Вучич: На албанците САЩ са им и баща, и майка!

Винаги сме се борили за Косово и винаги сме губили!
27 ное 2018 12:30, Елка Василева
60
Вучич: На албанците САЩ са им и баща, и майка!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде интервю за сръбската държавна телевизия, главна тема на което бе ситуацията в Косово, съобщава сръбският печат.

"Хората мислят, че Косово е наше от памтивека, но това не е истина. Имахме проблеми, винаги сме се борили за тази територия и винаги сме губили. Съгласно преброяването от 1991 г. сме имали само 17 процента от нашето население от 1981 г. и бяхме застрашени. Натискът от албанската миграция се засили. Те бяха много дисциплинирани и даваха всичко за своя албанска държава, а ние бяхме готови на компромиси и напускахме Косово. Правихме драматични грешки през 90-те години и по-късно, само че не толкова видими", каза Вучич, запитан за сръбската политика спрямо Косово, цитиран от БТА.

Вучич изрази дълбока загриженост от факта, че гражданите на Сърбия не искат косовският проблем да бъде решен и не знаят пред какво са изправени, а албанците са готови окончателно да решат въпроса за своята държавност и са готови да платят всяка цена за това.

Още по темата

Вучич каза, че го тревожат резултатите от проучване, което показва, че сръбските граждани мислят, че статуквото може да се запази.

"Това не е възможно", подчерта той. "Никой не го иска, нито Европа, нито светът, не искат и албанците, които в момента в Косово са 91-92 процента и вече имат потвърдена от западния свят държавност", каза сръбският президент.

Той запита както да се прави, ако се стигне до някакъв конфликт.

"Да се радваме, че сръбската армия ще влезе и ще рискува конфликт с НАТО, или да кажем - елате и избийте нашия народ. Затова през цялото време говорех да намерим компромисно решение, без решение навлизаме в огромни проблеми за нашия народ", каза той.

Моята борба за Косово е борбата на Давид с Голиат, който е целият западен свят и албанците заедно, каза Вучич.

Албанците отдавна работят за присъединяването на Косово към Албания, имат само едно знаме - албанското, а всички в Европа се правят, че не виждат това, добави президентът.

Той коментира и снимката, направена вчера на съвместното заседание на правителствата на Косово и Албания в Печ, на която албанците позират с ръце, поставени като крила на орел, с думите, че повече му приличат на кокошки, отколкото на орли. "За нещо подобно всички ние щяхме да бъдем изпратени в Хага" /където се намира трибуналът на ООН за бивша Югославия/", каза той.

На срещата на Европейската народна партия чух от голям европейски лидер, че в Европа единствено на албанците е позволено всичко, твърди Вучич.

Той обаче заяви, че няма да приеме никакъв шантаж и натиск по въпроса за диалога с Прищина. "Европейските представители имат много идеи за някакви компромиси, но не и как да смирят албанците. Препълнени са с идеи, но аз вече не съм готов да ги слушам. Цената изобщо не ме интересува, чух, че някои искат да ме смачкат, но не ме интересува. Америка е и майка, и баща за албанците, а останалите /в ЕС/ са им стринки и лели", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
бони преди 5 години
До bluesky1Дабе дали отпор, затова 80 процента са приели исляма... баси отпора. Нас са ни клали и потурчвали ама не сме 80 мюсюлмани
25
3
 
8
 
! Отговори
bonbon преди 5 години
На гадните сърби, все някой друг им е виновен! Това им се пада, винаги сме страдали от тях! Всичко лошо , което им се случва е добро за нас!
24
8
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
*** са албанците и шиптърите,много ясно.На турци приличат.Мюсулмани,език неразбираем.Руси били,друг път.Но ти *** някакъв друг филм гледаш.Вероятно американски.Навремето тия имаха страх само от българската армия.Защото имат лоши спомени и от ПСВ и от ВСВ,все сме ги окупирали-тези в Македония и Косово.Иначе и сценария им за Западна Македония е същия като за Косово.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То с турските станции и по Северното Черноморие е така.Нищо че е още по-далеч.Не пестят хората за пропаганда и реклама.За разлика от нашите
22
3
 
14
 
! Отговори
Паг преди 5 години
До bluesky1Албанците в Албания са атеисти. На тях им пука за родината, а не за некви измислени юдейски пустинни религийки (ислям, християнство и т.н.).Виж в Косово да има мюсюлмани и то радикални.
21
2
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
до 10 ГАДОРЯН Вземи прочети малко история, прочети за подвига на албанеца Скендербег в битките му срещу Османската империя! Ввероятно не знаеш, че албанците не са "***", а са коренно население на Балканския полуостров, каквито са гърците! Албанците населяват тези земи преди сърбите! Освен това албанците осъществяват най-яростната съпротива срещу османците в сравнение с останалите балкански народи! Албанците освен това са около 80 процента мюсюлмани, но имат и голям процент християни-катол
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???? Отдавна е така. Още по времето на соца в Бургаско се чуваха турски станции. Има си някакви международни правила, но не знам дали и как се спазват.
19
2
 
16
 
! Отговори
???? преди 5 години
Лятото, като съм пътувал по пътя Бургас - Варна не мога да си наглася радиото на българска станция, пълно е с турски! И на никой ли не му прави впечатление, преди така ли е било - не знам?
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите на Македония казваха Южна Сърбия. Съветската армия и българската армия освободи Македония от сърбите. Днес Македония е независима от Сърбия не благодарение на Запада, Англия, САЩ, а на Съветския съюз, Сталин, Димитров.
17
8
 
17
 
! Отговори
???? преди 5 години
В България се заражда същата картинка. Богатите и властимащите българи, голяма част от тях са продажници и водят страната към Национална катастрофа! Демографския срив може да бъде последван от отцепване на територии от страната! Без да се воюва по "кримският сценарии". Скоро имаше протест, мисля че беше във Видин, хората заявиха, че искат да преминат към Румъния. И ако във Видин е по-скоро провокация и превличане на внимание, то за югоизточната част на страната е съвсем възможно! .
16
0
 
24
 
! Отговори
,.,.,. преди 5 години
По време на османското владичество сърбите населяват само северозападните части на областта,на север и запад от линията ПризренПрищина.На юг и изток живеят българи.Свидетелство за това българско население са съвременните горан една от българските етнически общности тук,позната още и като торбеши, ислямизирани в 17-18 век.
15
0
 
16
 
! Отговори
,.,.,., преди 5 години
По време на Първото българско царство областта е завладяна през 9-ти век и започва се оформя като част от българското землище.Сръбското проникване е много по-късно едва през 13 век,когато областта е включена в Душановото царство.За сърбите Косово е свързано с Косовската битка през 1389.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите изтезаваха и убиваха БЪЛГАРИТЕ, останали са само 20 000 от диаспора от 300 000. Всичко се помни и народната памет е вечна въпреки фалшификациите. Сега изкат да изтребят албанците, обаче са им криви сметките.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенОбоснови се. За пръв път чувам подобна изцепка, че Сърбия и САЩ били първи дружки.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те албанците и в България имат една стринка ли беше,леля ли им е,незнам точно,ама що усилия положи за договаряне, умиротворяване и дигитализация на Западните Балкани.Резултати обаче не се виждат,щом и Вучич вече не искал да го слуша,а пък резила е за нас.
11
3
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
"винаги сме се борили за тази територия и винаги сме губили"-СЪЩОТО МОЖЕМ ДА КАЖЕМ И НИЕ ЗА Македония.Едно към едно.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В косово сърби не е имало преди 1918 година Факт 1 а и след това баха много малко Факт 2 Както казва народа за невъзможна работа (все едно сърбин да не яде бой в косово ). Факт 3
9
10
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Нагла сръбска пропаганда е, че албанците някак си насилствено са населили Косово. Това е историческа измишльотина и виц. Косово е населелено от албанци веднъж по време на Османската империя, когато сърбите масово напускат областта и се заселват във Воеводина, тогава част от Австро-Унгарската империя и втори път по време на комунизма, когато допълнително сърбите напускат областта, за да живеят в големите градове на Югославия! Факти!
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърби,изпуснахте Косово още при другаря Тито.Най-коварно е демографското завладяване.То е тихо и неусетно.Изведнъж се оказваш обграден от малки цига-нета,те растат и се размножават,а ти продаваш и се изнасяш.Никъде в ООН няма закон срещу това,този проблем не е дефиниран,а е наложително.Навсякъде се размножават най-много чер-ните и простите.Белият човек навсякъде отстъпва територии
7
1
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Америка е и майка, и баща за албанците, а останалите /в ЕС/ са им стринки и лели", каза Вучич.Точно.