Лошото време в Гърция отне живота на двама моряци

Влаковете в Атина се движат със закъснение
25 ное 2019 10:33,
6
Лошото време в Гърция отне живота на двама моряци
Снимка: Reuters

Двама души са загинали, след като малък плавателен съд се е обърнал в пристанището на Андирио в Централна Гърция, на северния бряг на Коринтския залив, съобщава "Катимерини".

Още по темата

Големи проблеми предизвиква вълната от лошо време, която от сутринта е обхванала област Атика. Затворена е магистралата Атина - Коринт и в двете посоки поради събиране на вода и наносни материали. Очаква се движението в посока Атина да бъде възстановено около 9-10 сутринта, а в посока Коринт - към обяд. Съобщава се и за други затворени пътища, предаде БТА.

Имаше временни нарушения и в разписанието на крайградската железница на Атина, но движението вече е възстановено.

Временно са затворени училищата и детските градини в цялата област, като по-късно през деня ще бъде направена нова оценка на ситуацията. Службите за гражданска защита отправиха призив към жителите на Атика да избягват придвижванията си до 10 сутринта.

Спряно е движението на корабите на подводни криле в Аргосароническия залив, като се разрешава движението само на конвенционални плавателни съдове.

Не се движат фериботите от пристанището Рафина за Мармари и Цикладските острови поради силните ветрове, които достигат до 8-а степен по скалата на Бофорт. Не се движат и корабите по линиите Лаврио - Дзия и Агиа Марина - Неа Стира.

За наводнения се съобщава и в Катерини, Северна Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция била от юг на Филипуполи от 3 век п.н ера...
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До маркиз дьо саПИмаш грешка,не са били окупатори,а освободители,защото там е живяло българско население в миналото,а не гръцко.
3
6
 
3
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
Ако тук там случайно се срещне хубава гъркиня, то е защото сме имали окупационен корпус там през ВСВ. И българският ген си личи!!!
2
6
 
8
 
! Отговори
Проф. Александър Фол преди 4 години
До Гоергиос ДиогенисДа, прав си, Гърция започва на юг от Коринт. Всичко на север оттам са стари български земи, така че можем да си говорим за тях както си искаме. Наше си е ще си го кръщаваме както пожелаем, катальавес?
1
9
 
4
 
! Отговори
Георгос Диогенис преди 4 години
Коринтос е в северното начало на ПЕЛЛОПОНИССОС , И ТАМ НЕ Е ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ..А Е ЮЖНАА ГЪРЦИЯ...Ах Ах племе от Волгаа .