Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!

Там, където са сърбите, там е и правото, каза Вулин
21 фев 2019 11:45, Елка Василева
255
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 3 седмици
До Анонимен

Ако го има..............
192
0
 
1
 
! Отговори
Споко преди 4 седмици
Винаги има първи път....
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо пееш на ушенце на Ердоган, после твърдиш, че си смел и горд! Югославия беше хубава държава не заради сърбите, а щото там бяха събрали всички херцогства от Австро-Унгария! А сърбите винаги са били страхливци!
190
5
 
11
 
! Отговори
Бончев преди 4 седмици
Сърбия е пример за напълно провалена страна ,пропиляла шансовете си които получи от историята.като капак на загубеният си сложиха и лесбийка за министър председател
189
9
 
9
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 седмици
Къде беше Сърбия,къде е сега,окаяно положение на цървуланковци с комплекси за минало величие. даже от нас по БВП са далече назад
188
3
 
14
 
! Отговори
Кристина преди 4 седмици
Браво това се казва отговор, право куме в очите.. добре, че е Путин иначе досега Америка да са оглозгали целият свят ..
187
5
 
11
 
! Отговори
СС преди 4 седмици
Личи си колко са на правилната страна, останаха без 80% от територията си и половината от населението си!
186
5
 
14
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Представяте ли си само, ако Банкянскио беше зинал да каже “не е наша работа да се мешаме за Венецуела, България е на неутрална позиция!” Едно е сигурно, евреите и техните кукли на конци - Меркел, Юнкер и от Козяк щяха яко да рипнат да му набият каската! Затова подкрепяме стипендиянта на Отворено Общество (разбирай на Сороc) Гуайдо!
185
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2, 3 години и Сърбите ще са в НАТО.
184
6
 
11
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
българското простолюдие си няма най-малка престава от къде идва и за къде отива, затова взема тая откачена про-сръбска руска позиция, но трябва да не се обърква на сърбите им имаме един файл с делото и ще им го начукаме когато му дойде времето. Хубавото за нашето простолюдие тогава е че няма да има нужда да пресича граница за сръбска скара... Като ходите да маате плескавици до Белград дъл сте се замисляли що много по лесно се разбирате със хората до Ниш? Ами щото са турлаци, не србе ...
183
5
 
13
 
! Отговори
Сат преди 1 месец
Сърбите се дървят, защото вече нямат полезен ход.

А миналата година Ердоган баше на гости в Белград и лично Дич му пя маане.

Беше много грозна гледка.
182
7
 
15
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
Ало почитателите на сръбската скара, като завиждате на сърбите за партиотизма и националното достойнство дали се досещате колко сте далеч от нещо като български патриотизъм и национално достйнство?
181
7
 
5
 
! Отговори
@ преди 1 месец
До до 148

Какво да се спасявам? Това дали дадена група са варвари или не, няма нищо общо. Факт е, че САЩ ги спасяват, както и цяла Европа от Германската империя, Райх и тн и то два пъти. Пък те ако искат и хора да пекат на площада, тяхна си работа.
180
10
 
9
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
сърбите са прост и проклет народ , само по-прости от тях са нашите отродени русороби почитатели на сръбска скара... това е забележително как се намира добра дума у българското простолюдие предимно от западна България за сърбите след цялата им трагична роля в нашата история!?
179
9
 
9
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 месец
сърбите имат много грехове и сега плащат и само се моля дано да стоят на страната на Русия и против Америка в следващата голяма война когато и да е тя, ще си върнем западните покрайнини и дори можем да имаме претенции към областа до Ниш и малко от татък, тая област е отделена от България още преди Македония , това е преходна зона между бългаския език и сръбския нарича се турлашки, сърбите усвояват тая област и я сърбизират още преди нашето освобождение когато няма българска държавност
178
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, бе да Сърбия винаги на правилната страна.
Забравят, че бяха съюзници на турските султани в походите им на Балканите през 14век.
Даже се биха в Анадола при Анкара срещу монголите на Тимур и заедно с турците бяха тотално разбити, а Султана, Тимур вкара в клетка за маймуни.
При падането на Видин сръбския княз убеждава Срацимир да предаде крепоста , защото Султана бил много милостив и щял да му прости и върне царството.
При Ровине Влашко сърбите са турски сюзници и отново бяха разбити
177
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 месец
177 Достойнството човек. Достойнството не струва "малкото заблудени туристи".
И в Сърбия няма много амирикански туристи. Искам да видя български държавник, който може да нарита американски/руски/немски посланик така.
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с визите за американци звучи добре. Проблема е че никой американец не се е убил да ходи в бантустана, даже не го знаят къде е. Визите ще спрат и малкото заблудили се туристи :)
175
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Когато избирахме президента Радев - каза че иска да върне ДОСТОЙНСТВОТО на българите. Вижте народ който не си го е губил.
Още чакам да се въведат визи за американци както американците държат визите за българи. Никакви практични и изгодни аргументи не издържат.
174
6
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Браво Сърбия!!!
А вие мой братя българи - търпете да избиват старците ни по селата за да им вземат пенсиите, търпете децата ни да попълват анкети какъв пол са, търпете, търпете търпете. Те ще ни дадат пари за магистрали/матро и къщички за гости.