Окончателно: 91,46% са гласували "За" в Македония

Гласа си са дали 36,91% от общо вписаните 1 806 336 души
1 окт 2018 19:26, Елка Василева
36
Окончателно: 91,46% са гласували "За" в Македония
Снимка: Reuters

На референдума вчера в Република Македония са гласували 666 734 граждани или 36,91 процента от общо вписаните 1 806 336 души в избирателния списък, съобщи днес Държавната избирателна комисия, след като обработи 100 процента от избирателните секции, съобщи МИА.

Още по темата

На въпроса на референдума "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция" със "за" са гласували 91,46 процента или 609 813 граждани, а против - 5,65 процента или 37 700 граждани. Невалидни са 19 221 бюлетини или 2,89 процента.

Председателят на ДИК Оливер Дерковски заяви, че съгласно утвърдените резултати решението не е прието, тъй като не са гласували повече от половината граждани, вписани в избирателния списък.

Докладът на ДИК ще бъде публикуван в държавен вестник в срок от 15 дни. Той ще бъде доставен на парламента и ще бъде публикуван в уеб страницата на комисията, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: македонияреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ЗАРКО преди 5 години
До Анонимен: ИЗЛЯЗОХА ПО УМНИ И ОТГОВОРНИ ОТ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ,ДЕТО НИ НАБУТАХА В ЕС И НАТО ,БЕЗ ДА ПИТАТ НАРОДА. СОЛОМОНЧЕТО ПОВОЗИ НАТОВСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ В ТРАБАНТА СИ И ГОТОВО -ЦЪФНАХМЕ И ВЪРЗАХМЕ.
33
0
 
0
 
! Отговори
БОЙЧО преди 5 години
До Факт: ТИ , НАЯСНО ЛИ СИ С ГЕОГРАФИЯТА БЕ ,МОЙ ЧОВЕК ? ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ И ОТ КЪДЕ СЕ МИНАВА ,ЗА ДА ВЛЕЗЕШ В НЕГО. СИГУРНО СИ МИСЛИШ ,ЧЕ Е В СРЕДАТА НА МАКЕДОНИЯ ! Е , МИСЛИ СИ И ПИШИ ГЛУПОСТИ.РУСНАЦИТЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ В АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ ОТ КЪДЕТО И КОГАТО СИ ПОИСКАТ.
32
0
 
0
 
! Отговори
БОЖКО преди 5 години
СТИГА СТЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАЛИ С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОЦЕНТИ БЕ ,*** ! КАЖЕТЕ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ,ЧЕ НЕ СМЕ 1989 ГОДИНА ,ЗА ДА ЛЪЖАТ НАРОДА , ЗАЩОТО И НИЕ РАЗБИРАМЕ ОТ ПРОЦЕНТИ. ИЗЛАГАТЕ СЕ КАТО КИФЛАДЖИИ !
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тия, които са гласували за ЕС и НАТО, едно 600 000 македонци не са сърби или друга *** ... останалата част от Фиром са сърби и югословени, които за нищо не стават освен за донори на органи ...
30
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И 100 % да са гласували ,,ЗА,, референдумо е невалиден ! Макетата се усетиха какво им готвят от НАТО и Кравария ...
29
0
 
3
 
! Отговори
:):) преди 5 години
дори и да бяха отишли и да гласуват с Не , гласуване в парламента пак щеше да има, първо самия въпрос е йезуитски зададен и второ правителството си беше подготвило ход с обявяване на това че референдума е по скоро с информативен характер а не задължителен, четете и тогава коментирайте .
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Товарищ Путин чрез Президента Иванов убеди 65% да не гласуват, пореден успешен ход ...
27
0
 
5
 
! Отговори
до фен преди 5 години
какви руснаци какъв втори, я виж че 65 % са отсвирили тази безмислица, а тези 32% са просто шиптъ.рите в македония
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантизмът е в клинична смърт !
25
7
 
5
 
! Отговори
Фен преди 5 години
И пак сте втооори!И пак сте втооори!И, колко жааалко е да си руснак!
24
3
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 5 години
Дали не сгрешихме?Май трябваше да натиснем за гласуване "против", вместо да бойкотираме... Защото сега какво? Пак ще променят името от парламента...Вижте сега, хибриди мои юначни:Никой не е безгрешен! Дори и Великият ни Лидер може понякога да направи погрешна преценка.Но това са временни неудачи! За вас важното е всеки ден, ама всеки ден д си четете опорните точки и да работите зад клавиатурите здраво!И все ще стане някое чудо и някой ден ще пожънем и някоя победа някъде! Ще стане, вярвайте
23
3
 
4
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 5 години
Нема такво нешто као С. Македониja, постоj МАКЕДОНИJA !!!
22
12
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Фактът е: Русия изгуби излаза си на Адриатическо море.После този факт има да се интерпретира, има да се коментира... Години наред руснаците ще реват по форумите: "Ама не беше честно, защото нямаше 50%."Ами ще реват. Какво от това? То и да имаше кворум, пак щяха да намерят причина да реват.Важни са единствено фактите!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласува ли са шиптари и албанци.Македонците си взеха БГ паспорти и когато искат може да пътуват в европа. Мои братовчеди живеят в Скопие но имат БГ паспорти. Попитах ги защо не дойдат в БГ да живеят и те ми казаха че е много скъпо и няма истинска храна каквато има в Македония. Скъпо гориво ток парно вода и точно това ги спира да живеят в Бг. Парното за месец в Скопие е 20 лв.Тока е 10 ст. квт. Вода 5 лв. на месец. Хляб кг. 55 ст. Бензин и дизел 1,60 лв. Заплати 600 лв.
20
3
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Ти от коя половина си? Защото ти хич не си разбрал.Референдумът е с консултативен характер. Щеше да е задължителен, ако беше минал. Но сега Парламентът решава. И има на разположение тези 91,46% за да обоснове решението си.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината от коментиращите не са разбрали че референдумът не минава защото са гласували по малко от 50 процента
18
1
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
В България за 10-20 хил. не признаха референдума, тука не са гласували две трети обаче всичко е екстра. Манипулатори и негодници навсякъде.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая византийците печелят.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май има доста аналогии на днешното време с охридското царство на Самуил.
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки мечтае да влезе в ес и нато браво на макетата поздравления