Ердоган: Турция може да премахне всяка заплаха за независимостта си

Турският президент заяви, че страната не се плаши от санкции
25 юли 2019 12:40,
61
Ердоган: Турция може да премахне всяка заплаха за независимостта си
Снимка: Reuters

Никоя заплаха няма да ни отклони от пътя, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в послание по повод 96-ата годишнина от подписването на Лозанския договор, който определя съвременните граници на Турция, пише днес турският печат, цитиран от БТА.

Още по темата
"Никоя заплаха със санкции, явна или прикрита, няма да откаже Турция от справедливото й дело", заяви Ердоган.

"Стъпките, които направихме в Източно Средиземно море и Северна Сирия, ясно показаха нашата чувствителност по отношение на правата и интересите на нашия народ и на кипърските турци", изтъкна президентът.

Той предупреди онези, които според него се опитват да сплашат Турция, че "както и преди един век, Република Турция има мощта и решимостта да премахне всяка заплаха за своята независимост, съществуване, за спокойствието и сигурността на гражданите си".

"Не се плашим от санкции", цитира в заглавие думите на турския лидер в. "Стар". Ердоган напомни, че Лозанският договор е документът, увенчал националната борба на Турция срещу едни от най-силните армии в света, посочва вестникът.

С Лозанския договор от 1923 г. е анулиран подписаният три години по-рано Севърски договор между Османската империя и държавите победителки в Първата световна война. До договора от Лозана се стига след война с Гърция, която Турция печели.

"Погледите са вперени в централната банка", пише в. "Истиклял" по повод очакваното днес огласяване на решението на финансовата институция за размера на лихвените проценти. Решението, което ще бъде взето на днешното заседание на банковата Комисия по парична политика, ще бъде съобщено в 14:00 часа. То се очаква с интерес на фона на настояванията на президента Ердоган за понижаване на лихвените проценти и смяната на управителя на централната банка.

Това ще бъде първото заседание, откакто президентът уволни предишния гуверньор Мурат Четинкая и неговото място бе заето от заместника му Мурат Уйсал. И пазарите очакват понижаване на лихвите, но въпросът е с колко те ще бъдат намалени, посочва още "Истиклял". Прогнозите на икономистите и анализаторите се движат от 50 до 800 базови пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
да преди 4 години
само дето на Ердоган не му стиска да направи и едно такова изказване,когато е в чужбина,а се обяснява пред овцете, събрани на поредния митинг в Анадола..все пак само за пост в интернет срещу Ерджолан там се лежи в затвора..тия са по-зле и от Северна Корея
29
0
 
1
 
! Отговори
да преди 4 години
Турция е един смешен балон..колко милиона са няма никакво значениеи Бангладеш е 150 млн:))))Европа ги храни,а Америка им подарява оръжия,но иначе били..как беше..независими хахахахахахахахах
28
1
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Турция е голяма страна и са 80м. Може да си го позволи ние сме прекалено малка колония погълната от еврогейския гнус. Не че е от значение но подкрепям Ердоган срещу САЩ.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе то и нашият "ердо" се държи по ПОДОБЕН НАЧИН,ама се възпроизвежда,като негова карикатура!А сега,да помислим какъв народ сме ние,като имаме за "водач",тази карикатура на "еврдо" - май карикатура на турския народ!Пиша го с болка,но такава е реалността,КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА НИ СТРЕСНЕ И СЪБУДИ ОТ МЪРТВЕШКИЯ СЪН,В КОЙТО СМЕ ИЗПАДНАЛИ!!!И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ СПАСЕНИЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е САМО В ТЕХНИТЕ РЪЦЕ...А НИЕ ОТДАВНА СЕ ДАВИМ И ИЗЧЕЗВАМЕ!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент със топки!А тиквата има ли такива:))))
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фолксваген ако инвестира в Турция ще е точно заради многото шерпи дето ще работят за стотинки.16% безработица,все повече безработни млади мъже,но да видим де,тя Турция има доста заводи ама не е цъфнала и вързала както се вижда.
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко стигна цената на лука бай Ердо?Сега гледам един турски сериал ама по интернет,еее мили Боже,след почти 100 години уж светско развитие в сериала Клетва си дават брак между ПЪРВИ БРАТОВЧЕДИ С КОРЕНИ ОТ Ерзурум,но живеещи в Истанбул.Получих напъни за повръщане, иначе филмът не е лош,много турски жени са се припознали явно в главната героиня та ще има втори сезон.За какво говорим въобще,там повечето са още извън 21 век!!!Истанбул и егейското крайбрежие,другото е още в средновековието ментално.
23
9
 
3
 
! Отговори
Фф преди 4 години
Кюрдите тук говорят, че Ердоган от 2 дни е с инфаркт, крият го и пускат само изявления....
22
8
 
3
 
! Отговори
Ффг преди 4 години
Кюрдите тук говорят, че Ердоган от 2 дни е с инфаркт, крият го и пускат само изявления....
21
2
 
3
 
! Отговори
turchin do 24 преди 4 години
Ti may ne si zapoznat s neshtata predi da pishe6 gluposti procheti malko,tq samata Turciq ne pojelala da gi vzeme surdi se na Ismet Inonu i drugite pokrai nego,posledno ostrovite bqha na Angliq
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви санкции бе аланкоолу? Фолксваген ще инвестира милиард и нещо за завод! Кое е санкция, че ако може и нас така да ни санкционират!
19
10
 
8
 
! Отговори
Аполлодор Демиургос преди 4 години
Направих Огромна Грешка --- ТОВА Е ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР , КОЙТО ГЪРЦИЯ НЕ ПРИЗНАВА И НИКОГА НЕ Е ПРИЗНАВАЛА , А СЕВАРСКИЯ ДОГОВОР Е ИСТИНСКИЯ И ОРИГИНАЛЕН ПОБЕДОНОСЕН ДОГОВОР .ГЪРЦИЯ ПРИЗНАВА ВИНАГИ И САМО СЕВЕРСКИЯ ДОГОВОР ВЕЧЕ 99 ГОДИНИ ,И НИКОГА НЕ Е ПРИЗНАЛА И ПОДПИСАЛА ТОЗИ ТУРСКИ КРАДЛИВ ОБИР = ''''ЛОЗАНСКИ мир '''' !
18
8
 
8
 
! Отговори
Аполлодор Демиургос преди 4 години
ГЪРЦИЯ ИСКА ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА СЕВАР, И ВРЪЩАНЕ НА ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР...ГЪРЦИЯ ВИНАГИ Е ПРИЗНАВАЛА САМО ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР ОТ 20 ЮЛИ 1920 Г. --- ВЕЧЕ 99 ГОДИНИ .!ДРУГОТО ЛЯТО СТАВАТ ТОЧНО 100 ГОДИНИ ОТ ПОБЕДНИЯ ЛОЗАНСКИ ДОГОВОР ЗА МАЙКА ЕЛЛАДА = НЕА ВИЗАНТИА !ЦЯЛАТА МАЛА АЗИЯ = АНАТО ХЕЛИОН, или АНАТОЛИА -- ДО РЕКИТЕ ЕФРАТЕС И ТИГРИС Е ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ ОТ 10 ХИЛЯДИ ГОДИНИ , ПОСЛЕ СА АРМЕНСКИТЕ ЗЕМИ , И ПОСЛЕ Е КЮРДЕСТАН - ПОД ЕЗЕРОТО ВАН .
17
4
 
8
 
! Отговори
Ердо преди 4 години
Машаллах авери,пред Тюркие зее огромна пропаст,но ние заедно ще направим гигантска крачка Напред...
16
11
 
10
 
! Отговори
Дракона преди 4 години
Тия първо ще ги оставят да си пораизграят коня и след това ще ги върнат на А1 тоест Лозанския договор и ще ги разпилеят на парчета и дотам ще е с Велика Турция. Ердоган е един ***, но ще го разберат, когато е вече късно.
15
6
 
23
 
! Отговори
Генеколога преди 4 години
Падишах.Браво.Не е,като нашият шкембе войвода с превод за добре свършена работа.
14
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя минава на все по-кофти коз...
13
22
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Тоя води държавата към вътрешни размирици. Това не е добре съседна огромна държава да има такива проблеми - ще пострадаме и ние... като тръгне паплачта да се връща тук...
12
19
 
11
 
! Отговори
А 2 преди 4 години
По нещо, тоя хубавец ми прилича на Горбачов.....и както оня разпарчетоса СССР, така и тоя ще съсипе Турция !
11
8
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
колко са прости нещата за бай ердотропва по масата и кой какво казва не ще и да знае щом бай ердо го устройва другите нямат значениеако и онези западни държави от които бай ердо постоянно маже сладко на филийката си се държат с него по същия начин като груби простаци то ще му се вгорчи но разума и интелекта на запада все още му дава шанс да се самоосъзнае което пък неговото ниво на интелект не му позволява