В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа

Болница Билкент ще приема по 30 хиляди пациенти дневно
14 мар 2019 21:07, Анисия Иванова
89
В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа
Снимка: Болницата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри най-голямата болница в Турция, предаде Анадолската агенция.

Новооткритата "градска болница" Билкент (Bilkent City Hospital) с капацитет 3633 легла и 131 операционни е и най-голямата болница в Европа и трета по големина в света, отбелязва в. "Йени шафак".

Болница Билкент ще може да приема по 30 хиляди пациенти дневно, когато заработи в пълен капацитет. Спешното отделение на медицинското заведение ще може да приема по 8 хиляди пациенти дневно.

Болничният комплекс притежава най-голямата лаборатория в Турция, както и две площадки за хеликоптери линейки, информира Анадолската агенция. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Бягай в Турция шебек
30
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е велика, ама се работи и соц е нямало. Дребни риби сме. Кой да попитам е измислил християни, мюсюлмани, една вяра както казват някои би следвало. Обикновените турци са си готини, бай Тошо е за бой. Грешка голяма и от 1984 зле сме. В 1989 си изтеглих парите от банките и рухна всичко в България. Яжте си милионите вългари депутати. Загубени поколения. Бай Тошо иначе бе хитрец, и кво хитро, като за ср. Сп. 100 лв., за висше 170 лв. Не виждаме изход. Късмет алейкум. За Турция лечение забрави.
29
6
 
19
 
! Отговори
ДО 14 преди 5 години
Ти в ред ли си бе? Излизалли си от родното си място.Панелките за 2 и половина милиона българи ,които скоро ще се чудят какво да правят ли е ,,многото на бай Тошо? Или губещите мастодонти Кремиковци,Радомир,Враца,Девня ,Стара Загора-ДЗУ и АТЗ,Правец ,60 километра магистрала/спряна/,започнато метро/спряно/,АЕЦ Белене/спряна/,и още и още...накрая обяви социализЪма за недоносче и 89-90 обявихме държавен банкрут и..мораториум и купони.Построил той а тия без соца къде отидоха?Сега му сърбаме попарата.
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нещо кой го е направил, , ДИКТАТОРА ,, или как му викаха СУЛТАНА,,, мале мале
27
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Няма как да се сравняват мащабите на стройтелство на държава с 80млн. население и то увелищаващо се все пак нещата се правят и с визия за напред и държава с 7млн. и силно намаляващо население. Надявам се да не ви разваля негативизма на повечето но последнуте 10г. има множество реализирани проекти от съществено значение като магистрали, да зарадвам коментиращия по долу Дунав мост 2, метро станции и множество ВИК проекти. Съгласен съм че качеството е мн ниско.
26
4
 
35
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Ашколсун Комшу,Машалах......
25
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле само преди 30 години бяхме като галактическа империя спрямо тюрките. Сега как е положението ....
24
5
 
45
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Чета коментарите и си давам сметка колко е ниско нивото на повечето коментиращи. Първо евала на турките, колкото и да не ме кефят поздравления за болницата. Второ и ключовото е, че Турция двмографско е нарастваща държава. За пример 1990- 50млн. 2018-78млн. Има логика в стройтелството на болници за 30г. Имат 30млн прираст. При нас обратното за 30г. 2млн надолу. Нормално е при по намаляващо население и болници да затварят...
23
17
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
държава която дори не е в ЕС строи най голямо летище сега най голяма болница а ние с милярдите влизащи у нас едни микропроекти не умеем да изпълним дори едно малко нещо като тунел под шипка не можем да започнем,дунав мост 2 чака изпълнение от десетилетия и т..н...все пак колкото и гигантски и впечатляващи показни неща да строят комшиите предпочитам да живея в страна от ЕС макар и най бедната.поне никой няма да ме хвърли за нищо в затвора
22
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Тиквостан не могат да ремонтират 10-метрова улица половин година. Падението е жестоко !!
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В *** пък залепиха плочка за 10 милиона накриво на Граф-а.
20
14
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Имал бол пари, дал. Дали има смисъл, поживем - увидим.
19
6
 
32
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Турция е 80-милионна държава, а Истанбул е с население колкото две Българии. Там може и да има смисъл от такъв медицински мастодонт. Ние нямаме нужда от такова чудовище.
18
28
 
10
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Тресе го Мегаломанията...
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кара Бойко паша лично отряза лентата.
16
35
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Кой ще лекува в тази болница.Да не са онези с купените дипломи:)))Това се нарича грандоманщина.Пиша го за турците във сайта които викат само вай вайУтре Ердо ще направи и най големия затвор в света.Помнете ми думата
15
26
 
15
 
! Отговори
яж и пий преди 5 години
Летища в морето вместо на сушата,тунели под водата вместо мостове,огромни стадиони и болници вместо доста по малки на разпръснати на различни места,Широки нови магистрали вместо ремонтиране на старите в Анадола и строеж на нови па макар двулентови но където има нужда,правителствен дворец като на султан вместо нормална функционална сграда.Все грандомански проекти.Тези работи искат пари за построяването и още повече пари за подръжка,охрана и обслужване а вече заеми не се дават на Турция за съжален
14
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тодор Живов построй много повече отколкото Ердоган, но виж сега какво стана с тях. Същото ще се случи и със тези големи турски строежи, особенно болницата - повече пари *** и от ядрена централа. До 1-2 години ще се заговори за бордове и намаляване на разходите, орязване и т.н. На Ердоган стоежите са "на гол корек, чифте пищови". Нека си строят, не ме интересува
13
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Турция да ни взима..Прав си за първото - Турция е богата държава наистина.
12
23
 
58
 
! Отговори
Турция да ни взима.. преди 5 години
Турците са си богата държава. А ние сме нищожествата на света. Все си мисля дано Турция да ни вземе че да се оправим най-накрая и ние.