НАТО след вота в Македония: Вратата е отворена!

Столтенберг призова политиците да използват възможността
1 окт 2018 10:45, Елка Василева
61
НАТО след вота в Македония: Вратата е отворена!
Зоран Заев. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства резултата от референдума в Република Македония и призова всички политически страни да използват тази историческа възможност, предадоха ДПА и ТАСС.

Още по темата

"Приветствам гласуването с "Да" на референдума", заяви Столтенберг в Тwitter, въпреки че избирателната активност не беше достатъчно висока.

"Призовавам всички политически лидери и партии да се ангажират конструктивно и отговорно, за да използват тази историческа възможност", каза той.

"Вратата на НАТО е отворена, но трябва да бъдат изпълнени всички национални процедури", заяви Столтенберг, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блато да се изтегли от изконната православна земя - Косово, да си напуска заграбената база Бондстийл и мините Йезерина. Суверенния собственик според ООН на тази земя Сърбия да влиза в нейното владение. Край на завоеванията с НЕКОНТРОЛИРУЕМ РАЗПЛОД И АГРЕСОРСКИ ПОСТАНОВКИ.
30
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
не искаме нато искаме на балканите да живеем в мир и дружба военни сьюзи не нитрябват ние против русия няма да излезем защото сме тук от векове за вековесащ да се изтеглят от балканите и черно море и да не мьтят главите на хората
29
2
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Йенс Столтенберг каза "Нас не ни интересуват ваще закони, отдавна планираме всичко това и вашия ид.иотски народ успя да провали всичко. А да бяхте слушали сега щяхте да смените всичко дето може да се смени но пък за това щяхте да бъдете в НАТО. Е няма да ви кажа че това което ви интересува а именно да се подсигурите срещу апетитите на албанците не може и свети НАТО да го направи. Ваши войници и без това рискуват живота си в мисии които нямат нищо общо с тях но щяхте да сте в НАТО! и.диоти!"
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тУРЦИЯ 9 МЕСЕЦА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕВЗЕМЕ ДВА СИРИЙСКИ ГРАДА, ОТДАВНА СРИНАТИ ДО ОСНОВИ, АРМИЯТА ИМ Е БИТА КАРТА.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЛЕЗНЕ ЛИ бЛАТО ТАМ, ЩЕ РАБОТИ ЗА КОСОВСКО-АЛБАНСКИЯ СЦЕНАРИЙ.
26
2
 
17
 
! Отговори
АЛЧНОСТ преди 5 години
НАТО са готови да окупират Македония, и нямат никакви претенции какво ще им е името - даже да е Република К.Р за НАТО.
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония иска.Да си остане името и! Да бъде приета в ЕС! Но не желае в Американското фашистко НАТО! Толкова ли е сложно да се разбере?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето Сърбия вече не пее в хора.
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте, има простичко обяснение.Ако искаха да са независими и да са СУБЕКТ на геополитиката, щяха да се натискат да си вдигнат рейтинга и цената, участвайки в съюз от държави. Провинциалната дивотия и стокхолмския синдром ги карат да стоят пасивно и да си чакат Сърбия да се съвземе и да ги оноди отново.
22
3
 
24
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Тоя Столтенберг или е пълен *** и не схваща резутата от референдума или е ***-мазохист, на когото македонците плюят в лицето, той вика дъжд вали.
21
5
 
22
 
! Отговори
F преди 5 години
Където е НАТО, там иде войната! А американските оръжейни корпорации потриват ръце! А тук ние с гайдите само духаме супата и викаме по площадите който не скача е червен ! А наздраве!
20
7
 
13
 
! Отговори
СПАРТАК преди 5 години
Докога гърците ще крадат история и територии от съседите си, г-н Столтенберг?Македония каза НЕ на тези престъпни практики. Какво не ви е ясно?
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военни съюзи , военни доктрини , военни действия ...... обезумяла *** ! Много мъка за война .
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Международният фактор недооцени, че хората в Скопие си държат на добавката "Бивша Югославска". Все пак при референдума им за независимост въпроса е бил: "Искате ли обявяване на независима Република Македония с възможност за включване в една нова Югославия". Иначе е нямало да гласуват "За".
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги дърпат с въже и остен ще ги ръчкат отзад, през пустата врата!
16
11
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"Вратата на НАТО е отворена, но трябва да бъдат изпълнени всички национални процедури", заяви Столтенберг, цитиран от БТА."Не знаех че прекръстването се казва национална процедура. Най-важната национална процедура е да се озаптят бесните гръцки национализъм и шовинизъм и да се затворят наглите усти на маляяките, крадци на чужда история.
15
4
 
16
 
! Отговори
Юрюш преди 5 години
Предстои референдум по тоз проблем и в братска Турция! Наш Торбалан ще заяви, че ако си върнат името Османска империя Герп ще ги подкрепи! ОП ще се въздържат на първо четене и ако случайно ДПС спят, на второ ще подкрепят!
14
4
 
38
 
! Отговори
активен преди 5 години
На НАТО им трябва територията. Хич не ги интересува населението. Впрочем както и България.
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА СА В НАТО!!!!!!!МОЖЕ ДА СА В ЕС НО ЗА КАКВО ИМ Е ДА СА В НАТО!1САМО НАТО ДА ГЪЛТА ПАРИЧКИ!!!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Ако от изборите зависеше нещо щяха да ги забранят" Те просто отварят вратат, за да намъкнат гадините, никой не ви е казал, че може да ги спрете с избори.Напротив, изборите са за да ги приемете, въпреки, че не ги искатеDDКакво още трябва да стане, за да схватнете тази простичка идея?