Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини

Сръбската армия е приведена в пълна бойна готовност
28 май 2019 09:18, Елка Василева
110
Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини
Снимка: архив, Reuters

В северната част на Косовска Митровица се чуха сирени за тревога. Косовските специализирани полицейски части са нахлули на територията на четирите сръбски общини в северната част на Косово, съобщи РТС.

Арестувани са най-малко петима души по подозрение, че са замесени  в организирана престъпност.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е наредил всички части на сръбската армия да бъдат приведени в състояние на пълна бойна готовност. Сръбските специализирани полицейски части също са в пълна готовност.

Директорът на сръбската канцелария за Косово Марко Джурич каза, че косовските полицейски сили, въоръжени до зъби, са нахлули тази сутрин около 6 часа в северната част на Косово с цел да сплашат и да предизвикат паника с арести, за които през последните дни говори сръбският президент Вучич.

Тачи: Косово и Албания ще живеят заедно, без граници!

Джурич каза, че са се чули и изстрели и има информация за арестувани. По думите му ситуацията е драматична.

По информация на сръбски медии са арестувани гранични полицаи от сръбска националност.

Още по темата
Джурич каза, че този сценарий се е случил, макар че Белград е призовавал той да бъде предотвратен. Оценява се, че това е игра с мира в Косово. По думите му с тези действия Прищина иска да покаже, че не желае сърби в Косово.

Много граждани са се събрали на главния площад в Косовска Митровица.

Белград е предприел дипломатически действия. Към западните сили е била отправена молба да обуздаят албанските марионетки и е дадено да се разбере, че Сърбия няма да допусне етническо прочистване в Косово, пише РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Мулти-култи политика преди 4 години
Англоамериканците нямат приятели,а само интереси.Показателен е случаят с бомбардировките над Югославия.А сърбите бяха на техна страна и през двете войни.Видяли ли сте разрушените мостове над Дунав?
88
2
 
13
 
! Отговори
Козел преди 4 години
Сърбите трябва да си върнат обратно косово и който се чувства албанец чантата и за албания.
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политически елит на "старите европейски демокрации" създаде този прецедент на Балканите, САЩ се включиха в "играта" на по-късен етап с воена сила!Последва прецедентът в Либия иницииран от Франция и Саркозито с повторение на сценария.След това Германия и Франция със същия сценарий с Украина и отново инициативата премина в ръцете на САЩ.Последва "Бежанското Цунами" на африканските и арабски кокруджи в Европа - инициатор - Меркел и Оланд!Европа продължава да повтаря едни и същи грешки!!!
86
1
 
16
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До gumbol and darvin, Да те светна само, че сърбите казаха, че са склонни да обсъждат напълно сериозно въпроса за размяната на територии с Косово! Косоварите, обаче казаха, че няма да дадат и една община на сърбите от своята територия, но ще направят всичко възможно да присъединят към Косово сръбските общини- Прешево, Медведжа и Бояновац, които са населени предимно с косовари(албанци)!
85
2
 
14
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
До gumbol and darvinКаква законна власт?тази черна дупка Косово нарушава меж.споразумение и провокира конфликт който може да запали целите Балкани.
84
16
 
8
 
! Отговори
gumbol and darvin преди 4 години
Няма нищо драматично, просто законната власт на Прищина трябва да се установи върху цялата държава Косово, включително и сръбските общини. Ако сърбите не искат, то решението е размяна на територии! Сърбете няма какво да *** и да се правят на онеправдани. Понякога нахалството, арогантността и жестокостта получават закономерен исторически отговор и в случая със Сърбия и раздялата й с Косово е именно такъв!
83
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
"противоречивата бройка от 8000 мъртви мюсюлмани в Сребреница?"Хора казвам Ви го в прав текст - едно от задълженията ми е да броя мъртъвци - да има и такава работа. От собствен опит знам че никога ама никога не съм виждал в оперативните сводки кръгло число. И появи ли се новина някъде за някой конфликт където ми говорят с едни впечатляващи цифри кратни на 100 или дори 1000 просто преставам да слушам/чета въпросния източник и търся алтернативни източници на информация.
82
4
 
16
 
! Отговори
рускиня-за размисъл преди 4 години
противоречивата бройка от 8000 мъртви мюсюлмани в Сребреница? Global Research публикува интервю с Ед Херман озаглавено "Клането в Сребреница беше гигантска политическа измама", в което той казва, че цифрите са напомпани без съдебни доказателства и че е имало много кланета в района на Сребреница, включително убийства на жени и деца в сръбските села.
81
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До МирославОЗ от Химически Войски съм за твое сведение.Кой купува Сръбски военни стоки вкл Танкове? Кувейт например. М-84 и модернизиран М-2001 Последните модификации са на нивото на Т-90 А/С (да не се бърка с Т-90 М/АМ/МС)БМП, БТР и САУ и т.н. са Сръбски оригинални разработки - основно заради планинския терен в Югославия те са по-компактни по-малки и носят по 5-6 човека десант вместо 8-11 при СССР и запададаже имат собствена разработка Малютка с тандемна кумулативна БЧ което е зверско
80
2
 
8
 
! Отговори
рускиня до 79 преди 4 години
Холандски отряд от мироопазващите сили на ООН има вина за смъртта на над 300 мюсюлмани при клането в Сребреница, реши съд в Холандия. Мъжете били изгонени от холандска база, след като районът е превзет от сръбски войници и така са били изпратени на сигурна смърт. Е ? Май нямало клането, щом европейци -миротворци не са намерили нужда да приютят тези хора
79
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До пущиняк Колега, оправи си ника.Пустиняк е правилното. Другото избива на нещо, дето си го чул, но не си го доразбрал.
78
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Тито не е имал никакви сили след три сериозни офанзиви срещу базите на партизаните в горите.Нашата армия им е освобождавала градовете от немците накрая.Българската армия им е е бавала майката на партизаните и то на съвсем законно основание - Женевската конвенция.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако им стиска ще нападнат Косово и ще си вземат каквото има за вземане.. Ама не им стиска, не от западняците , а от косовците. Никаква пълна бойна готовност. Пълната е да си на изходен рубеж, и да развръщаш тиловата инфраструктура. всичко друго е ала-бала.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаркаМирните жители бяха в Сребреница. Пак през 20-ти век.
75
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Сата НАТО"Тито успява да събере хилядна армия в тила им"Още от 1940 година Тито играе и с Англичаните и със СССР. И да за твое съжаление наистина успява да създаде реално работещо партизанско движение на територията на тогавашна Югославия. Англичаните опитват и в гръцко да направят партизанско движение основно да дразнят немците но нищо не се получава. И след ВСВ Тито пак смуче и от двете страни - по време на войната в Югославия имаше снимки на Т-34 до М-4Шърман ползвани от всички страни
74
9
 
16
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До Сата НАТОИ щото западът беше само и единствено срещу лошия Милошевич, бомбардира градовете и изби мирни жители и това в уж цивилизована Европа, в края на 20-ти век!
73
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До МирославЛеле Ето го още един ЕКСПЕРТ1. Сърбия произвежда собствена версия танкове на базата на Т-72 със западна електроника2. Сама произвежда ОРИГИНАЛНА бронетехника и артилерия3. Сама произвежда леки самолети вкл реактивни учебни самолети и леки щурмовици4. За съжаление не произвежда ПВО/ЗРК и има само 8 изправни МиГ-29 - това е проблемът
72
14
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Западът не се е обръщал срещу Югославия, а срещу шовинистичните напъни на Милошевич.
71
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Тито успява да събере хилядна армия в тила имТито е бил обикновен комунистически шут. Немците + сръбските четници + 2 български дивизии за са изтребили над 35 000 партизани. На финала титовистите само са се крили по пещерите. Същото е било и в Гърция, и у нас
70
3
 
24
 
! Отговори
Романеску преди 4 години
Молете се братя и сестри, великите сили да не вземат да разпарчетосат българските земи, че както са малки , хептен ще останат земя като една човешка длан. Така, че не се радвайте когато мечката играе у комшията.