Сириец: Гръцката полиция бие мигрантите на границата

На турско-българската граница няма напрежение
2 мар 2020 08:40, Елка Василева
289
Сириец: Гръцката полиция бие мигрантите на границата

На турско-българската граница няма напрежение, след като Анкара обяви, че започва да пропуска бежанци към Европа.

100 000 души са напуснали Турция към 19:40 снощи, съобщи в Twitter турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Потокът от новопристигащи на границата продължава. От истанбулския квартал „Зейтинбурну“ тръгват предимно групи афганистанци, а от „Фатих“ – хора от Близкия изток и Северна Африка, предаде БНР.

Бежанците и мигрантите, които са блокирани на турско-гръцката граница, прекараха поредна нощ на открито. Сред тях има жени и деца. Тези, които са достигнали Гърция, масово се оплакват, че документите, парите и телефоните им са били вземани от гръцките сили за сигурност.

Още по темата

В интернет са публикувани снимки и клипове как групи бежанци успяват да се прехвърлят през оградата на гръцко-турско граница или да я срежат с ножици. ГКПП „Пазаркуле“ остава затворен, на него са издигнати барикади от гръцката полиция.

Един сириец от Дамаск разказва за преживяното от него вчера: „Силите, които са на границата, са международни сили и сред тях има германски командоси. Гръцката полиция е на входа на граничния пункт. Полицията бие хората, които се намират там, въпреки че сред тях има жени и деца.

Полицията хвърли звукови и бомби със сълзотворен газ и използва водно оръдие. Няколко човека се задушиха на пункта, сред тях и деца, но линейките се погрижиха за тях“.

Правят се и множество опити за достигане на гръцките острови по море от областите Чанаккале и Измир, но силният буреносен вятър, който на турски се нарича „лодос“, затруднява малките гумени лодки.

Поривите на вятъра на моменти достигат до 70 км/час и има силно вълнение. Гръцката брегова охрана поврежда двигателите на лодките и резервоарите им с гориво, като по този начин не им позволява да продължат своя път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ви бие, навлизате в чужда държава незаконно. Навремето дори можеха и да ви застрелят за това. Защо не отидете при вашите братя и сестри, в ОАЕ, Бахрейн,Оман, Кувейт, Саудитска Арабия все богати държави.
185
0
 
14
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
До ХмАми за България квотата беше 1500 имигранта да останат да живеят тук, от тая квота се възползваха 3-*** единият избяга другият се отказа ,а третият се самоуби....
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
201 видя ли, държим ги, за да не отидат в Германия. Евала на юриста открил Америка.
183
7
 
5
 
! Отговори
Сотир преди 4 години
Гърците са "ромите" на ЕС до тук разходите им са 500 милярда евра и вклютително и бедна България (3 милярда Е) им плаща за да се излежават и правят на баровци,бохеми и философи на чужд гръб...Иначе големи претенции да блокират и налагат вето ( блокираха приема на Македония ) все едно са най -големите.Да най-големите лапачи на пари от ЕС са ....
182
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЛъже,сега видях кадрите,никакви гърци не бият бежанците,те дори нямат контакт с гръцките полицаи,Ердоган ги е излъгал,че ще отворят границите към Европа и са докарали чужденците с автобуси на гръцката граница.Някой трябва да каже на тези хора,че турците са ги излъгали и границите не са отворени и да се връщат по родните си места.
181
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ако те вече са тук какво правим - държим ги с всичките му там правни регламенти. Кого обвиняваме тогава? Това че са стъпили в България не ги прави нехора за да ги оставим в старите казарми на плъховете.
180
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гръцката полиция бие мигрантите на границата----МИ ТИ КВО ИСКАШ БЕ - ДА ИМ НОСИ КАФЕ ТОПЛА ХРАНА И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ЛИ А
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
195 Нищо не знаеш. Те дори със законни документи не могат да преминат. България тайно се е споразумяла да събира документите и да ги държи максимално тук. Това е ролята на България. Разгледай истории от първа ръка в нета.
178
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да измислят един "мюсюлмански грип" и да се приключва
177
4
 
7
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Както винаги ние сме свикнали да лаем пред лаптопа.Ако бяхме единни,днес България нямаше да е последна дупка на кавала и българските граждани нямаше да емигрират в чужбина.Така че всеки да се спасява както може.Я си пием ракията и слушам чалга.Друго нищо не ме вълнува.
176
4
 
9
 
! Отговори
История даге преди 4 години
До ХмМалка си и не знаеш.България беше една от основните доставчици на оръжие и специалисти по партизанска война за арабите през 50 те и 60 те години когато се биха против колонизаторите си главно Италия ,Великобритания и Франция....1984 г. български хирург спаси Кадафи от смърт след като САЩ бонбандираха бункера му щото либийски терорист беше взривил граждански самолет ...Та ако не беше СССР ние арабите сега щяха да са франкофони ,макарони и джентълмени...
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой мигрант не желае да остане в България. Тогава защо остават. Защото са ни платили да ги държим. Ако сме приели парите тогава изверги ли сме или просто сме приели да останат. Ако е така кой е виновен че остават по принуда? Сега тоя дето е взел парите ходи се моли в Анкара че ги е похарчил ли? ЕС ясно каза даваме пари за да останат в България а не в Германия.
174
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сред бежанците няма нито един Сириец. Всички са от Афганистан и Иран. Така че да се връщат там откъдето са дошли. Европа да нее кошче за ***.
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 180За работа се кандидатства, иска се право на пребиваване или работна виза, а не бежански статут. Това са различни категории.
172
5
 
4
 
! Отговори
do 182 преди 4 години
да, нашенци са влезнали легално на запад, не са бутали огради, но аз ти говоря за мотива за преселване, който е еднакъв и при нашенци, и при мигрантите, част от тях - по-висок стандарт.
171
11
 
2
 
! Отговори
!!! преди 4 години
За щастие българите се изселиха или измряха и има доста място в Бг.С ЕС фондовете,които кметове вече ползват,за бежанците ще се напълни Бг за нула време.
170
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите мъже се групират и на определена бройка слагат и по някоя жена с дете. Щото никакви жени не се виждат. Как така са оставили жените и бягат...? Кой е най- уязвим? Това е абсурд. Това е един театър, в който ако не минат ги бият, ако не им дадат пари и храна сме расисти.
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Бойко е приятел с Ердоган и се разбират.В противен случай емигрантите щяха да минат спокойно българо-турската граница.Българската телена ограда не е проблем за емигрантите.Гърците топално изядоха на юу.С две думи...Гърция и България са две фалирали държави които чакат трохи от ЕС.
168
7
 
5
 
! Отговори
Маляка преди 4 години
Оня ден НАТО се събра да гласува подкрепа на Турция в Сирия,гърците по навик наложиха вето,просто обичат имигранти....вземи сега тея 100 хиляди тарамбуки...
167
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #180Я ми припомни кои от тези 3 милиона българи са атакували някоя граница с камъни за да ги пуснат ? Навсякъде отиват с паспорта си и спазват процедурите и тамошните закони .