Първанов предложи: Македония в НАТО със сегашното име!

Преговори за по-ниски цени на газа ще са трудни, прогнозира той
Обновена: 3 окт 2018 13:57 | 3 окт 2018 11:15, Елка Василева
129
Първанов предложи: Македония в НАТО със сегашното име!
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Северна Македония няма да я бъде и нека ние да инициираме страната да бъде приета в ЕС и НАТО с името Република Македония, с което сме я признали от самото начало. Това каза пред bTV Георги Първанов (президент 2002 г. - 2012 г.).

Според Първанов референдумът в Македония за името е по-скоро неуспешен, а въпросът е бил подвеждащ и това е довело и до този резултат.

Още по темата

Той смята, че хората, които не са гласували, всъщност са срещу промяната на името, а не срещу членството в ЕС и НАТО.

За критиките на Росен Плевнелиев към настоящия президент Румен Радев Първанов коментира, че са прескочени определени граници с лични нападки, а критиките трябва да са по политики и стратегии.

Той посъветва президента Радев и премиера Бойко Борисов да застанат един до друг и да говорят за национални приоритети, като намекна, че те в момента се нападат взаимно по дребни теми.

Относно цената на газа Георги Първанов коментира, че преговорите с Русия за по-ниски цени ще са трудни, тъй като нямаме актуални енергийни проекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БЮРМ няма да стане държава член на НАТО ДОКАТО НЕ СИ СМЕНИ ИМЕТО,1000000 ПЪТИ ИМ БЕШЕ КАЗАНО"Откъдя накъдя бре! От дяк на дяк? Прекръсти се ти като ти харесва. Пидааал.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО никого за нищо не е карало,за това какво подписват отговорност носят единствено НАШИТЕ ГЛАМАРИ.БЮРМ няма да стане държава член на НАТО ДОКАТО НЕ СИ СМЕНИ ИМЕТО,1000000 ПЪТИ ИМ БЕШЕ КАЗАНО.Ако искат,ако не разделят се с албанците,или албанците взимат БЮРМ след не дълъг брой години.Вечните кандидат сърби и по-сърби от сърбите античните етнически южни сърбомани се преселват в Сърбия или в обособен анклав и стават музей на Коминтерна със живи екземпляри.Писна ми от тия прави сърбомани.
61
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..to ako be mnogo hubavo v tazi "organizatsia "...shteshe da ima opashka za priemaneto I niamashe da vartiat suchat da vkarvat darjavite nasila !!!...nas "demokratichno " ni izlagaha !!!...sashtoto vaji I za ES...uj se darpat.ama gledat da te nabutat !!! Posle nastava " takav jivot " ,che zdrave mu kaji !!!
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аман от комунетаАман от тебе - кой накара днес Бойко да признава с договор македонска идентичност различна от българската, не е ли проклетото нато и ислямизационния съюз? Какъв е договора предателски и антибългарски, що Германия не призна австрийска нация различна от немския народ, западът мрази България и не иска вече 140 години Македония и България да се обединят. Какви комунисти те гонят започни да мислиш а не да пишеш лъжите които са ти напъхали в главата
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало шороспиетино, стига писа хиляди постове. Първанов си е ваш той вкара България в нато. Бойкосо в нищо не е вкарал България, освен в дългове.
58
2
 
5
 
! Отговори
ЛЕНИН-СИФИЛИС преди 5 години
ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ КАРИЕРАТА НА АГЕНТ ГОЦЕ ЗАПОЧНА ОТ ФАШИСТКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ "ОБЩОНАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!" МАЙ БЪРЗИЧКО СТЕ ЗАБРАВИЛИ 90-ТА, НО НЯКОИ ПОМНИМ ФАШИСТКОТО МУ МИНАЛО. ЗА ДС Е ВЕЧЕ ЯСНО, ТЕ СА ТАКИВА ДО ЕДИН!
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безроден национелен предател, русофил и майкопродавец. Докога ще търпим такива изверги да смучат живота на майка България?! И сегашния е същив, ПОЗОР!!!!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аман от комунетаСпоред теб албанците,които не гласуваха за този договор русофили ли са?Ставате смешни,за всичко да се оправдавате с разни комунисти и други измислени и минали истории,ставате досадни!Откъде накъде гърците ще противоречат на всички съседи и на три-четири народа наоколо?Да си гледат работата и да не си пъхат носа в чуждите работи,това не е тяхна държава!
55
7
 
5
 
! Отговори
Аман от комунета преди 5 години
Вие русофилите и комунистите й разкатахте фамилията на Македония през 20-ти век, сега ми седнали да й мислят иднината! На всички е ясно, че Македония с това си име няма да бъде приета в НАТО. Именно за това Кремъл застана зад бойкота на референдума!
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Г-н Първанов,Никой не създава проблеми,проблемите ги създават гърците,българите не са създавали проблем за името на Македония,макар че това са техни хора и тяхна територия.А Първанов винаги е бил добър политик,един от малкото,който мисли за тази държава.
53
3
 
1
 
! Отговори
ДО 60 преди 5 години
Всички "производни" на БКП, са БКП, седят на два стола: Натовският е за ЛИЧЕН и на деца и внуци прогрес: другият- руският стол- да могат да бъдат "значими" пред електората си в България.
52
5
 
4
 
! Отговори
Г-н Първанов, преди 5 години
ЖАЛКО, че сте ИСТОРИК.НЕ споменавате РОЛЯТА на БКП,КПСС,СССР в трагедията от 1947 г. с Македония, отцепена от България. Г.Димитров, В.Червенков и др. БЪРЗАТ да изпълнят поръката на Сталин да харижат Пирински край на СФРЮгославивя и Тито..Не споменавате и как сега, вчера, Сърбия с Путин се радват, на негласувалите.Не четете ли, че Гърция не е съгласна с име Македония. Давате нарочно грешни съвети, за да се разгарят скандали? ( както "помощта" на Путин в Сирия: изпраща потоци към Европа..)
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОЙ Е ПЪРВАНОВ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е КАЗАЛ
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония вече е 1/2 албанска.Македония е завинаги изгубена за България.Тия, които искат тая територия да се присъедини към България..............да кажат първо, как да решим проблемите си с турците и ромите, а след това и с албанците!!!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първанов русофил ли е или НАТО-вец?Или от тия , дето стоят на два стола???Ей това не ми стана ясно.............някой да каже!!
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това милионерче май ще е патерицата на Боко! Те са си лика - прилика.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нато какво си мислят, че като се намърдат в славянските страни и ще векуват там. Ще ги помете славянската пролет. Колкото повече държави налапат да им продават прескъпите оръжия на пет фирми, толкова повече фирмения щанд ще фалира по-бързо. Това където се намърдат да се превъоръжават като си нарежат най-добрите оръжия под измислени заплахи скоро едва ли ще минава и при бабите в България.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поискаме македонците да се признаят за част от българския народ с отделна държава. След това договор за вечно добросъседство и разбирателство. Гърците казаха че ще признаят Македония като земя населена с българи. Не днешния запад да ни кара да приподписваме позициите на коминтерна.
45
3
 
9
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
АРХАРЮ-ПАТЕРИЦО, ТЕ НЕ ИСКАТ В нато С НИКАКВО ИМЕ. Затова пометоха и референдума. И ние не искаме кугъри и ефки, ама затова не смеят да пуснат въпроса на референдум.
44
5
 
3
 
! Отговори
оф преди 5 години
Какво може да се очаква от комунист? Все пак те са виновни сега да има едни българи, които се мислят за македонци.