Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!

Това е битка за Сърбия, отсече президентът
Обновена: 27 мар 2019 10:50 | 27 мар 2019 10:50,
289
Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!
Снимка: Reuters, архив

Александър Вучич обясни в интервю снощи, че Сърбия се бори с още четири страни за привличане на фабрика на германския автомобилостроител Volkswagen. Другите страни, които също могат да привлекат инвестицията са България, Румъния, Турция и Украйна.

"Знам колко се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме приятели, но това е бой, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници, пише БТА.

Още по темата

"Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо за това.

На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
1
 
! Отговори
34654567 преди 5 години
Искаш да кажеш, че Меркел ще нареди къде VW да инвестират десетки милиарди евро? При толкова много пари винаги има политика. Но няма как да отворят завод в Судан...примерно. Винаги инвестицията е пряко свързана с рисковете или с липсата на такива. В България няма да е проблем искането на "ресто", кой ще изнудва VW (Германия)...но кой, кой ще работи? Трябва да го направят някъде около Видин за да влязат румънци и сърби освен нашенци. Интересно ми е много, но дори и VW не са застраховани от грешка
129
2
 
4
 
! Отговори
A БАНКЯНСКИЯ преди 5 години
какво прави. Урежда Сърбия, Македония с членство в ЕС, защото е много загрижен за тях. Само не и за българите. Национални ду.педавци, за една снимка с НАЧАЛНИК/ то началници на ТИКВАТА бог дал/ са готови да затрият държавата
128
2
 
10
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ако дойде VW ще фалира от "продажаба"на промоционални автомобили за герберугите. Накупиха си евтини апартаменти с гаража, сега ред да се поставят промоционалени автомобил в тях. :)))
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34654567,Отварянето на подобен завод в България ще е чисто политическо решение. Румъния е естественият печеливш кандидат.
126
1
 
4
 
! Отговори
34654567 преди 5 години
И преди бях писал по темата. Не виждам как ще отворят тоя завод в България, Сърбия или Турция. Ердоган е непридвидим. Ние и сърбите вече нямаме капацитет и човешки ресурс. Остава Румъния и за себе си съм сигурен, че ще бъде там.Работя в сферата и знам за каква липса на ресусрс говорим в България. Ако все пак VW дойдат...ще видим.
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия е много напред от Б-я,няма сравнение и имаха война.Само пътищата да им се погледне ти стига,да не говорим за външна политика ПРАВИЛНА,Близо са до Европа с граници интеграция,Б-я дърпа към Турция,няма с турски сериали...
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкоооо..... вече ти се смеят и животните в зоопарка! Как може да си толкова пpocт?
123
4
 
11
 
! Отговори
реалист преди 5 години
С Мутра на власт, с формални закони, евтини апартаменти и правосъдна система само на книга, главен прокурор, който и за красота не става, забравете за VW. Видимия резултат на Герберугите - в Сърбия инвестициите растат, а тук намаляват.
122
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли вече, че не се прави нов завод, а се мeсти този от Украйна? Мeсти се, защото е фалирал. А е фалирал, защото е произвеждал коли за Просия. Просия отказва да купува от Украйна и Фолксваген са принудени да го преместят. Не може да е в БГ, защото руснаците и от нас няма да купуват. Те си искат Сърбия.
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе не змам за Англия и какво заводи иматТова не знаеш, онова не знаеш, да пишеш без грешки не знаеш... Ти въобще на училище ходил ли си?
120
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз видам само да мятат пачки, не виждам да ровят в кофите за храна.А бе. След като пенсионерита фърлят пачки през балконите и е толкова добре в България, защо българите са първи по смъртност в света и 3 милиона българи мият улиците и мизерстват на Запад вместо да се върнат в България да фърлят пачки?
119
6
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Кой направи магистрала без средства от ЕС?Той ще вземе VW!Нашия като им каже дайте 70% и ще побегнат към Сърбия като другите инвеститори дето се изнесоха от България с писъци!Инвестиции в БГ през крив макарон с тоя баш бакан!!!!
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10-15 години населението на Българфия ще се състои от 80% старци които ще трябва да плащат сами пенсиите си или да се оставят на произвола на съдбата да просят и да ровят в кофите за огризки от храна.
117
4
 
11
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
След ГЕРБ и потоп....
116
6
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
И кой ще работи в България, ако направят този завод тук ?Ромите ли ?!
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе не змам за Англия и какво заводи имат Хонда и Нисан и как ще се оправят с Брекзит, но 90% от професионалистките в ЕС са българки, работят си момичета, предлагат си професионалните услуги и не ги интересува нито Хонда, нито Нисан как ще се преборят с пазара след Брекзит.
114
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До червения *** с 3-те милиона миячи и просяциА бре чемшир руски, защо тогава в чужбина са се родили повече българчета, от колкото в БГ? сигурно защото мизерстват и нямат какво да ядат?
113
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се заблуждавайте. Дори град като София не е в състояние да предостави 18 000 образовани (да не говорим за квалифицирани) работници. Всичко що е читаво отдавна е в чужбина. В момента дори най-обикновени стругари не могат да се намерят, а навремето беше с лопата да ги ринеш! Може да има доближаване до тази бройка, но ако се дадат наистина европейски заплати, което просто няма как да се случи. Проблема с малцинствата, които веднага ще налазят да крадат метал, въобще не го коментирам.
112
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е социално и икомомически опустошена държава. Българите се молят на господарите да предпочетат тях пред Сърбите за евтина работна ръка.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 120А бе. Защо фау-ве не отвори завода в Англия, след като англичаните се молят на японците да отворят заводи за автомобили в Англия и предлагат да японците да им работят евтино?Защото в Англия Хонда и Нисан имат много големи заводи и съответно продажби и Фолксваген няма да се пребори с тях.Не си заслучава да правят завод и да внасят в ЕС коли, на които ще трябва да плащат мито след тенденцията за Брекзит.Много е просто, но ти нямаш достатъчно ум да се сетиш явно.