Откриха потопена германска подводница в Черно море

Тя е била потопена от руснаците през Втората световна война
1 фев 2019 20:37,
28
Откриха потопена германска подводница в Черно море
Снимка: Reuters

Турски изследователи откриха германска подводница, потопена по време на Втората световна война в Черно море, предаде ДПА, като се позовава на Анадолската агенция.

Още по темата


Подводницата U23 е била открита от специален кораб за търсене на подводници на дълбочина 40 метра, на 2 морски мили от град Агва, окръг Истанбул. Подводницата е била намерена след четиригодишно търсене, предаде БТА.

40-метровата подводница U23, която е била част от германската флотилия "Kriegsmarine" (от шест кораба), е била използвана в периода между 1942 и 1944 г. при операцията Барбароса, при което са били взимани на прицел руски кораби в Черно море.

Руснаците са потопили три от германските кораби.

Турция е открила първия кораб U20 в Черно море (в района на окръг Сакария) през 1994 г. Третият кораб U19 се смята, че се намира в морето недалеч от град Зонгулдак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
void преди 5 години
Статията е пропита не само с невежество, но и с неточна информация. Освен това е и малко закъсняла... с почти 11 години. Всъщност U-23 не е потопена от ничий флот а от екипажа си за да не бъде пленена в края на войната. Потапят я край бреговете на Турция. В статия на Дейли телеграф от 3. февруари 2008г. се обявява, че подводницата е открита от турски морски инженер на име Selçuk Kolay на дълбочина 49м и около три мили от турския град Agva.Днес, почти 11 години по-късно, тук това е нова новина..
21
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Потопили са македонските ВМС,под командата на Тито.
20
7
 
13
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Браво Русия!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря на Георги. Ето и справката:Потопена от екипажа си на 10.9.1944 г.3 февраля 2008 г. газета "The Daily Telegraph"сообщила, что турецкий морской инженер Selçuk Kolay обнаружил U-23 на глубине 160футов (49) на расстоянии примерно 4.8 км от турецкого города Агва.Остава да благодарим на Павлик за свежата, само на 11 години, информация!
18
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимене не може да си токова *** даже и Сорос не дава пари на такива
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Статията" е блестящ образец на невежество. Какви кораби, какви 5 турски лири? Всички съдове с U са подводници! Kriegsmarine е названието на тогавашния германски боен флот, надводен и подводен, всички видове и тонажи.Руснаците са се биели мъжки с всички останали им средства. Няколко подводници и самолети-торпедоносци. Използвам "руснаци" за краткост. Маринеско, обявен от Хитлаа за личен враг, е румънец. Действал е в Балтика и е потопил "Густлов". Една закъсняла отплата за "Армения"!
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да се разчисти дъното за да има място за краварските катраници
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Операция "Барбароса" е през 1941 г.
14
11
 
21
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Руснаците могат да потопят когото си искат.
13
21
 
20
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
Фейк нюз, германицте сами са потопили подводницата в края на войната. Единственото нещо, което могат да потопят руснаци са езиците им в чашите с бояришник.
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да спечелят битка, нито немците, нито други европейски държава не могат да задържат власт на толкова голяма територия при такива природни дадености, най-вече студ и блата.НАТО се мъдрят как аджеба биха се придвижвали войски и тежка техника през урбанизирани територии и се оказва, че наличните сега мостове няма да им издържат, например.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брежнев:А Малая земля, Новоросийск не е ли на Черно море?
10
25
 
30
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Ако немците бяха спечелили войната сега нямаше да има Русия, а България щеше да бъде една уредена страна със значително по-голяма територия и население.
9
7
 
18
 
! Отговори
georgi преди 5 години
Фалшива новина, балъци.. подводницата е потопена нарочно от великите германци, за да не попадне във вражи ръце.https://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-23_(1936)
8
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са потопили 3 немски подводници, а немците са потопили целия съветски флот в Черно море. Между 1942 и 1944 г руснаците изобщо не са имали излаз на Черно море. Немците са стигнали чак до Сочи.
7
11
 
5
 
! Отговори
Да, Патроте... преди 5 години
..... Скуро, мнооооого Скуро....
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Патриоттова твоето "скоро" е като светлия комунизъм.Никога не идва.
5
6
 
12
 
! Отговори
Хм преди 5 години
4 години я търсят, това са много пари за оборудване и гориво на кораба, заплати на моряците...Баба Меркелица ли плаща масрафа?Едва ли ще получат достатъчно пари от антиките вътре, за да си покрият разходите.
4
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено тъй ще кажат, по време на ВСВ руснаците със какво са я потопили ? Каруцата е аварирала и е потънала сама или немците са се страхували да се покажат над водата след края на войната и са се самоубили вътре като Хитлер.
3
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторите на статията се изразяват като невежи американци. "Руснаците" били я потопили. 1942- 1944 година има съветска армия, в която националностите са десетки. Пиша го, защото съвременните ученици масово не знаят какво е Съветски съюз.Да наричате съветската армия руска е подобно да квалифицирате Левски като турчин (османлия)