Западните Балкани се договориха - свалят роуминга

Инициативата е на еврокомисаря Мария Габриел
5 апр 2019 13:52,
35
Западните Балкани се договориха - свалят роуминга
Снимка: БулФото
Шестте страни от Западните Балкани - Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Македония и Черна Гора, подписаха регионално споразумение за намаляване на тарифите за роуминг помежду им, съобщиха от офиса на българския еврокомисар Мария Габриел. От екипът на българката изтъкват, че е резултат от нейните усилия от началото на мандата й. 
 
От 1 юли тази година цените на минута разговор в региона няма да надвишават 10 евроцента. Интернет мрежата
ще струва най-много 18 цента за мегабайт, а текстовите съобщения - по 6 евроцента.
 
"Това е исторически момент за всички нас, който показва, че обединени можем да постигаме резултати. Споразумението е ярък символ на силната политическа воля на всички, ангажирани с него. То е споразумение  на шестте балкански държави и ние го подкрепяме напълно. Следващата стъпка е да договорим същото, но този път между Западните Балкани и Европейския съюз", коментира Мария Габриел. 
 
Българският еврокомисар говори на втората Цифрова среща на високо равнище в Белград с участието на  сръбския премиер Ана Бърнабич. Габриел очерта постигнатото за последнат година по Цифровата програма за Западните Балкани. Тя изтъкна, че партньорите от региона са изготвили стратегии за широколентов интернет. Според нея е налице политическа ангажираност за подготвяне на стратегии в областта на информационните и комуникационните технологии, както и за приемането на законодателство в сферата на киберсигурността. 
 
"Миналата година показахме силна воля за цифрова промяна на региона. Ангажирахме се да инвестираме в широколентова свързаност, киберсигурност, цифровизация на индустрията, цифровите умения на гражданите, засилване на изследванията и иновациите" - добави Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: БалканиМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според публикуваните документи и разкрития на биволъ, госпожата е храненица на г-н Со.ос, отстоява правата на *** културата и винаги , когато може, тя предпочита да говори на френски!
32
2
 
5
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ преди 5 години
ТАЗ ли е по смо.тана или г-жа БРЕКЗИТ Тука иам, Тука няма. От едно тесто са замесени.
31
1
 
8
 
! Отговори
ИЗМАМЕН преди 5 години
Да и *** , намалиха интернета в плановете , и като свършат минутите нета спира (а те го водят бавен интернет ) не е бавен мошенници а спряяяялл;
30
3
 
9
 
! Отговори
Фарс Текс преди 5 години
Тая Гаргамел Шмайзер как е с имотите ?
29
1
 
10
 
! Отговори
Вземи да свършиш раб преди 5 години
Ако вържем едно магаре на длъжността, която заема г-жа. ГАРГАМЕЛ, то ще свърши повече работа от този "Изкуствен Интелект".Гаргамел, кога за последно си работила със сайта на Българската Агенция по Вписвания? Пробвай с Microsoft Edge Chromium и ги питай за ИИ в сайта им дето дублира една и съща справка два пъти. Взима два пъти такса за една и съща справка.Гаргамел, разбра ли?Пробвай да си платиш данъците на апартаментите в София от село Свирково с лаптопа дето Брюксел ти го купи.
28
1
 
10
 
! Отговори
men преди 5 години
мижай да те лъжем е свалянето на роуминга както и сичката работа на апаратчиците в бриксел. гаргамелчето обаче не е такава. тя е шпециалист. ако не бачкаше в ЕК щеше да е шефка в гугъл и да кове бъдещето на чоечеството. добре че порко я намери такава талантлива, умна, красива. а както виждаме оценяват я и старите еврейски родобе от европа, че и снаха я направиха. мъжът и е много добър ерудиран и умен човек, работи в кухнята за бедни през свободното си време. жалко че няма такова. хубавци. пу ай да не им уроки. дано да стане председателка на ЕК скоро. заслужава.
27
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Бравода не се окажат прибързани аплаузите?!..Защото ако текста е точен: -..."..страни от Западните Балкани - Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Македония и Черна Гора, подписаха регионално споразумение за намаляване на тарифите за роуминг помежду им,"..!!!!"ПОМЕЖДУ ИМ"!!!..Ти пак ще плащаш по 7 лв/мин,защото "Зоните" за нашите оператори си остават!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Предпочитам доказани *** като Бареков да пратя там, отколкото тия рептили Мария Гаргамел и *** Мейдел. Опасни са, щото не ги знаем на какво злодейство за няколко сребърника ще са способни.Иначе Барека е *** и не може да направи голям зулум
25
1
 
16
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Мария Гаргамел е скучобра. По интересно а е 30 годишната *** Мейдел от наще. Тя няма и ден трудов стаж, направо евродепутат става преди 5 години, сигурно защото родителите са и крупни търговци на лекарства. Сега пак са я турили в листите, не че не е станала милионерка вече. Кариерно успелите хора и кадърни, нямат шанс за сметка а на наследниците на партийните величия и мутрите, каквато е и Мария Гаргамел всъщност. Пак да им гласувате.
24
1
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И откога Габриел стана българска фамилия?
23
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Е разгиле в момента в Сърбия 7 лева на минута и 25 лева мегабайт интернет. Дране сие
22
1
 
13
 
! Отговори
КОКОШКАта НА БРЮКСЕЛ преди 5 години
Аз ако заемах такава длъжност щеше да ме е срам от хората и като ям на масата щеше да ми е неудобно. Нищо не направих, за да може да има ел.правителство.Мога ли от село Свирково да си платя данъците на магазините ми в София по електронен път? Не мога!!! Еми тогава, за къв дудудк ми говориш за КОСМОСА, ВСЕЛЕНАТА, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ и Супер Компоти?За къв *** си там вече толкова години? Някой ще ми каже ли?Защото 3 месеца сайтовете на НОЙ, НАП не работиха? Затова ли си там?ЗА ТАКАВА ПОЗИЦИ
21
1
 
14
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Гаргамели... тръгнали да говоря за СУПЕР компютри и ИИ, а всъщност един сайт не могат да направят: - сайта на детските градини ли направихте? - сайта на Винетките ли направихте - сайта на Агенцията по Вписванията с грешните данни, който ще изкарат утре папа собственик на Софийската джамия (имам доказателство и скоро Брюксел ще затвори АВ щото много некомпетентни хора не са направили една проста валидация). Как може собственик да продаде имота на себе си бе? -сайта на винетките с дублираните
20
0
 
11
 
! Отговори
Гаргамел преди 5 години
Марийка Гаргамел е срам не само за БГ, но за всичко, което се случва в целия ЕС. Обяснявам! Плащам едно левче на Агенцията по Вписванията за да извадя една справка. В справката на мястото на продавача е описан купувача, а на мястото на купувача е описан името на продавача.Излиза така, че продавача е купил имота, който всъщност е продаден от човек, който никога не е бил собственик на имота.Сайта им не работи с Chrome. Гаргамелите само говорят и нищо не правя. Къв ИИ, аз една справка не мог
19
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ха ха ха ха ха ха!!!!!..-"широколентова свързаност, киберсигурност, цифровизация на индустрията, цифровите умения на гражданите"...КАКВО ОЗНАЧАВА ИЗРАЗА "ЦИФРОВО УМЕНИЕ НА гражданина"?!?!?!.......това ОПРЕДЕЛЕНО подхвърлено на политсцената същество дали изобщо има и бегла представа за щуротиите,които ръси?!..па и друго:-ЕВРОКОМИСАР се занимава с проблемите на страни,НЕЧЛЕНКИ на Съюза!!!!?!?!...Как става тая работа?!
18
0
 
7
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Мен даже Бойко не ме иска
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taka mnogo prili4a na smia pepeljanka gerberka na malkia prast na jon4eva ne moje da i se ka4i
16
3
 
9
 
! Отговори
Тая преди 5 години
Вместо да говори за цифровизация, да вземе да оправи канализацията.
15
6
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Браво на Мария Габриелова за постижението. Ето, че г-жа Габриелова работи усилено и вече има резлтати.
14
4
 
13
 
! Отговори
Габриел преди 5 години
Да ходи да я избират в Западните балкани. Тук не я искаме. За България нищо не е направила.