България подкрепя братята и сестрите от Македония

Външно зове политически елит там да покаже зрялост
1 окт 2018 12:00, Елка Василева
115
България подкрепя братята и сестрите от Македония
Снимка: архив, Булфото

Време е целият политически елит на Македония да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми. Това се заявява в позиция на външното ни министерство по повод проведения вчера референдум в съседната ни страна.

Още по темата

Вярваме, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония. Референдумът е най-висша демократична практика - с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха. Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност, се казва в позицията.

Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат, заявяват от външното ни министерство.

Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми. Залогът е голям – бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани, припомнят от ведомството ни.

Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО. Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона. Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО, се заключава в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
8
 
! Отговори
Петре Трайкоски преди 5 години
И яз сметам дека Бойко Борисов ке го игра центер нападател и ке ги вкарува сите голове у вратата на Вардар -Скопие оти е най-големиот футбалер у западните Балкани.
67
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонци, не ви трябва ЕС и НАТО, от личен български опит ви го казвам! За 28 години демокрация напълниха България с , а вас ще ви превземат албанците! Нас българите почти ни затриха, но вие се дръжте с Русия и щеуспеете да се справите с албанците!
66
5
 
26
 
! Отговори
Кои са ни братята? преди 5 години
Да попитам аз, кои са ни братя, албанците или македонците? Нашето външно поздравява гласувалите,, братя"в Македония, ама гласувялите са шиптъри! Аз брат албанец нямам, съжалявям Бойко! Нашите братя са македонците, ама те не гласуваха, значи външно нещо се е объркало или работи против нашите братя! Нещо сбъркано има, а Бойко?
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес българите в Македония, тоест истинските българи, решително се противопоставиха на това да бъдат слуги и териториален придатък на НАТО и Европейския съюз! Впрочем, в историята на България винаги е било така Истинската България винаги е била в полето на Македония! И като култура, и като писменост Свети Климент Охридски ще напише категорично, че Свети Кирил беше българин, а самият Климент цар Симеон ще назначи като Първи епископ на българския език тъкмо в Охридската архиепископия!
64
4
 
20
 
! Отговори
Близнака на Плевнето преди 5 години
Тоя Заев е сякаш брат близна на Плевнелиев, сякаш една майка ги е раждала! Безхарактерен, страхлив, лигав, ниско интелигентен, марионетка в ръцете на Америка! Явно македонците се осъзнаха навреме към какво ги кара тоя *** и не без подкрепата на Сърбия и Русия казаха НЕ на НАТО и ЕС. Само ще им кажа като българин живял 30 години в демокрация, братя сега живеете по добре, приемат ли ви в ЕС дупе да ви е яко! За бедните ще стане по зле, а за американските протежета ще се отвори рога на изобили
63
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувалите албанци не са мои братя ,а на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ .
62
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Посетете футболната среща Вардар /Скопие/ - Бистришките тигри .
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От изявлението на Външно министерство да обяснят какво имат предвид с това `братя и сестри`. В Македония нита един `брат и сестра` не отиде да гласува. Отидоха само албанците. Или хем ги подкрепя, хем им размахва пръст, че не са послушали Борисов и Брюксел и не са гласували правилно? Нещо много е хлъзгава приказката на нашето Външно.Ако може хем това в онова, хем душата в рая.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското правителствено И З Л А Г А Н Е продължава !!!
59
14
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Не мога да разбера защо под такива теми усещам толкова много русофилски, русофобски, сорос, анти-сорос и тем подобни настроения, а българофилските липсват... Ние трябва да гледаме НАШИТЕ интереси. В случая сме в ЕС и НАТО, щем или не щем, няма значение вече, изборът ни е направен и посоката ясна. За нас ще е по-добре Македония да се присъедини към същите съюзи и да гледа напред ЗАЕДНО с нас.
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БОЙКО БОРИСОВ ВКАРА ПЕТ ГОЛА НА МАЧЛЕ И ИМ ГИ РАЗМАЗА НА БСПТО
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитри са македонците - в Европа е добре , ако имаш свестни политици пример Словения,Чехия,Словакия отидоха много напред , а не като нас - всичко се краде и въпреки ,че сме в Ес сме най-бедния народ .та Заев изглежда е корумпе и не му вярват
56
4
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КЕ ГИ ПОДПРЕМЕ С "ОНОВА " ...МОЛИМ СЕ ДА НЕ ГИ " НАДЕНЕМЕ" !!!!!!!!!!!!!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия на снимката как са се награбили остава и да се вземат точно по европейските ценности.
54
6
 
2
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 5 години
И аз подкрепям шамарите който изядоха гръцките крадци на история.
53
1
 
10
 
! Отговори
Oбъркан преди 5 години
Последно тия сега Северно македонци ли ще са ?
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не избрахте руско подтисничество браво макетата винаги са били умни
51
5
 
18
 
! Отговори
АВС преди 5 години
Позицията е за Подкрепа на незаконен референдум в чужда държава!!! Видяхме как по най долнияя и подалл начин, пренебрегватт Българския глас "милиони законни гласуве" от референдума на Слави!!! Вотът на недоверие е неизбежен...
50
2
 
13
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
А Заю Заев какво щре прави ?
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки, че ми бе напълно бозраличто как ще гласуват, сега вече им се кефя на македонците, защото проявиха характер, гордост и самостоятелно мислене, напук на силово форсираният натиск, на който бяха подложени "от цял свят" за тоя референдум!ако нямаш чест и достойнство - нямаш нищо!