Затвориха болници в Прищина за търговия с човешки органи

Заведени са дела срещу 17 здравни работници
7 юни 2019 17:26, Елка Василева
13
Затвориха болници в Прищина за търговия с човешки органи
Снимка: архив, Reuters

Четири прищински болници бяха временно затворени от здравна инспекция по подозрения, че се занимават с незаконна търговия с човешки органи, предаде Танюг.

Заведени са дела срещу 17 здравни работници, а разследването продължава.

Здравната инспекция към косовското министерство на здравеопазването заедно с полицията е извършила проверка на някои частни болници, които имат разрешение за услуги в областта на изкуственото оплождане. Целта на проверката била контрол за спазването на закона за репродуктивното здраве.

Нора Красничи от здравната инспекция съобщи, че проверката в четирите частни болници е установила, че са се занимавали с незаконна дейност.

Българки – жертва на търговия с органи в Албания?

В болниците са открити замразени човешки клетки, които са прехвърлени на съхранение в отделението по гинекология на университетския клиничен център.

Говорителят на полицията Баки Келяни съобщи, че в четирите прищински болници е установена незаконна трансплантация и търговия с човешки органи и клетки и са задържани 17 души, сред които и чужденци.

Адвокатът на една от тези клиники Бесник Бериша твърди, че няма доказателства за злоупотреба с клетки или ембриони.

Той каза, че всичко, което е установила инспекцията, са някои недостатъци във воденето на документацията и подписите в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
10
 
! Отговори
Костов преди 4 години
А сега Ел.ке ми обясни как всичко това е легитимно и необходимо, както бе и бомбардирането на бивша Югославия?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SNABDIVAT S ORGANI TEHNITE SAZDATELI I ZACHTITNICI
9
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Пропусна емблемата Паси !
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са виновни за този цирей на балканите. Сега това щеше да е Сърбия, а и без това си е тяхна. Нарочно са заложили тази бомба, защото целят унищожението на Обединена Европа. Затова и предизвикаха войните в арабския свят, за да се напълни Европа с бежанци нехристияни.
7
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Албанската мафия, по-точно един от най-мощните й кланове вече си има държава- Косово!Добро утро, селяни прости!!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Македонец преди 4 години
Тия шиптаре ке разпродадат сите сърбе на части као вехти коли.
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хашим Тачи "Змията" .............мафиот и търговец с човешки органи.................с подкрепата на дъртата вещица Мадлин Ол'Брайт!!!
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се знаеше отдавна, косовската мафия отдавна се занимава с търговия с органи!!Това е запазена марка на косовската мафия!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакаме американците да санкционират вампиритетова го правят още от войнатанали затова махнаха главната прокурорка защото още тогава каза истината
2
1
 
44
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Какви болници, какви пет лева та то премиера им лично ръководи така наречения бизнес. По този въпрос има доклад на специалния прокурор на ЕС Клинт Уилямсън от 1. 08. 2014 г. където всичко е описано черно на бяло, но си затварят очите заради краварите.
1
0
 
50
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Още 1999 година беше известно,че бореца за независимост на Косово,и любимеца на целият неолиберален,евроатлантически свят Хашим Тачи е "капо де тути капо" на албанската мафия търгуваща с човешки органи взети от отвлечени сърби.Тогава тази любопитна подробност от неговата трудова биография беше много удобно пропускана.При посещението на този "органо търговец" в България беше приети приласкан от Петър Стоянов,Иван Костов видни евроатлантици.Може да е понамирисвало при прегръдките на труп от него ,