НАТО може да приеме Македония в началото на 2019-а

Условието обаче е одобрение за споразумението с Гърция
2 окт 2018 14:30, Елка Василева
27
НАТО може да приеме Македония в началото на 2019-а
Снимка: архив, Reuters

Преговорите за приемането на Македония могат да приключат през януари догодина и в началото на 2019 г. страната може да се присъедини към НАТО. Това заяви на пресконференция днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Още по темата

Всички внимателно проследихме съвещателното допитване в Бившата югославска република Македония (БЮРМ). Приветствам постигнатото одобрение за споразумението от Преспа. Скопие трябва да определи следващите стъпки, посочи генералният секретар.

Готови сме да приветстваме страната като 30-ия член на НАТО, но това може да стане само с одобрение на споразумението от Преспа. Преговорите (за членство в НАТО) започнаха, очакваме да ги приключим през януари догодина. Когато одобрението на споразумението завърши, може да подпишем протокол с БЮРМ. Рано догодина страната може да се присъедини към алианса. Призовавам всички да проявят отговорност и да използват тази възможност, добави Столтенберг, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21"че Македония иска в НАТО 97% ГЛАСУВАХА ЧЕ ИСКАТ." по точно - от гласувалите!!! а те са само двадесетина процента от имащите право! демек също като при нас: никой не гласува и само марципаните решават кой ще управлява!
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за инфо - не е много правилно Кипър да се сравнява със ситуация, в която Турция тръгва да окупира Балканите, защото Кипър не е бил и още не е част от НАТО. Различно е...
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че Македония иска в НАТО 97% ГЛАСУВАХА ЧЕ ИСКАТ.
19
6
 
2
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 5 години
В сайта очевидно има червени анти-Български опортюнисти,на които истината за насилственото помакедончване на 1 млн. Българи в бивша "Югославия" никак не им изнася! Историята обаче се произнесе- вашето време НИКОГА ВЕЧЕ няма да се върне,вие сте осъдени от историята!
18
4
 
3
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 5 години
Не изпускайте шанса за България- нека Македония напише в своите учебници истината за помакедончването! Ако сега го пропуснете,проспали сте златен шанс и връщане назад няма да има а бъдещето ще оцени този пропуск като предателство към народа на България!
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е абсолютен кошмар за хибридчиците!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм предполагал, че това краварската и нагло-саксонската нации са толкова отвратителни, лицемерни, безкрупулни, безчовечни, нахални, безсрамни..........немам думи! Е....и какво като влезе в отан? Ние също сме там, ама ако стане патаклама ЦЕЛИЯ НАРОД ЩЕ МИНЕ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ! КАКТО МИНАЛИЯ ПЪТ!
15
3
 
8
 
! Отговори
edin преди 5 години
Видя се че целият зор е да се вкарат макетата в НАТО. А за ЕСССР ще ги размотават 20-25 години и може да ги отсвирят както правят с турците
14
5
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Така или иначе ако турците например решат да окупират част от балканите никой, няма да ги спре. За справка питайте хората в Кипър, сега половината остров си е окупиран от турците и НАТО не каза нито гък. За какъв точно *** е тогава тази организация? Само и единствено да ни пази от Русия? Та Русия държа юздите на източна Европа 50 години, в България през това време не е имало и един съветски войник? До колкото знам, Русия има икономически интереси тук, не военни, и НАТО няма какво да направи.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 15 години сме в НАТО. Вижте колко мощна държава станахме. Дори ще си купуваме самолети няколко бройки.
12
8
 
6
 
! Отговори
Киро Глигоровски преди 5 години
България да си смени името на Балкански Пакистан, или Балканска Татария, и тогава че влеземе у НАТО .
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана ясно, че НАТО иска Македония, а не обратното. Време е македонците сега да поставят условия. Примерно гърците да си сменят името на областта на южна Македония.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на макетата!Направиха ги луди!
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо беше референдума тогава? Явно щът не щът ще ги приемат. Друг път няма...
8
7
 
10
 
! Отговори
Маке преди 5 години
САЩ да си смени името на Сбирщина от народи, съкратено Северен пакистан и идем.
7
5
 
15
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Не казваха ли, че това е единствен шанс който се случва само веднъж, сега нещо взеха да се молят ? Чичо Сам да плаща 2% БВП на Македония и тогава предложението за приемане на Мaкедония в НАТО може да се преразгледа от Великия Македонски Народ. Не може оня курник Краваристан държава на 150 год да определя на древния македонско-арийски народ някакви правила и условия за смяна на името и къде и как да членува.
6
3
 
4
 
! Отговори
Prof. Giannis Spiros преди 5 години
Ако Фиром се пише Северна Гърция, веднага ще ги приемем .
5
5
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДА... ПОРТУГАЛИЯ ,ФРАНЦИЯ, ДАНИЯ И НИСКАТА ЗЕМЯ ИМАТ ОБЩО СЪС СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК , НО КАКВО ОБЩО ИМАТ ДРУГИТЕ НАТЮВЦИ ??? ЯВНО СА ОБЕДИНЕНИ ОТ ОБЩОТО - НА.ГЪ.ЗО - НАДУ.П.ЛЯНЕ НА САЩ -О -ЕВРЕО СПОРАТА !!! ЕХ РОДШИЛД- ЕХ КИФ ,ПОД ЕВРЕЙСКО РОБСТВО -ГОЛЯМ КЕФ !!! ...АМА ЙОК -ДРУГИТЕ СА 6 МИЛИАРДА !?!?
4
5
 
20
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Абе нали сега оправяме Западните Балкани? И кога ще оправяме южна африка и те чакат
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Условието е приемането да изглежда така, сякаш Македония го желае.