отделен въпрс е дали ще ги задържи. Анализирай представянето им в Сирия във военно отношение - кюрдският град Африн го превземаха 5 месеца. И това за "едномилионна" натовска армия!За сравнение ние Одрин 1912 г. го взимаме за две седмици.А Русия Одрин го превзема още 1828 г пак за толкова време.Турската армия няма никакви реални победи последните 100 години, само приказки.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ, БИЛИ СМЕ ГИ, АМА КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ КАКЪВ Е? ОРЯЗАНА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ БЪЛГАРИЯ.
15
1
 
5
 
! Отговори
k6 преди 5 години
какво се учудвате типично за един диктатор който си мисли че е Господ
14
0
 
0
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 5 години
До АнонименТрябва да ги бием на чисто... Шипка на стига...
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е типичен диктатор и грандоман!!!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето Кадафи казваше:Срути ли се преградата Либия, нищо не може да спре миграцията срещу Европа.Е, сругиха я, сега си имат мигрантите.Така може да стане и с Анадола, ама е сто пъти по-опасно. А ние сме точно на устата на топа.
11
5
 
3
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 5 години
Трепете ***, мамка му турска...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мочурливият наистина се самозабравя, но това не трябва да ви учудва. На такива като него само им дай да говорят колко са велики, на грандомана това му е любимата тема. да видим обаче докъде ще я докара днешна Турция. Защото както е тръгнала всички масово ще станат мочурливци, по примера на своя водач и бащица. Щом го търпят значи това заслужават. Явно истинските преврати не са в техния ресор. Ще станат същите мазници като арабите, които се ежат само когато сабята не им виси над врата.
9
11
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Не е минало, защото и на Шипка сме ги били, а даже е нямало реална наша държава . Турция зависи много от България в търговско отношение - през нас минава 80 % от търговията им със Западна Европа, при война с нас умират гладни за три дни.А реките Марица, Арда, Тунджа и язовирите ако се изпуснат пълни Цариград ще е под вода.
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Су 34Проблема е, че всичко това е минало, а сега не дай си боже да стане нещо ние специално сме кръгла нула и няма на кой да се надаме. НАТО няма да си наруши никога рахата заради нас, а Русия благодарение на разни пастирки вече ни е отписала така, че дано поне Господа още е българин.
7
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърти комунисти трябва да стоят ДАЛЕЧ от политиката, че виждаме докъде я докараха.Това важи особено за дърти комунисти - русофили като Су 34.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, бих желал нашите воеводи вместо да ланкат срещу речите на Ердо пред собствена публика, да работят повече за реалните проблеми на всички Българи, дори и изповядващи религията на мохамед.Все пак имат някаква власт в управлението.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "вмро" е поддръжник на Ердоган, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че Каракачанов иска да даде небето ни за охрана от турските ВВС !---------Това от щаба на БСП ли ти го написаха?