Фронтекс изпраща подкрепление на Гърция и България

Повиши равнището си на готовност по границите с Турция
58
Фронтекс изпраща подкрепление на Гърция и България
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс разположи подкрепления и повиши равнището си на готовност по границите с Турция, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

"Повишихме равнището на готовност по всички граници с Турция до "високо", заяви говорителка на Фронтекс. "Получихме искане за допълнителна помощ от Гърция. Вече взехме мерки за повторно разполагане на техническо оборудване и допълнителни граничари в Гърция", добави тя.

Европейската гранична служба съобщи, че изпраща допълнителен персонал и оборудване за операциите си в България и Гърция. В момента на територията на Гърция са разположени 400 европейски граничари, а в България - 60.

Еврокомисарят по миграцията Маргаритис Схинас съобщи в Туитър, че е поискал свикване на спешно заседание на министрите на вътрешните работи на страните-членки, за да обсъдят ситуацията, възникнала след като Турция отвори границите си към Гърция и България, позволявайки на хиляди мигранти и бежанци да преминат свободно, припомня АФП, като отбелязва, че по този начин турският президент Реджеп Тайип Ердоган оказва натиск над ЕС и страните членки на НАТО, за да получи подкрепата им за операциите на Анкара в Сирия.

В комюникето на Фронтекс се подчертава, че агенцията следи внимателно ситуацията по турско-гръцката и турско-българската граници. "Обмисляме други начини за оказване на подкрепа на страните от ЕС, граничещи с Турция", добавя европейската гранична служба. "Поддържаме тесни контакти с гръцките власти за допълнителна помощ, която можем да окажем в тази бързоразвиваща се ситуация".

Фронтекс следи и ситуацията в Кипър, чиято северна част е окупирана от Анкара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
ай сиктер преди 4 години
Фронтекс също като Меркел и Ердоган са ТРАФИКАНТИ на "бежанци".
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврокомисарят по миграцията бил грък, не знаех.
38
1
 
16
 
! Отговори
КРАЙ преди 4 години
РЕКЕТА НА ПУТИН, АСАД И ЕРДОГАН, СВЪРШИ!ГЪРЦИТЕ РАЗПОЛОЖИХА ТЕЖКА ВОЕННА ТЕХНИКА И ВОЙСКИ ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ СРЕЩУ МИГРАЦИЯТА.БЪЛГАРИЯ ГОТОВА ДА НАПАРВИ. СЪЩОТО!
37
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Мигрантската драма ще приключи когато се спрат тези щедри и безкрайни доживотни помощи. Да се спират не само за емигранти, но и всякакви тарикати, защото работа има колкото искате, не сме стигнали още супертехнологии, които да ни осигуряват безметежен живот! Не разбрахте ли, че повечето са икономически емигранти и че не трябва да се стреля, защото това води до други непредвидими последствия!
36
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Нещо не ми харесва с това, че се натискат да ни дават помощи - явно никой не ги иска и ще се мъчат да ни ги натресат на нас. Наистина жалко за хората, но пуснем ли ги, следват още милиони от където ви дойде наум!
35
1
 
15
 
! Отговори
4321 преди 4 години
Да направят една мобилизация да ни развържат ръцете и ви казвам ще се спрът чак в ЮАР...
34
1
 
20
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Кои са тия фронтекс? Защо съществуват изобщо? Изземване функции на национални правителства, скъпа и неефективна структура, те някакви юроченгета ли са? Когато граничар изпразни 3 пълнителя и това се излъчи по новините, е тогава мигрантската драма ще приключи.
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фронтекс изпраща наблюдатели, не подкрепление, да гледат нашите да не застрелят случайно някое мюсли
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пращайте за Афганистан. Там настъпи демокрация. Тръмп подписа договора.И без това половината са афганистанци.
31
3
 
5
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До ЕРНАН КОРТЕС Ех вие испанците сте от скоро преди това българите ви направиха държава а вие прекръстихте и изтрихте истината за да се дуете сега но не само вие постъпихте така а и цяла Европа но идва видов ден...
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бежанците са предимно азиятци и африканци и кюрди от арабите палестинци
29
15
 
6
 
! Отговори
Вафла преди 4 години
Като не ги искат да дойдат у нас. Сирийците са интелигентен народ и са били добре преди.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фронтекс само помагат на бежанците да влизат,а не да ги спират,Фронтекс бяха покрай Италия и сега в Италия е ад от бежанци!Да им дадат вода с добавка за безплодие.
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя път на сюлейман безумний няма да му мине номера да шантажира и рекетира. Време е Европа да му резне феса.
26
1
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Агенция значи...европейска ?!Абе, и на вас да ви *** мaйкaтa
25
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Кви са тия Фронтекс бе, нещо са ми познати от некъде
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Требва по един нагорещен до червено Пуялник в занника на арабите и после да ги пуснат да бягат ОБРАТНО към Саудитска Арабия с РАЗПРАНИ гъззове както бягаше Османа Ага през 1865 г.. И другите като ги видят, също ще избягат обратно.
23
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
<html><body>Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямсити трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в някаква религия-зороастризъм).. Ислямските змии са изяли и изтребили всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии..
22
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 4 години
<html><body>Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите. Кола влизал през *** и излизал през устата на Ислямската змия.. Така когато за ВТОРИ пореден път Ислямистите нападат Влашко( Румъния през 15 век), Ислямистите видяли цяла гора от набучени на колове Ислямски змии и избягали обратно.
21
3
 
17
 
! Отговори
Точно преди 4 години
Всички бежанци трябва да се разпределят между турция и русия, това са двете страни дефакто воюващи в сирия